Veiligheid en milieu hebben altijd de hoogste prioriteit.

De omgeving wordt niet belast door een afgebakend werkgebied.

Het gehele traject, vanaf de vergunningen tot het bouwklaar opleveren van de grond.

News

KOOLE Contractors verwijdert één van de viaducten van Badhoevedorp Industrial

KOOLE Contractors verwijdert één van de viaducten van Badhoevedorp KOOLE en CBB zijn in samenwerking de 6 viaducten van de A9 bij Badhoevedorp aan het verwijderen. Het betreft de oude route van de A9 door Badhoevedorp. Inmiddels zijn de eerste viaducten aan de Plesmanlaan en Amsterdamse baan verwijderd.

De Vacupress Zuigwagen Environmental

De Vacupress Zuigwagen De Vacupress Zuigwagen kan ingezet worden voor elke grote of kleine klus waar klein materiaal of verontreinigde stoffen verwijderd moeten worden. De Vacupress Zuigwagen kan toegepast worden voor het reinigen van tankinstallaties, het zuigen van droge stoffen (zand, grind en granulaat), asbest verontreinigd materiaal, calamiteiten reiniging, industriële reiniging en grondzuigen. “De Vacupress Zuigwagen zorgt voor een veilige werkomgeving voor zowel de medewerkers als de klant.”

KOOLE Contractors begint met afronden project Industrial

KOOLE Contractors begint met afronden project KOOLE Contractors heeft na 1,5 jaar saneren de volledige lijn gedemonteerd uit deze 150 meter lange hal. Ook in de kelderruimte hebben we gesaneerd en alle installaties verwijderd. Na het verwijderen van de tegelvloer en chape zal er een nieuwe gietvloer geplaatst worden. Bij de oplevering heeft onze klant er een mooie opslagruimte bij gekregen.

KOOLE Maritime Salvage werd genoemd in het nieuws; “Laatste uur geslagen voor dok” Salvage

KOOLE Maritime Salvage werd genoemd in het nieuws; “Laatste uur geslagen voor dok” KOOLE is begonnen met het verwijderen van het gezonken droogdok op Lauwersoog. LEEUWARDER COURANT (18 april, pagina 12)

Nieuwe krachtpatser bij KOOLE Contractors Contractors

Nieuwe krachtpatser bij KOOLE Contractors Vorige week vrijdag 06-04-2018 is er door de Volvo Group Truck Center Amsterdam een complete Volvo FH16 750 10x4 zwaar transport trekker afgeleverd. Deze bijzondere Volvo is voorzien van allerhande opties, denk aan Dynamic Steering, volledig geïntegreerde stand-koeling, 10 tons vooras, bi-xenon, standkachel voor cabine en motor. De Volvo is op CO2 neutrale basis geproduceerd, voldoet aan de laatste Europese uitstoot normen. Voorzien van de nieuwste versnellingsbak, genoemd kruipversnellingen. Dit komt het toerental ten goede op de snelweg, wat resulteert in gunstig gebruik. Nooteboom heeft onze wensen en mogelijkheden zo weten te combineren tot een veelzijdige oplegger met een laadvermogen van ruim 90Ton. De Eurodieplader van het type 122-24(ICP) is geleverd met een Interdolly-Compact. De dieplader is voorzien van totaal 6 pendelaslijnen met een slag van 600mm en grote stuurhoeken afgestemd op de truck en inzet van de combinatie. Ook heeft de Eurodieplader een combikoppelingen voor het eenvoudig afkoppelen van de nek en het drukloos maken van hydraulisch systeem. Door de hulpbesturing met draadloze afstandsbediening zal de oplegger beter kunnen manoeuvreren.

KOOLE Contractors investeert in zonnepanelen Contractors

KOOLE Contractors investeert in zonnepanelen KOOLE Contractors investeert in groene energie door bijna 400 zonnepanelen op de werkplaats te installeren.

Snelle actie na asbestvervuiling op de A4 Environmental

Snelle actie na asbestvervuiling op de A4 Koole Contractors heeft dinsdag 20 maart het asbest wat terecht was gekomen op een van de rijbanen van de A4 richting Amsterdam met de grootste spoed en nauwkeurigheid opgeruimd. Met een speciaal hiervoor uitgeruste zuigwagen (voorzien van Hepa- filter) is de asbestvervuiling van de rijbanen weggezogen. Na controle door een onafhankelijk laboratorium is de snelweg A4 rond 00:45 weer vrijgegeven voor het verkeer.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succesvol het wrak van de “El Maud” in Maigot bay, Sint Maarten geborgen Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succesvol het wrak van de “El Maud” in Maigot bay, Sint Maarten geborgen Tijdens hurricane Lenny in November 1999 is de sleep hopperzuiger “El Maud” aan de grond gelopen in Maigot bay zo’n 100 meter uit de kust in 4.5 meter water. De “El Maud” is uiteindelijk verlaten en achtergelaten. In 2017 KOOLE MAMMOET Salvage verkreeg het contract om de “El Maud” weg te halen en zijn naaste omgeving schoon te maken zodat het gebied in de toekomst verder ontwikkeld kan worden.

KOOLE NV verhuist naar een nieuwe locatie Industrial

KOOLE NV verhuist naar een nieuwe locatie Om onze missie en visie voor de toekomst genoeg ruimte te geven, kunnen wij u met trots melden dat Koole NV gaat verhuizen op 29 januari 2018 naar een ruimere en efficiënter ingerichte locatie. Wij willen u vragen om uw gegevensbestand hieromtrent aan te passen en graag ontvangen wij in de toekomst uw correspondentie op het volgende adres: KOOLE NV Vaartkaai 51 2170 Antwerpen U heeft het ongetwijfeld opgemerkt: Koole NV breidt verder uit. De laatste jaren vervoegden heel wat nieuwe collega’s ons team. Dag in, dag uit realiseren wij samen, en met onze partners, nieuwe en boeiende projecten op maat van onze klanten. Om onszelf de nodige extra ruimte te geven, bouwden we een gloednieuw kantoor en magazijn. Vanaf 29 januari 2018 vindt u ons aan de Vaartkaai. Centraal gelegen in Vlaanderen, dicht bij diverse projecten en vlot bereikbaar via de autosnelweg en het openbaar vervoer. Zoals u van ons mag verwachten, staat Koole NV voor maatschappelijk verantwoord en veilig ondernemen. We verwachten dit niet enkel van onze eigen medewerkers, maar van alle betrokkenen bij de projecten. Ons nieuw kantoor weerspiegelt daarom dan ook deze uitgesproken visie: moderne ruimtes, ergonomische ingerichte bureaus en de recentste duurzame materialen werden geïmplementeerd om het kantoor tot stand te brengen. Benieuwd naar onze nieuwe kantoren? Bekijk dan zeker de foto’s hier onderaan. Tot binnenkort en mogen we in 2018 en de verdere toekomst nog vele projecten samen met u realiseren.

KOOLE Contractors maakt de spidercrane klaar voor operatie Industrial

KOOLE Contractors maakt de spidercrane klaar voor operatie De eigen ontwikkelde Spidercrane wordt op het dak gehesen worden van de energie centrale, hier zal een gat gehakt worden van een grote van ongeveer 20 bij 20 meter. Vervolgens zal er een hulpconstructie naar boven gehesen worden om de twee ketels een voor een te laten zakken. Eenmaal op de grond worden de ketels gesaneerd en gedemonteerd. Aan de andere kant van het gebouw worden de elektra kabels en een gedeelte van het plafond verwijderd.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succes vol een motorjacht de “Elsa” opgeruimd Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succes vol een motorjacht de “Elsa” opgeruimd Het motorjacht “Elsa” is op 22 maart vastgelopen op de kust van Saba bekend als “ladderbaai”. Het wrak vormde een bedreiging voor het nationale zee reservaat met haar beschermende koraal-en vissoorten. Een internationale berger heeft een pogingen ondernomen het schip vlot te trekken. Na diverse mislukte pogingen heeft KOOLE MAMMOET Salvage het contract gekregen om het schip op een milieuvriendelijke manier te verwijderen. KOOLE MAMMOET Salvage was in juli 2017 ter plaatse en heeft het schip in meerdere stukken gesneden en op een veilige en milieuvriendelijke manier verwijderd. De operatie werd bemoeilijkt door sterke stromingen en golven. De operatie is succesvol afgerond en opgeleverd aan Rijkswaterstaat.

KOOLE Contractors ontmanteld een luchtkanaal en portaal Industrial

KOOLE Contractors ontmanteld een luchtkanaal en portaal Al enige tijd is KOOLE aan de buitenkant van de energiecentrale Harculo bezig, deze keer wordt er een luchtkanaal verwijderd. Later op de dag hebben we een portaal omgetrokken van de machine zaal. De metalen kolommen worden verzwakt met snijbranders, zodat de 50 tons kranen het portaal kunnen omtrekken.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met succes de “MV SIRENA” geborgen Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met succes de “MV SIRENA” geborgen Op 13 augustus 2016 liep het ro-ro containerschip de “MV SIRENA” vast op de rotsen van Sint Eustatius. Een poging het schip te bergen faalt met als gevolg dat het schip in tweeën breekt. De lokale weers omstandigheden verslechterden de conditie van het schip aanzienlijk. De “MV SIRENA” was op een lastige plek in het Nationaal Marine Park aan de grond gelopen. Het gebied staat niet alleen bekend om zijn mooie koraalriffen maar vooral om de extreme weersomstandigheden en golven. Na 60 dagen is het schip succesvol weggehaald zonder enig schade aan het rif.

KOOLE MAMMOET Salvage brengt kalksteen naar Saba Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage brengt kalksteen naar Saba KOOLE MAMMOET Salvage kraan en barge verplaatsen kalksteen voor de vervanging van de kustlijn, dit was nodig na de schade aan de zuidkust van Saba door orkaan Maria.

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam Environmental

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam In het centrum van Edam was er een grote brand ontstaan in een snackbar. Verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving werden opgeroepen om te assisteren bij het blussen, KOOLE heeft bijgedragen om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen. Dit hebben we gedaan door de kapconstructie en gevels van de huizen die op instorten stonden veilig te stellen. Verder hebben we het puin en de muren die onveilig werden bevonden verwijderd en afgevoerd, zodat de brandweer zijn werk kon doen.

KOOLE Contractors in het nieuws Salvage

KOOLE Contractors in het nieuws KOOLE Contractors wordt genoemd op de nieuws site van Sint Maarten. Er wordt beschreven dat wij met succes het schip "El Maud" hebben weggehaald. Klik op de link om naar dit artikel toe te gaan.

KOOLE Contractors treft voorbereiding voor het omtrekken van de turbine tafel Industrial

KOOLE Contractors treft voorbereiding voor het omtrekken van de turbine tafel KOOLE is begonnen met het demonteren van de gasturbine - hal en de turbine tafel. Ook is in de film te zien hoe de portals worden weg gesneden met behulp van een hoogwerker. Er wordt ruimte gemaakt rond de ketel boiler 1 en 2 Vervolgens worden er containments gebouwd om de ketel veilig te saneren.

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer Industrial

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer de Harculo 60 Dit is een kamer van een lengte van 250 meter die in 6 delen opgeruimd zal worden.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Environmental

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Kringloopwinkel Rataplan aan de Generatorstraat in Westpoort is in de nacht van zondag op maandag 18 september verwoest door een zeer grote brand. De brandweer is met veel bluseenheden ter plaatse, KOOLE Contractors is gevraagd om te assisteren tijdens het blussen van de brand. De brand was rond een uur of vijf onder controle.

KOOLE Contractors bied hulp aan Sint Maarten Salvage

KOOLE Contractors bied hulp aan Sint Maarten Bericht geplaatst door "VNW - Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad" op Facebook. Veel particulieren boden de laatste paar dagen hulp(goederen) aan voor Sint Maarten. KTK-sleepboot Orca vertrok zaterdagochtend met een barge van Koole richting Bovenwindse Eilanden, zij stelden ruimte aan boord ter beschikking voor hulpgoederen. Prachtig! Al die belangeloze inzet voor de mensen in nood op de Bovenwindse Eilanden. Dank voor alle bijdragen.

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Environmental

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Om in de toekomst voldoende capaciteit te kunnen bieden voor elektriciteitstransport in de regio wordt de komende jaren, in opdracht van TenneT, de 380 kv-hoogspanningsverbinding in de Randstad uitgebreid. KOOLE Contractors gebruikt zijn Vacu-Press om bij te dragen aan de realisatie van perceel 1 van de Noord- Zuidring tussen de Zuidelijke Ringvaart en Vijfhuizen. Van Hattum en Blankevoort realiseert het betonwerk voor de fundaties van de hoogspanningsmasten en de Vacu-Press wordt gebruikt om slibrestanten te zuigen na de stort van onderwaterbeton.

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Environmental

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Op 29 mei 2017 In het westelijk havengebied in Amsterdam heeft een grote brand gewoed. De brand ontstond rond 19:30 bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Kajuitweg. De brandweer heeft de brand gecontroleerd laten uitbranden en heeft dat de brand is oversloeg. KOOLE heeft vervolgens de opslag ruimtes veilig gesteld van instorten. Inmiddels is KOOLE klaar met het opruimen van de brand schade, de verschillende materialen werden gescheiden en afgevoerd.

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Salvage

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Koole Contractors is met de Liebherr HS 895HD 200 tonner op een Barge bij de Scheldekaaien in Antwerpen een historische stenen kaaimuur aan het verwijderen. De oude kaaien van 5.4 km krijgen een facelift. De historische instabiele kaaimuur wordt gesloopt voor een nieuwe kaaimuur met een historische tintje. De massieve kade is gecontroleerd tot ontploffing is gebracht, zodat de brokstukken makkelijker weg gehaald kunnen worden.

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines Salvage

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines KOOLE Contractors heeft de opdrachtgever uit Vilvoorde geassisteerd bij het transporteren van twee “frame 5 gas turbine” waarvan elk een gewicht van honderd ton heeft. KOOLE heeft de twee frames uit het schip gehesen en met trailers getransporteerd naar de gewenste locatie.

Next newsitem

Trackrecord

Inovyn, Schkopau, Germany

2017-06 Inovyn, Schkopau, Germany

Ontmantelen van drie pvc productie lijnen in Schkopau, Duitsland

Borealis AB, Stenungsund, Sweden

2017-03 Borealis AB, Stenungsund, Sweden

Gedeeltelijke demontage van een ethyleen oven gedaan in een strak schema van 8 weken. Dit is een onderdeel van het vier jaar durende project, KOOLE is gecontracteerd om de vier ovens te ontmantelen voor renovatie.

VTTI Eurotank Amsterdam

2017-02 VTTI Eurotank Amsterdam

Ontmantelen en verwijderen van een drijvend dak

Leuze-en-Hainaut, België

2017-01 Leuze-en-Hainaut, België

Leuze-en-Hainaut, België - Verwijderen van een productiegebouw van een aardappelverwerker. Dit project bestond uit het ontmantelen van een complete productielijn, inclusief transportbanden, zeefinstallaties, wastrommels en leidingwerk.

ENGIE Centrale Harculo, Zwolle

2017-01 ENGIE Centrale Harculo, Zwolle

Momenteel zijn we bezig om een electro centrale van 350MW te demonteren in Harculo te Zwolle

Arcelor

2016-12 Arcelor

Zelzate, België - Ontmanteling van een recuperator voor een staalfabrikant. Ook zijn de ventilatiekanalen en ventilator losgesneden en verwijderd. De grote onderdelen zijn getransporteerd naar de lay-down area met behulp van twee rupskranen.

Gunvor

2016-11 Gunvor

Rotterdam, Nederland - Verwijdering van dertien olietanks. De hoogte van de tanks varieerde tussen de 5 en 14 meter. Ook een kleine hoeveelheid asbest en restproduct is door KOOLE gesaneerd.

Eurotank Amsterdam

2016-06 Eurotank Amsterdam

Amsterdam, Nederland - Het demonteren en transporteren van meerdere olietanks.

NUFARM

2016-03 NUFARM

Botlek, Rotterdam - Volledige sloop/ontmanteling van een chemische fabriek in Rotterdam, met inbegrip van asbest sanering.

Eurotank Amsterdam

2016-02 Eurotank Amsterdam

Amsterdam, Nederland - Demonteren en asbest opruimen van verschillende olie units, tanks en pijpen bij ETA oil

Evonik

2016-01 Evonik

Antwerpen, België - Demonteren van chemische Fabriek

Total, Feluy, België

2016-01 Total, Feluy, België

Demonteren van twaalf olie tanks.

E.On Centrale Galileistraat

2015-02 E.On Centrale Galileistraat

Rotterdam, Nederland - Complete ontmanteling en demontage van een 220 MW energie centrale.

GDF SUEZ Maximacentrale Lelystad

2015-02 GDF SUEZ Maximacentrale Lelystad

Complete ontmanteling en sloop van een 875 MW energie centrale.

Arcelor Mittal, Gent, België

2015-02 Arcelor Mittal, Gent, België

Demonteren van een productie lijn binnen de staal fabriek Arcelor Mittal

TATA Steel, IJmuiden, Nederland

2015-01 TATA Steel, IJmuiden, Nederland

Verwijderen van een water tank in een staal Fabriek.

Arcelor Mittal, Liege, België

2015-01 Arcelor Mittal, Liege, België

Sloop van een schoorsteen met afstand bestuurbare sloop kraan.

Demonteren bitumenplant Oando

2014-09 Demonteren bitumenplant Oando

Lagos, Nigeria - Demonteren van een bitumenplant op Terminal 1 van Oando PLC. De bitumenplant bestond uit vier stalen tanks, diverse gebouwen met asbestbesmettingen, leidintracés, vulinstallaties en diverse fundaties.

Total

2014-01 Total

Le Havre, Frankrijk - Demontage van diverse installaties en tanks.

Lanxess

2014-01 Lanxess

Straatsburg, Frankrijk - Ontmanteling/sloop diverse installaties en asbestsanering.

Carmeuse: Aisemont, België

2014-01 Carmeuse: Aisemont, België

Demonteren van verschillende productie lijnen.

Rubis Terminal Dunkirk, Frankrijk

2014-01 Rubis Terminal Dunkirk, Frankrijk

Ontmanteling van tank.

Lhoist Nameche, België

2014-01 Lhoist Nameche, België

Demontage van installatie.

Solvay Antwerpen, België

2014-01 Solvay Antwerpen, België

Ontmanteling van het kwik proces unit en verschillende installaties.

Umicore Olen, België

2014-01 Umicore Olen, België

Demonteren van twee tanks.

Lanxess Strasburg, France

2014-01 Lanxess Strasburg, France

Ontmanteling en asbestsaneringen van verschillende installaties.

Lhoist St. Georges, België

2014-01 Lhoist St. Georges, België

Verschillende ontmanteling en demontage projecten.

Monument Chemical, Belgium

2014-01 Monument Chemical, Belgium

Slopen van twee tanks.

Fluxys Zeebrugge, Belgium

2014-01 Fluxys Zeebrugge, Belgium

Demonteren en ontmantelen van de terminal, waaronder ook twee LNG-tanks.

Total Le Havre, Frankrijk

2014-01 Total Le Havre, Frankrijk

Slopen van vijf tanks.

NLR

2013-11 NLR

Amsterdam, Nederland - Sanering van acht gebouwen.

Aquafin

2013-01 Aquafin

Deurne, België - Verwijdering van muren na instorten.

Duvel

2013-01 Duvel

Breendonk, België - Demontage en asbestsanering van de brouwzaal.

Palm

2013-01 Palm

Steenhuffel, België - Demontage diverse lijnen.

Tata Steel

2013-01 Tata Steel

IJmuiden, Nederland - Verwijdering van twee ketels (ketel 21 en 22).

GSK

2013-01 GSK

Rixensart, België - Demontage koelwaterleidingen.

Industeel

2013-01 Industeel

Charleroi, België - Diverse demontage werkzaamheden.

CEI-De Meyer

2013-01 CEI-De Meyer

Duffel, België - Verwijdering spoorweg viaduct bij Duffel België.

Janssen Farmaceutica

2013-01 Janssen Farmaceutica

België - Demontage proeffabriek.

Oiltanking

2013-01 Oiltanking

Antwerpen, België - Demontage van diverse tanks.

Sagrex

2013-01 Sagrex

België - Sloop breekinstallatie.

BP

2013-01 BP

Geel , België - Verwijdering van diverse kabels.

Ineos

2012-04 Ineos

Geel, België - Demontage van gasbollen.

Umicore

2012-01 Umicore

Olen, België - Verwijdering van de 74 meter hoge Brouhon toren en gedeeltelijke installaties.

Smurfit Kappa

2012-01 Smurfit Kappa

Roermond, Nederland - Demontage watertank.

Borealis

2012-01 Borealis

Beringen, België - Demonteren HDPE Plant.

Styrolution

2012-01 Styrolution

Antwerpen, België - Sloop betonconstructies.

Air liquide

2012-01 Air liquide

Seraing, België - Demontage 600 T2 Nebulizer.

Monument Chemicals

2012-01 Monument Chemicals

Antwerpen, België - Sloop schoorstenen en diverse installaties.

ExxonMobil

2012-01 ExxonMobil

Antwerpen, België - Sloop van de Hydrotreater op de Performance Intermediates Plant in Antwerpen.

Fuji Oil

2012-01 Fuji Oil

Gent, België - Demontage EVRA.

ATPC Terminal

2012-01 ATPC Terminal

Antwerpen, België - Maken van betonsparingen op de olieterminal van VTTI.

Praxair

2012-01 Praxair

Oevel, België - Verwijdering coldbox en installaties.

Slopen theater ’t Speelhuis

2012-01 Slopen theater ’t Speelhuis

Helmond, Nederland - Demonteren van theater 't Speelhuis, welke tijdens een zware brand werd verwoest.

BASF

2011-01 BASF

Feluy, België - Verwijdering van meerdere procesinstallaties en twee schoorstenen (+/- 100 meter). Schoorstenen zijn gesloopt met op afstand bestuurbare onbemande sloopkraan en FRACO systeem.

SPE Gent

2011-01 SPE Gent

Gent, België - Demontage inlaatkanalen.

Katoen Natie

2011-01 Katoen Natie

Antwerpen, België - Sanering na schade door brand.

Sadaci

2011-01 Sadaci

Gent, België - Demontage ovens.

NEOCHIM

2011-01 NEOCHIM

Feluy, België - Sloop van diverse tanks.

Pier van Scheveningen

2011-01 Pier van Scheveningen

Scheveningen, Nederland - Verwijdering van gebouw op de pier welke tijdens een brand werd verwoest. Verbrand materiaal werd per helikopter verplaatst.

Shell Gas

2010-10 Shell Gas

Heembeek, België - Asbestsanering en volledige Demonteren van tankencomplex met een oppervlak van 8 hectare.

DSM

2010-07 DSM

IJmuiden, Nederland - Sloop en sanering van het gehele industriecomplex van DSM met een oppervlak van 130.000 m², waaronder koeltorens, 120 meter lange schoorsteen, fundering, absorptiekolommen en kantoorgebouwen.

C.P. Kelco

2010-01 C.P. Kelco

Genk, België - Sloop van gebouwen na explosie.

Esa Estec

2008-03 Esa Estec

Noordwijk, Nederland - Slopen en saneren van een gebouw op de ESA Estec campus onder zwaar regime (trillingsarm).

Arcelor Mittal

2008-01 Arcelor Mittal

Frankrijk - Verwijdering van brug door middel van zwaar hijswerk.

Shell

2008-01 Shell

Gent, België - Verwijdering van gasdepot.

Ardagh Glass

2007-05 Ardagh Glass

Dongen, Nederland - Diverse sloopwerkzaamheden.

Akzo Nobel

2007-01 Akzo Nobel

Amsterdam, Nederland - Diverse sloopwerkzaamheden op de ZBW Plant.

Van Haerents

2007-01 Van Haerents

Gent, België - Sloop- en asbestverwijdering.

BASF, België

2006-04 BASF, België

Demonteren van Tanks en reactoren op chemische industrie terrein van Feluy te Antwerpen.

Electrabel (GDF Suez)

2006-01 Electrabel (GDF Suez)

Lelystad, Nederland - Volledige verwijdering van de Flevocentrale.

2017-06 Inovyn, Schkopau, Germany

Ontmantelen van drie pvc productie lijnen in Schkopau, Duitsland

Inovyn, Schkopau, Germany

2017-03 Borealis AB, Stenungsund, Sweden

Gedeeltelijke demontage van een ethyleen oven gedaan in een strak schema van 8 weken. Dit is een onderdeel van het vier jaar durende project, KOOLE is gecontracteerd om de vier ovens te ontmantelen voor renovatie.

Borealis AB, Stenungsund, Sweden

2017-02 VTTI Eurotank Amsterdam

Ontmantelen en verwijderen van een drijvend dak

VTTI Eurotank Amsterdam

2017-01 Leuze-en-Hainaut, België

Leuze-en-Hainaut, België - Verwijderen van een productiegebouw van een aardappelverwerker. Dit project bestond uit het ontmantelen van een complete productielijn, inclusief transportbanden, zeefinstallaties, wastrommels en leidingwerk.

Leuze-en-Hainaut, België

2017-01 ENGIE Centrale Harculo, Zwolle

Momenteel zijn we bezig om een electro centrale van 350MW te demonteren in Harculo te Zwolle

ENGIE Centrale Harculo, Zwolle

2016-12 Arcelor

Zelzate, België - Ontmanteling van een recuperator voor een staalfabrikant. Ook zijn de ventilatiekanalen en ventilator losgesneden en verwijderd. De grote onderdelen zijn getransporteerd naar de lay-down area met behulp van twee rupskranen.

Arcelor

2016-11 Gunvor

Rotterdam, Nederland - Verwijdering van dertien olietanks. De hoogte van de tanks varieerde tussen de 5 en 14 meter. Ook een kleine hoeveelheid asbest en restproduct is door KOOLE gesaneerd.

Gunvor

2016-06 Eurotank Amsterdam

Amsterdam, Nederland - Het demonteren en transporteren van meerdere olietanks.

Eurotank Amsterdam

2016-03 NUFARM

Botlek, Rotterdam - Volledige sloop/ontmanteling van een chemische fabriek in Rotterdam, met inbegrip van asbest sanering.

NUFARM

2016-02 Eurotank Amsterdam

Amsterdam, Nederland - Demonteren en asbest opruimen van verschillende olie units, tanks en pijpen bij ETA oil

Eurotank Amsterdam

2016-01 Evonik

Antwerpen, België - Demonteren van chemische Fabriek

Evonik

2016-01 Total, Feluy, België

Demonteren van twaalf olie tanks.

Total, Feluy, België

2015-02 E.On Centrale Galileistraat

Rotterdam, Nederland - Complete ontmanteling en demontage van een 220 MW energie centrale.

E.On Centrale Galileistraat

2015-02 GDF SUEZ Maximacentrale Lelystad

Complete ontmanteling en sloop van een 875 MW energie centrale.

GDF SUEZ Maximacentrale Lelystad

2015-02 Arcelor Mittal, Gent, België

Demonteren van een productie lijn binnen de staal fabriek Arcelor Mittal

Arcelor Mittal, Gent, België

2015-01 TATA Steel, IJmuiden, Nederland

Verwijderen van een water tank in een staal Fabriek.

TATA Steel, IJmuiden, Nederland

2015-01 Arcelor Mittal, Liege, België

Sloop van een schoorsteen met afstand bestuurbare sloop kraan.

Arcelor Mittal, Liege, België

2014-09 Demonteren bitumenplant Oando

Lagos, Nigeria - Demonteren van een bitumenplant op Terminal 1 van Oando PLC. De bitumenplant bestond uit vier stalen tanks, diverse gebouwen met asbestbesmettingen, leidintracés, vulinstallaties en diverse fundaties.

Demonteren bitumenplant Oando

2014-01 Total

Le Havre, Frankrijk - Demontage van diverse installaties en tanks.

Total

2014-01 Lanxess

Straatsburg, Frankrijk - Ontmanteling/sloop diverse installaties en asbestsanering.

Lanxess

2014-01 Carmeuse: Aisemont, België

Demonteren van verschillende productie lijnen.

Carmeuse: Aisemont, België

2014-01 Rubis Terminal Dunkirk, Frankrijk

Ontmanteling van tank.

Rubis Terminal Dunkirk, Frankrijk

2014-01 Lhoist Nameche, België

Demontage van installatie.

Lhoist Nameche, België

2014-01 Solvay Antwerpen, België

Ontmanteling van het kwik proces unit en verschillende installaties.

Solvay Antwerpen, België

2014-01 Umicore Olen, België

Demonteren van twee tanks.

Umicore Olen, België

2014-01 Lanxess Strasburg, France

Ontmanteling en asbestsaneringen van verschillende installaties.

Lanxess Strasburg, France

2014-01 Lhoist St. Georges, België

Verschillende ontmanteling en demontage projecten.

Lhoist St. Georges, België

2014-01 Monument Chemical, Belgium

Slopen van twee tanks.

Monument Chemical, Belgium

2014-01 Fluxys Zeebrugge, Belgium

Demonteren en ontmantelen van de terminal, waaronder ook twee LNG-tanks.

Fluxys Zeebrugge, Belgium

2014-01 Total Le Havre, Frankrijk

Slopen van vijf tanks.

Total Le Havre, Frankrijk

2013-11 NLR

Amsterdam, Nederland - Sanering van acht gebouwen.

NLR

2013-01 Aquafin

Deurne, België - Verwijdering van muren na instorten.

Aquafin

2013-01 Duvel

Breendonk, België - Demontage en asbestsanering van de brouwzaal.

Duvel

2013-01 Palm

Steenhuffel, België - Demontage diverse lijnen.

Palm

2013-01 Tata Steel

IJmuiden, Nederland - Verwijdering van twee ketels (ketel 21 en 22).

Tata Steel

2013-01 GSK

Rixensart, België - Demontage koelwaterleidingen.

GSK

2013-01 Industeel

Charleroi, België - Diverse demontage werkzaamheden.

Industeel

2013-01 CEI-De Meyer

Duffel, België - Verwijdering spoorweg viaduct bij Duffel België.

CEI-De Meyer

2013-01 Janssen Farmaceutica

België - Demontage proeffabriek.

Janssen Farmaceutica

2013-01 Oiltanking

Antwerpen, België - Demontage van diverse tanks.

Oiltanking

2013-01 Sagrex

België - Sloop breekinstallatie.

Sagrex

2013-01 BP

Geel , België - Verwijdering van diverse kabels.

BP

2012-04 Ineos

Geel, België - Demontage van gasbollen.

Ineos

2012-01 Umicore

Olen, België - Verwijdering van de 74 meter hoge Brouhon toren en gedeeltelijke installaties.

Umicore

2012-01 Smurfit Kappa

Roermond, Nederland - Demontage watertank.

Smurfit Kappa

2012-01 Borealis

Beringen, België - Demonteren HDPE Plant.

Borealis

2012-01 Styrolution

Antwerpen, België - Sloop betonconstructies.

Styrolution

2012-01 Air liquide

Seraing, België - Demontage 600 T2 Nebulizer.

Air liquide

2012-01 Monument Chemicals

Antwerpen, België - Sloop schoorstenen en diverse installaties.

Monument Chemicals

2012-01 ExxonMobil

Antwerpen, België - Sloop van de Hydrotreater op de Performance Intermediates Plant in Antwerpen.

ExxonMobil

2012-01 Fuji Oil

Gent, België - Demontage EVRA.

Fuji Oil

2012-01 ATPC Terminal

Antwerpen, België - Maken van betonsparingen op de olieterminal van VTTI.

ATPC Terminal

2012-01 Praxair

Oevel, België - Verwijdering coldbox en installaties.

Praxair

2012-01 Slopen theater ’t Speelhuis

Helmond, Nederland - Demonteren van theater 't Speelhuis, welke tijdens een zware brand werd verwoest.

Slopen theater ’t Speelhuis

2011-01 BASF

Feluy, België - Verwijdering van meerdere procesinstallaties en twee schoorstenen (+/- 100 meter). Schoorstenen zijn gesloopt met op afstand bestuurbare onbemande sloopkraan en FRACO systeem.

BASF

2011-01 SPE Gent

Gent, België - Demontage inlaatkanalen.

SPE Gent

2011-01 Katoen Natie

Antwerpen, België - Sanering na schade door brand.

Katoen Natie

2011-01 Sadaci

Gent, België - Demontage ovens.

Sadaci

2011-01 NEOCHIM

Feluy, België - Sloop van diverse tanks.

NEOCHIM

2011-01 Pier van Scheveningen

Scheveningen, Nederland - Verwijdering van gebouw op de pier welke tijdens een brand werd verwoest. Verbrand materiaal werd per helikopter verplaatst.

Pier van Scheveningen

2010-10 Shell Gas

Heembeek, België - Asbestsanering en volledige Demonteren van tankencomplex met een oppervlak van 8 hectare.

Shell Gas

2010-07 DSM

IJmuiden, Nederland - Sloop en sanering van het gehele industriecomplex van DSM met een oppervlak van 130.000 m², waaronder koeltorens, 120 meter lange schoorsteen, fundering, absorptiekolommen en kantoorgebouwen.

DSM

2010-01 C.P. Kelco

Genk, België - Sloop van gebouwen na explosie.

C.P. Kelco

2008-03 Esa Estec

Noordwijk, Nederland - Slopen en saneren van een gebouw op de ESA Estec campus onder zwaar regime (trillingsarm).

Esa Estec

2008-01 Arcelor Mittal

Frankrijk - Verwijdering van brug door middel van zwaar hijswerk.

Arcelor Mittal

2008-01 Shell

Gent, België - Verwijdering van gasdepot.

Shell

2007-05 Ardagh Glass

Dongen, Nederland - Diverse sloopwerkzaamheden.

Ardagh Glass

2007-01 Akzo Nobel

Amsterdam, Nederland - Diverse sloopwerkzaamheden op de ZBW Plant.

Akzo Nobel

2007-01 Van Haerents

Gent, België - Sloop- en asbestverwijdering.

Van Haerents

2006-04 BASF, België

Demonteren van Tanks en reactoren op chemische industrie terrein van Feluy te Antwerpen.

BASF, België

2006-01 Electrabel (GDF Suez)

Lelystad, Nederland - Volledige verwijdering van de Flevocentrale.

Electrabel (GDF Suez)
Next Trackrecord

Cases

GDF Suez Maxima-Centrale

GDF Suez Maxima-Centrale >>

De rol van de Maxima-Centrale was al langere tijd beperkt. Hierdoor was het sluiten en saneren van de centrale de meest rendabele oplossing. KOOLE werd aangewezen voor de ontmanteling van de energiecentrale. Units FL30 en FL32 en alle bijgebouwen werden volledig ontmanteld. KOOLE was verantwoordelijk voor het gehele project, van de eerste voorbereidingen tot het bouwklaar opleveren van het terrein.

Afbraak uit gebruik genomen Fluxys LNG-reservoirs

Afbraak uit gebruik genomen Fluxys LNG-reservoirs >>

Verwijdering van twee LNG tanks (doorsnede circa 50m) met alle bijbehorende installaties. Tevens uitvoerige grondwerkzaamheden uitgevoerd.

BASF

BASF >>

Door de voortschrijdende technieken en inzichten zijn de plants van chemiebedrijf BASF altijd in ontwikkeling. Zo werd op de locatie Feluy in België een gebied van circa 10 hectare met verscheidene installaties overbodig. De twee meest in het oog springende objecten waren schoorstenen van respectievelijk 110 en 65 meter hoog. Naast de twee schoorstenen, heeft KOOLE het gebied van 10 hectare in 6 maanden volledig bouwklaar opgeleverd. Onder de sloop viel ontmanteling van een scala aan objecten zoals gasbollen, reactoren en leidingtracés en uiteindelijk de gescheiden afvoer van het afval. Op enkele nabij gelegen locaties zijn tevens grote opslagtanks (met een doorsnede van 30 meter) verwijderd.

 • KOOLE head office
 • Vijfhuizerdijk 110
 • 2141 BD Vijfhuizen
 • The Netherlands
 • T +31(0)23 558 19 37
 • KOOLE nv
 • Vaartkaai 51
 • 2170 Antwerp
 • Belgium
 • T +32(0)347 50 78 3
 • KOOLE GmbH
 • Siemensstraße 31
 • 47533 Kleve
 • Deutschland
 • T +49(0)28219773310
 •  
Back to top