Expertise en certificering in het verwijderen van asbest en andere schadelijke stoffen.

Het waarborgen van de veiligheid en gezondheid staat voorop.

News

KOOLE Contractors verwijdert één van de viaducten van Badhoevedorp Industrial

KOOLE Contractors verwijdert één van de viaducten van Badhoevedorp KOOLE en CBB zijn in samenwerking de 6 viaducten van de A9 bij Badhoevedorp aan het verwijderen. Het betreft de oude route van de A9 door Badhoevedorp. Inmiddels zijn de eerste viaducten aan de Plesmanlaan en Amsterdamse baan verwijderd.

De Vacupress Zuigwagen Environmental

De Vacupress Zuigwagen De Vacupress Zuigwagen kan ingezet worden voor elke grote of kleine klus waar klein materiaal of verontreinigde stoffen verwijderd moeten worden. De Vacupress Zuigwagen kan toegepast worden voor het reinigen van tankinstallaties, het zuigen van droge stoffen (zand, grind en granulaat), asbest verontreinigd materiaal, calamiteiten reiniging, industriële reiniging en grondzuigen. “De Vacupress Zuigwagen zorgt voor een veilige werkomgeving voor zowel de medewerkers als de klant.”

KOOLE Contractors begint met afronden project Industrial

KOOLE Contractors begint met afronden project KOOLE Contractors heeft na 1,5 jaar saneren de volledige lijn gedemonteerd uit deze 150 meter lange hal. Ook in de kelderruimte hebben we gesaneerd en alle installaties verwijderd. Na het verwijderen van de tegelvloer en chape zal er een nieuwe gietvloer geplaatst worden. Bij de oplevering heeft onze klant er een mooie opslagruimte bij gekregen.

KOOLE Maritime Salvage werd genoemd in het nieuws; “Laatste uur geslagen voor dok” Salvage

KOOLE Maritime Salvage werd genoemd in het nieuws; “Laatste uur geslagen voor dok” KOOLE is begonnen met het verwijderen van het gezonken droogdok op Lauwersoog. LEEUWARDER COURANT (18 april, pagina 12)

Nieuwe krachtpatser bij KOOLE Contractors Contractors

Nieuwe krachtpatser bij KOOLE Contractors Vorige week vrijdag 06-04-2018 is er door de Volvo Group Truck Center Amsterdam een complete Volvo FH16 750 10x4 zwaar transport trekker afgeleverd. Deze bijzondere Volvo is voorzien van allerhande opties, denk aan Dynamic Steering, volledig geïntegreerde stand-koeling, 10 tons vooras, bi-xenon, standkachel voor cabine en motor. De Volvo is op CO2 neutrale basis geproduceerd, voldoet aan de laatste Europese uitstoot normen. Voorzien van de nieuwste versnellingsbak, genoemd kruipversnellingen. Dit komt het toerental ten goede op de snelweg, wat resulteert in gunstig gebruik. Nooteboom heeft onze wensen en mogelijkheden zo weten te combineren tot een veelzijdige oplegger met een laadvermogen van ruim 90Ton. De Eurodieplader van het type 122-24(ICP) is geleverd met een Interdolly-Compact. De dieplader is voorzien van totaal 6 pendelaslijnen met een slag van 600mm en grote stuurhoeken afgestemd op de truck en inzet van de combinatie. Ook heeft de Eurodieplader een combikoppelingen voor het eenvoudig afkoppelen van de nek en het drukloos maken van hydraulisch systeem. Door de hulpbesturing met draadloze afstandsbediening zal de oplegger beter kunnen manoeuvreren.

KOOLE Contractors investeert in zonnepanelen Contractors

KOOLE Contractors investeert in zonnepanelen KOOLE Contractors investeert in groene energie door bijna 400 zonnepanelen op de werkplaats te installeren.

Snelle actie na asbestvervuiling op de A4 Environmental

Snelle actie na asbestvervuiling op de A4 Koole Contractors heeft dinsdag 20 maart het asbest wat terecht was gekomen op een van de rijbanen van de A4 richting Amsterdam met de grootste spoed en nauwkeurigheid opgeruimd. Met een speciaal hiervoor uitgeruste zuigwagen (voorzien van Hepa- filter) is de asbestvervuiling van de rijbanen weggezogen. Na controle door een onafhankelijk laboratorium is de snelweg A4 rond 00:45 weer vrijgegeven voor het verkeer.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succesvol het wrak van de “El Maud” in Maigot bay, Sint Maarten geborgen Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succesvol het wrak van de “El Maud” in Maigot bay, Sint Maarten geborgen Tijdens hurricane Lenny in November 1999 is de sleep hopperzuiger “El Maud” aan de grond gelopen in Maigot bay zo’n 100 meter uit de kust in 4.5 meter water. De “El Maud” is uiteindelijk verlaten en achtergelaten. In 2017 KOOLE MAMMOET Salvage verkreeg het contract om de “El Maud” weg te halen en zijn naaste omgeving schoon te maken zodat het gebied in de toekomst verder ontwikkeld kan worden.

KOOLE NV verhuist naar een nieuwe locatie Industrial

KOOLE NV verhuist naar een nieuwe locatie Om onze missie en visie voor de toekomst genoeg ruimte te geven, kunnen wij u met trots melden dat Koole NV gaat verhuizen op 29 januari 2018 naar een ruimere en efficiënter ingerichte locatie. Wij willen u vragen om uw gegevensbestand hieromtrent aan te passen en graag ontvangen wij in de toekomst uw correspondentie op het volgende adres: KOOLE NV Vaartkaai 51 2170 Antwerpen U heeft het ongetwijfeld opgemerkt: Koole NV breidt verder uit. De laatste jaren vervoegden heel wat nieuwe collega’s ons team. Dag in, dag uit realiseren wij samen, en met onze partners, nieuwe en boeiende projecten op maat van onze klanten. Om onszelf de nodige extra ruimte te geven, bouwden we een gloednieuw kantoor en magazijn. Vanaf 29 januari 2018 vindt u ons aan de Vaartkaai. Centraal gelegen in Vlaanderen, dicht bij diverse projecten en vlot bereikbaar via de autosnelweg en het openbaar vervoer. Zoals u van ons mag verwachten, staat Koole NV voor maatschappelijk verantwoord en veilig ondernemen. We verwachten dit niet enkel van onze eigen medewerkers, maar van alle betrokkenen bij de projecten. Ons nieuw kantoor weerspiegelt daarom dan ook deze uitgesproken visie: moderne ruimtes, ergonomische ingerichte bureaus en de recentste duurzame materialen werden geïmplementeerd om het kantoor tot stand te brengen. Benieuwd naar onze nieuwe kantoren? Bekijk dan zeker de foto’s hier onderaan. Tot binnenkort en mogen we in 2018 en de verdere toekomst nog vele projecten samen met u realiseren.

KOOLE Contractors maakt de spidercrane klaar voor operatie Industrial

KOOLE Contractors maakt de spidercrane klaar voor operatie De eigen ontwikkelde Spidercrane wordt op het dak gehesen worden van de energie centrale, hier zal een gat gehakt worden van een grote van ongeveer 20 bij 20 meter. Vervolgens zal er een hulpconstructie naar boven gehesen worden om de twee ketels een voor een te laten zakken. Eenmaal op de grond worden de ketels gesaneerd en gedemonteerd. Aan de andere kant van het gebouw worden de elektra kabels en een gedeelte van het plafond verwijderd.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succes vol een motorjacht de “Elsa” opgeruimd Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succes vol een motorjacht de “Elsa” opgeruimd Het motorjacht “Elsa” is op 22 maart vastgelopen op de kust van Saba bekend als “ladderbaai”. Het wrak vormde een bedreiging voor het nationale zee reservaat met haar beschermende koraal-en vissoorten. Een internationale berger heeft een pogingen ondernomen het schip vlot te trekken. Na diverse mislukte pogingen heeft KOOLE MAMMOET Salvage het contract gekregen om het schip op een milieuvriendelijke manier te verwijderen. KOOLE MAMMOET Salvage was in juli 2017 ter plaatse en heeft het schip in meerdere stukken gesneden en op een veilige en milieuvriendelijke manier verwijderd. De operatie werd bemoeilijkt door sterke stromingen en golven. De operatie is succesvol afgerond en opgeleverd aan Rijkswaterstaat.

KOOLE Contractors ontmanteld een luchtkanaal en portaal Industrial

KOOLE Contractors ontmanteld een luchtkanaal en portaal Al enige tijd is KOOLE aan de buitenkant van de energiecentrale Harculo bezig, deze keer wordt er een luchtkanaal verwijderd. Later op de dag hebben we een portaal omgetrokken van de machine zaal. De metalen kolommen worden verzwakt met snijbranders, zodat de 50 tons kranen het portaal kunnen omtrekken.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met succes de “MV SIRENA” geborgen Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met succes de “MV SIRENA” geborgen Op 13 augustus 2016 liep het ro-ro containerschip de “MV SIRENA” vast op de rotsen van Sint Eustatius. Een poging het schip te bergen faalt met als gevolg dat het schip in tweeën breekt. De lokale weers omstandigheden verslechterden de conditie van het schip aanzienlijk. De “MV SIRENA” was op een lastige plek in het Nationaal Marine Park aan de grond gelopen. Het gebied staat niet alleen bekend om zijn mooie koraalriffen maar vooral om de extreme weersomstandigheden en golven. Na 60 dagen is het schip succesvol weggehaald zonder enig schade aan het rif.

KOOLE MAMMOET Salvage brengt kalksteen naar Saba Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage brengt kalksteen naar Saba KOOLE MAMMOET Salvage kraan en barge verplaatsen kalksteen voor de vervanging van de kustlijn, dit was nodig na de schade aan de zuidkust van Saba door orkaan Maria.

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam Environmental

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam In het centrum van Edam was er een grote brand ontstaan in een snackbar. Verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving werden opgeroepen om te assisteren bij het blussen, KOOLE heeft bijgedragen om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen. Dit hebben we gedaan door de kapconstructie en gevels van de huizen die op instorten stonden veilig te stellen. Verder hebben we het puin en de muren die onveilig werden bevonden verwijderd en afgevoerd, zodat de brandweer zijn werk kon doen.

KOOLE Contractors in het nieuws Salvage

KOOLE Contractors in het nieuws KOOLE Contractors wordt genoemd op de nieuws site van Sint Maarten. Er wordt beschreven dat wij met succes het schip "El Maud" hebben weggehaald. Klik op de link om naar dit artikel toe te gaan.

KOOLE Contractors treft voorbereiding voor het omtrekken van de turbine tafel Industrial

KOOLE Contractors treft voorbereiding voor het omtrekken van de turbine tafel KOOLE is begonnen met het demonteren van de gasturbine - hal en de turbine tafel. Ook is in de film te zien hoe de portals worden weg gesneden met behulp van een hoogwerker. Er wordt ruimte gemaakt rond de ketel boiler 1 en 2 Vervolgens worden er containments gebouwd om de ketel veilig te saneren.

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer Industrial

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer de Harculo 60 Dit is een kamer van een lengte van 250 meter die in 6 delen opgeruimd zal worden.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Environmental

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Kringloopwinkel Rataplan aan de Generatorstraat in Westpoort is in de nacht van zondag op maandag 18 september verwoest door een zeer grote brand. De brandweer is met veel bluseenheden ter plaatse, KOOLE Contractors is gevraagd om te assisteren tijdens het blussen van de brand. De brand was rond een uur of vijf onder controle.

KOOLE Contractors bied hulp aan Sint Maarten Salvage

KOOLE Contractors bied hulp aan Sint Maarten Bericht geplaatst door "VNW - Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad" op Facebook. Veel particulieren boden de laatste paar dagen hulp(goederen) aan voor Sint Maarten. KTK-sleepboot Orca vertrok zaterdagochtend met een barge van Koole richting Bovenwindse Eilanden, zij stelden ruimte aan boord ter beschikking voor hulpgoederen. Prachtig! Al die belangeloze inzet voor de mensen in nood op de Bovenwindse Eilanden. Dank voor alle bijdragen.

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Environmental

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Om in de toekomst voldoende capaciteit te kunnen bieden voor elektriciteitstransport in de regio wordt de komende jaren, in opdracht van TenneT, de 380 kv-hoogspanningsverbinding in de Randstad uitgebreid. KOOLE Contractors gebruikt zijn Vacu-Press om bij te dragen aan de realisatie van perceel 1 van de Noord- Zuidring tussen de Zuidelijke Ringvaart en Vijfhuizen. Van Hattum en Blankevoort realiseert het betonwerk voor de fundaties van de hoogspanningsmasten en de Vacu-Press wordt gebruikt om slibrestanten te zuigen na de stort van onderwaterbeton.

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Environmental

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Op 29 mei 2017 In het westelijk havengebied in Amsterdam heeft een grote brand gewoed. De brand ontstond rond 19:30 bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Kajuitweg. De brandweer heeft de brand gecontroleerd laten uitbranden en heeft dat de brand is oversloeg. KOOLE heeft vervolgens de opslag ruimtes veilig gesteld van instorten. Inmiddels is KOOLE klaar met het opruimen van de brand schade, de verschillende materialen werden gescheiden en afgevoerd.

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Salvage

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Koole Contractors is met de Liebherr HS 895HD 200 tonner op een Barge bij de Scheldekaaien in Antwerpen een historische stenen kaaimuur aan het verwijderen. De oude kaaien van 5.4 km krijgen een facelift. De historische instabiele kaaimuur wordt gesloopt voor een nieuwe kaaimuur met een historische tintje. De massieve kade is gecontroleerd tot ontploffing is gebracht, zodat de brokstukken makkelijker weg gehaald kunnen worden.

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines Salvage

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines KOOLE Contractors heeft de opdrachtgever uit Vilvoorde geassisteerd bij het transporteren van twee “frame 5 gas turbine” waarvan elk een gewicht van honderd ton heeft. KOOLE heeft de twee frames uit het schip gehesen en met trailers getransporteerd naar de gewenste locatie.

Next newsitem

Trackrecord

Engie centrale Harculo, Zwolle

2017-12 Engie centrale Harculo, Zwolle

Het verwijderen van asbest op verschillende plekken in de centrale.

CMA CGM FIDELIO

2017-12 CMA CGM FIDELIO

Het verwijderen van asbesthoudende materialen aan boord.

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam

2017-11 KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam

Dit hebben we gedaan door de kapconstructie en gevels van de huizen die op instorten stonden veilig te stellen. Verder hebben we het puin en de muren die onveilig werden bevonden verwijderd en afgevoerd..

KOOLE Contractors heeft straalgrit verwijdert bij verschillende bedrijven

2017-11 KOOLE Contractors heeft straalgrit verwijdert bij verschillende bedrijven

Enkele weken geleden is het bekend geworden dat in de industriële sector gewerkt is met asbesthoudend straalgrit. Wij zijn werkzaam geweest bij o.a.: Zenith, Heerema, TATA en ETA.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam

2017-10 KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam

KOOLE Contractors is gevraagd om te assisteren tijdens het blussen van de brand. De brand was rond een uur of vijf onder controle.

Het verwijderen van asbesthoudende materialen bij Fons Vitea Lyceum

2017-09 Het verwijderen van asbesthoudende materialen bij Fons Vitea Lyceum

Na een grote brand is er asbest gevonden in het Fons Vitae Lyceum. Het asbest wat gevonden is wordt verwijderd en afgevoerd.

Citters Beheer B.V. Thermphos, Terneuzen

2017-08 Citters Beheer B.V. Thermphos, Terneuzen

Het verwijderen van de asbesthoudende verontreinigingen, alsmede het veiligstellen van diverse bronnen in het ovenhuis.

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw-Vennep

2017-07 KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw-Vennep

KOOLE Contractors gebruikt zijn Vacu-Press om bij te dragen aan de realisatie van perceel 1 van de Noord-Zuidring tussen de Zuidelijke Ringvaart en Vijfhuizen. De Vacu-Press werd ingezet om slibrestanten te zuigen na het storten van onderwaterbeton.

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld

2017-05 KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld

KOOLE heeft na het veiligstellen van de opslagruimtes alles opgeruimd en de verschillende materialen gescheiden en afgevoerd.

CMA CGM LA TRAVIATA

2017-05 CMA CGM LA TRAVIATA

Het verwijderen van asbest aan boord van het schip CMA CGM La Traviata.

Heerema Gdansk – H-627

2017-05 Heerema Gdansk – H-627

Verwijderen van asbesthoudende pakkingen van 5 schuifafsluiters.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam

2017-04 KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam

KOOLE Contractors assisteert de brandweer bij het blussen van een bedrijfsverzamelgebouw in het westelijk havengebied van Amsterdam.

Tideway Rollingstone

2017-03 Tideway Rollingstone

Het verwijderen van asbest op verschillende plekken in het schip.

Jan de Nul group DN46

2017-03 Jan de Nul group DN46

Het verwijderen van asbest op verschillende plekken in het schip.

600 auto’s geruimd uit autoschip

2017-02 600 auto’s geruimd uit autoschip

Ongeveer 600 uitgebrande auto’s zijn door KOOLE Contractors uit het 182 meter lange autoschip verwijderd. De auto’s werden met behulp van wielladers uit het schip gehaald en opgesteld op de kade. De voertuigen met brandschade worden gezien als gevaarlijk afval en aan de hand van specifieke veiligheidseisen verder verwerkt.

Ballast-Nedam

2016-10 Ballast-Nedam

Harlingen, Nederland - Voor de aanleg van de nieuwe N31 in Harlingen heeft KOOLE Contractors slib verwijderd. Het slib werd schoongemaakt om ruimte te maken voor de stortvloer van de autoweg. Met behulp van de Vacupress zuigwagen werd een oppervlakte van bijna 550 m2 gereinigd.

Dycore

2016-09 Dycore

Oosterhout, Nederland - Verwijdering van een deels verbrande loods. De omliggende gebouwen die geen schade opliepen worden gespaard.

M/V Alexander von Humboldt, Jan de Nul, Bremerhaven, Duitsland

2016-08 M/V Alexander von Humboldt, Jan de Nul, Bremerhaven, Duitsland

Asbestsanering werk op pakkingen en hotspot reiniging in de machinekamer van het schip.

CSD Zeeland, Van Oord, Safi, Jordanië

2016-08 CSD Zeeland, Van Oord, Safi, Jordanië

Asbest hotspot sanering in machinekamer van de cutterzuiger Zeeland.

Lommerse-Uitendaal

2016-07 Lommerse-Uitendaal

Hillegom, Nederland - Het assisteren van de brandweer door het ontmantelen van een deels verbrande fabrieksloods.

Damen, Schiedam, Nederland

2016-07 Damen, Schiedam, Nederland

Asbest gesaneerd op de volgende schepen bij Damen Shipyards: - Foresight (pakkingen) - HAI GONG YOU 309 (diverse) - Alaya (pakkingen) - Hagen (pakkingen) - Skagen (diverse)

Sirius, Greenpeace, Amsterdam, Nederland

2016-07 Sirius, Greenpeace, Amsterdam, Nederland

Asbestsanering werk op pakkingen en leidingen, de machinekamer en trechter van het schip.

Verwijdering deels verbrande loods in De Meern.

2016-07 Verwijdering deels verbrande loods in De Meern.

De Meern, Nederland - Een brand beschadigde een groot deel van een loods in De Meern. In de loods stonden honderden sinaasappels opgeslagen toen de brand uitbrak. KOOLE werd gecontracteerd om de loods veilig te stellen en te verwijderen.

HAM 602, Van Oord, Moerdijk, Nederland

2016-07 HAM 602, Van Oord, Moerdijk, Nederland

Sanering van asbesthoudende pakkingen op de hopper baggerschip op de Van Oord werf in Moerdijk.

Naarden, Nederland

2016-06 Naarden, Nederland

Koole heeft met twee vacuümtrucks geassisteerd tijdens de schoonmaakwerkzaamheden van het bovendek van spoorwegbrug (KW050) bij de Naardervaart.

Castor, Van Oord, Curacao, Nederlandse Antillen

2016-06 Castor, Van Oord, Curacao, Nederlandse Antillen

Het Saneren van asbesthoudende materialen door het gehele baggerschip.

Cormorant, Multraship, Vlissingen, Nederland

2016-06 Cormorant, Multraship, Vlissingen, Nederland

Het saneren van asbesthoudende bekleding op "heavy lift Ship" de Cormorant

CGM Camelia, Keppel Verolme, Rotterdam, Nederland

2016-05 CGM Camelia, Keppel Verolme, Rotterdam, Nederland

Asbest verwijderd tussen het pijp systeem van het container schip.

Allseas Bright Spark, Dunquerque, Frankrijk

2016-04 Allseas Bright Spark, Dunquerque, Frankrijk

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen en pakkingen van het schip . Dit project was onder grote tijdsdruk . Technisch inspecteur : De heer W. J. Duijndam

HMC, Barge H-541, Vlissingen, Nederland

2016-04 HMC, Barge H-541, Vlissingen, Nederland

Het verwijderen van asbest van het H-541 bak.

Allseas Calamity Jane, Rozenburg, Nederland

2016-04 Allseas Calamity Jane, Rozenburg, Nederland

Asbest pakking sanering gedurende de normale werkzaamheden van het graven van Sleuven. Support schip "Calamity Jane" . Technisch inspecteur : J. Gerrits

Vroon vessels, Europa

2016-03 Vroon vessels, Europa

(2011-2016) asbest technisch onderhoud voor de Europese vloot van Vroon

Svanen, van Oord, Rotterdam, Nederland

2016-03 Svanen, van Oord, Rotterdam, Nederland

Asbest verwijderen op de bok Svanen

HMC Balder, Atlantische Oceaan

2015-12 HMC Balder, Atlantische Oceaan

Asbest sanering op zware hijsbok op balder. Sanering tijdens het varen van New Orleans naar Rotterdam.

Oil/chemical tanker Octaden, Gran Canaria, Spanje

2015-08 Oil/chemical tanker Octaden, Gran Canaria, Spanje

Asbest schoonmaak werkzaamheden aan boord van olie en chemie tanker in opdracht van "Victoria Ship Management Japan".

Seaway Heavy Lifting Stanislav Yudin, Rotterdam, Nederland

2015-04 Seaway Heavy Lifting Stanislav Yudin, Rotterdam, Nederland

Asbest Sanering op zware kraanschepen, tijdens de normale werkzaamheden.

SVITZER Sleepboot Nabi an Nari, Rotterdam, Nederland

2015-02 SVITZER Sleepboot Nabi an Nari, Rotterdam, Nederland

Het Opruimen en schoonmaken van asbest op sleepboten. Gestationeerd in Rotterdam.

CMA/CGM Camarat, Algeria

2015-02 CMA/CGM Camarat, Algeria

Asbestsanering op container schip Camarat

Carla Maersk oil tanker, Bilbao, Spanje

2015-02 Carla Maersk oil tanker, Bilbao, Spanje

Asbest schoonmaak werkzaamheden door het gehele schip

Duvel

2015-01 Duvel

Breendonk, België - Demontage en asbestsanering van de brouwzaal.

Cruiseschip Saga Sapphire

2014-11 Cruiseschip Saga Sapphire

Azoren, Atlantische Oceaan - Asbest saneringswerkzaamheden op cruiseschip Saga Sapphire. Het schip vervoerde passagiers tijdens de werkzaamheden.

Demonteren van bitumenplant Oando

2014-09 Demonteren van bitumenplant Oando

Lagos, Nigeria - Demonteren van een bitumenplant op Terminal 1 van Oando PLC. De bitumenplant bestond uit vier stalen tanks, diverse gebouwen met asbestbesmettingen, leidintraces, vulinstallaties en diverse fundaties.

FPSO Petrojarl 1, Schiedam, Nederland

2014-08 FPSO Petrojarl 1, Schiedam, Nederland

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen in het schip.

Paul B. Lloyd, Rotterdam, the Netherlands

2014-07 Paul B. Lloyd, Rotterdam, the Netherlands

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen in het Schip

Arcelor Mittal Gent, België

2014-01 Arcelor Mittal Gent, België

Asbest sanering van de kabelgoten.

Lanxess Strasburg, France

2014-01 Lanxess Strasburg, France

Ontmanteling en asbestsaneringen van verschillende installaties.

Stena Spey, Rotterdam, Netherlands

2013-06 Stena Spey, Rotterdam, Netherlands

Sanering van de verschillende asbesthoudende materialen door het gehele schip.

BAM

2013-01 BAM

Gent, België - Asbestsanering Universiteit Gent.

Keppel Verolme

2012-11 Keppel Verolme

Rotterdam-Botlek, Nederland - Saneren van diverse asbesthoudende toepassingen op de semi-submersible booreilanden Scarabeo 5 en 6.

ExxonMobil

2012-07 ExxonMobil

Rotterdam, Nederland - Gehele administratiegebouw gesaneerd terwijl deze in gebruik was.

HMC heavy lift vessels, Worldwide

2012-04 HMC heavy lift vessels, Worldwide

Continue Asbest sanering (2009-2015) aan boord van de heavy lift schepen. Thialf, Hermod and Balder van Heerema Marine Contractors. Deze werkzaamheden zijn over de gehele wereld.

VESTA

2012-01 VESTA

Antwerpen, België - Asbestsanering aanlegsteiger.

Heerema Hermod

2010-11 Heerema Hermod

Atlantische Oceaan - Asbest veilige situatie creëren op semi-submersible kraanschip Hermod.

Shell Gas

2010-11 Shell Gas

Heembeek, België - Asbestsanering en volledige Demontage van tankencomplex met een oppervlak van 8 hectare.

ExxonMobile

2010-09 ExxonMobile

Rotterdam, Botlek, Nederland - Asbestsanering van met asbest besmet leidingtrace.

Tanker Caroline Essberger

2009-06 Tanker Caroline Essberger

Dordrecht, Nederland - Verwijderen van asbesthoudende pakkingen en monteren leidingwerksystemen.

Kotug

2009-05 Kotug

Nederland - Verwijderen van asbesthoudende pakkingen en monteren van leidingsystemen op diverse schepen.

Vroon Offshore Services

2008-11 Vroon Offshore Services

Diverse locaties in Europa - Europees asbest technisch onderhoud voor Vroon Offshore Services.

Castoro Sei

2008-07 Castoro Sei

Nederland - Saneren van diverse asbesthoudende toepassingen op semi-submersible pijpenlegger Castoro Sei.

van Oord

2008-04 van Oord

Wereldwijd - Asbest technisch onderhoud op diverse schepen.

Evonik

2008-01 Evonik

Antwerpen, België - Asbestsanering van de schoorsteen van de B-unit.

Sleephopperzuiger HAM 318

2008-01 Sleephopperzuiger HAM 318

Dalian, China - Schoonmaak van Sleephopperzuiger HAM 318 na asbestbesmetting. De sleephopperzuiger is onderdeel van de van Oord vloot.

Van Haerents

2007-01 Van Haerents

Gent, België - Demontage en asbestverwijdering.

Rijksoverheid – Otapan

2006-03 Rijksoverheid – Otapan

Amsterdam, Nederland - Sanering van 77.000 kilo asbest op de voor de sloop bestemde tanker Otapan welke tussen 1996 en 2006 in Amsterdam heeft gelegen.

GDF Suez

2006-02 GDF Suez

Lelystad, Nederland - Demontage en asbestsanering van Flevo unit 1 op de Flevocentrale.

2017-12 Engie centrale Harculo, Zwolle

Het verwijderen van asbest op verschillende plekken in de centrale.

Engie centrale Harculo, Zwolle

2017-12 CMA CGM FIDELIO

Het verwijderen van asbesthoudende materialen aan boord.

CMA CGM FIDELIO

2017-11 KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam

Dit hebben we gedaan door de kapconstructie en gevels van de huizen die op instorten stonden veilig te stellen. Verder hebben we het puin en de muren die onveilig werden bevonden verwijderd en afgevoerd..

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam

2017-11 KOOLE Contractors heeft straalgrit verwijdert bij verschillende bedrijven

Enkele weken geleden is het bekend geworden dat in de industriële sector gewerkt is met asbesthoudend straalgrit. Wij zijn werkzaam geweest bij o.a.: Zenith, Heerema, TATA en ETA.

KOOLE Contractors heeft straalgrit verwijdert bij verschillende bedrijven

2017-10 KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam

KOOLE Contractors is gevraagd om te assisteren tijdens het blussen van de brand. De brand was rond een uur of vijf onder controle.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam

2017-09 Het verwijderen van asbesthoudende materialen bij Fons Vitea Lyceum

Na een grote brand is er asbest gevonden in het Fons Vitae Lyceum. Het asbest wat gevonden is wordt verwijderd en afgevoerd.

Het verwijderen van asbesthoudende materialen bij Fons Vitea Lyceum

2017-08 Citters Beheer B.V. Thermphos, Terneuzen

Het verwijderen van de asbesthoudende verontreinigingen, alsmede het veiligstellen van diverse bronnen in het ovenhuis.

Citters Beheer B.V. Thermphos, Terneuzen

2017-07 KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw-Vennep

KOOLE Contractors gebruikt zijn Vacu-Press om bij te dragen aan de realisatie van perceel 1 van de Noord-Zuidring tussen de Zuidelijke Ringvaart en Vijfhuizen. De Vacu-Press werd ingezet om slibrestanten te zuigen na het storten van onderwaterbeton.

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw-Vennep

2017-05 KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld

KOOLE heeft na het veiligstellen van de opslagruimtes alles opgeruimd en de verschillende materialen gescheiden en afgevoerd.

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld

2017-05 CMA CGM LA TRAVIATA

Het verwijderen van asbest aan boord van het schip CMA CGM La Traviata.

CMA CGM LA TRAVIATA

2017-05 Heerema Gdansk – H-627

Verwijderen van asbesthoudende pakkingen van 5 schuifafsluiters.

Heerema Gdansk – H-627

2017-04 KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam

KOOLE Contractors assisteert de brandweer bij het blussen van een bedrijfsverzamelgebouw in het westelijk havengebied van Amsterdam.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam

2017-03 Tideway Rollingstone

Het verwijderen van asbest op verschillende plekken in het schip.

Tideway Rollingstone

2017-03 Jan de Nul group DN46

Het verwijderen van asbest op verschillende plekken in het schip.

Jan de Nul group DN46

2017-02 600 auto’s geruimd uit autoschip

Ongeveer 600 uitgebrande auto’s zijn door KOOLE Contractors uit het 182 meter lange autoschip verwijderd. De auto’s werden met behulp van wielladers uit het schip gehaald en opgesteld op de kade. De voertuigen met brandschade worden gezien als gevaarlijk afval en aan de hand van specifieke veiligheidseisen verder verwerkt.

600 auto’s geruimd uit autoschip

2016-10 Ballast-Nedam

Harlingen, Nederland - Voor de aanleg van de nieuwe N31 in Harlingen heeft KOOLE Contractors slib verwijderd. Het slib werd schoongemaakt om ruimte te maken voor de stortvloer van de autoweg. Met behulp van de Vacupress zuigwagen werd een oppervlakte van bijna 550 m2 gereinigd.

Ballast-Nedam

2016-09 Dycore

Oosterhout, Nederland - Verwijdering van een deels verbrande loods. De omliggende gebouwen die geen schade opliepen worden gespaard.

Dycore

2016-08 M/V Alexander von Humboldt, Jan de Nul, Bremerhaven, Duitsland

Asbestsanering werk op pakkingen en hotspot reiniging in de machinekamer van het schip.

M/V Alexander von Humboldt, Jan de Nul, Bremerhaven, Duitsland

2016-08 CSD Zeeland, Van Oord, Safi, Jordanië

Asbest hotspot sanering in machinekamer van de cutterzuiger Zeeland.

CSD Zeeland, Van Oord, Safi, Jordanië

2016-07 Lommerse-Uitendaal

Hillegom, Nederland - Het assisteren van de brandweer door het ontmantelen van een deels verbrande fabrieksloods.

Lommerse-Uitendaal

2016-07 Damen, Schiedam, Nederland

Asbest gesaneerd op de volgende schepen bij Damen Shipyards: - Foresight (pakkingen) - HAI GONG YOU 309 (diverse) - Alaya (pakkingen) - Hagen (pakkingen) - Skagen (diverse)

Damen, Schiedam, Nederland

2016-07 Sirius, Greenpeace, Amsterdam, Nederland

Asbestsanering werk op pakkingen en leidingen, de machinekamer en trechter van het schip.

Sirius, Greenpeace, Amsterdam, Nederland

2016-07 Verwijdering deels verbrande loods in De Meern.

De Meern, Nederland - Een brand beschadigde een groot deel van een loods in De Meern. In de loods stonden honderden sinaasappels opgeslagen toen de brand uitbrak. KOOLE werd gecontracteerd om de loods veilig te stellen en te verwijderen.

Verwijdering deels verbrande loods in De Meern.

2016-07 HAM 602, Van Oord, Moerdijk, Nederland

Sanering van asbesthoudende pakkingen op de hopper baggerschip op de Van Oord werf in Moerdijk.

HAM 602, Van Oord, Moerdijk, Nederland

2016-06 Naarden, Nederland

Koole heeft met twee vacuümtrucks geassisteerd tijdens de schoonmaakwerkzaamheden van het bovendek van spoorwegbrug (KW050) bij de Naardervaart.

Naarden, Nederland

2016-06 Castor, Van Oord, Curacao, Nederlandse Antillen

Het Saneren van asbesthoudende materialen door het gehele baggerschip.

Castor, Van Oord, Curacao, Nederlandse Antillen

2016-06 Cormorant, Multraship, Vlissingen, Nederland

Het saneren van asbesthoudende bekleding op "heavy lift Ship" de Cormorant

Cormorant, Multraship, Vlissingen, Nederland

2016-05 CGM Camelia, Keppel Verolme, Rotterdam, Nederland

Asbest verwijderd tussen het pijp systeem van het container schip.

CGM Camelia, Keppel Verolme, Rotterdam, Nederland

2016-04 Allseas Bright Spark, Dunquerque, Frankrijk

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen en pakkingen van het schip . Dit project was onder grote tijdsdruk . Technisch inspecteur : De heer W. J. Duijndam

Allseas Bright Spark, Dunquerque, Frankrijk

2016-04 HMC, Barge H-541, Vlissingen, Nederland

Het verwijderen van asbest van het H-541 bak.

HMC, Barge H-541, Vlissingen, Nederland

2016-04 Allseas Calamity Jane, Rozenburg, Nederland

Asbest pakking sanering gedurende de normale werkzaamheden van het graven van Sleuven. Support schip "Calamity Jane" . Technisch inspecteur : J. Gerrits

Allseas Calamity Jane, Rozenburg, Nederland

2016-03 Vroon vessels, Europa

(2011-2016) asbest technisch onderhoud voor de Europese vloot van Vroon

Vroon vessels, Europa

2016-03 Svanen, van Oord, Rotterdam, Nederland

Asbest verwijderen op de bok Svanen

Svanen, van Oord, Rotterdam, Nederland

2015-12 HMC Balder, Atlantische Oceaan

Asbest sanering op zware hijsbok op balder. Sanering tijdens het varen van New Orleans naar Rotterdam.

HMC Balder, Atlantische Oceaan

2015-08 Oil/chemical tanker Octaden, Gran Canaria, Spanje

Asbest schoonmaak werkzaamheden aan boord van olie en chemie tanker in opdracht van "Victoria Ship Management Japan".

Oil/chemical tanker Octaden, Gran Canaria, Spanje

2015-04 Seaway Heavy Lifting Stanislav Yudin, Rotterdam, Nederland

Asbest Sanering op zware kraanschepen, tijdens de normale werkzaamheden.

Seaway Heavy Lifting Stanislav Yudin, Rotterdam, Nederland

2015-02 SVITZER Sleepboot Nabi an Nari, Rotterdam, Nederland

Het Opruimen en schoonmaken van asbest op sleepboten. Gestationeerd in Rotterdam.

SVITZER Sleepboot Nabi an Nari, Rotterdam, Nederland

2015-02 CMA/CGM Camarat, Algeria

Asbestsanering op container schip Camarat

CMA/CGM Camarat, Algeria

2015-02 Carla Maersk oil tanker, Bilbao, Spanje

Asbest schoonmaak werkzaamheden door het gehele schip

Carla Maersk oil tanker, Bilbao, Spanje

2015-01 Duvel

Breendonk, België - Demontage en asbestsanering van de brouwzaal.

Duvel

2014-11 Cruiseschip Saga Sapphire

Azoren, Atlantische Oceaan - Asbest saneringswerkzaamheden op cruiseschip Saga Sapphire. Het schip vervoerde passagiers tijdens de werkzaamheden.

Cruiseschip Saga Sapphire

2014-09 Demonteren van bitumenplant Oando

Lagos, Nigeria - Demonteren van een bitumenplant op Terminal 1 van Oando PLC. De bitumenplant bestond uit vier stalen tanks, diverse gebouwen met asbestbesmettingen, leidintraces, vulinstallaties en diverse fundaties.

Demonteren van bitumenplant Oando

2014-08 FPSO Petrojarl 1, Schiedam, Nederland

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen in het schip.

FPSO Petrojarl 1, Schiedam, Nederland

2014-07 Paul B. Lloyd, Rotterdam, the Netherlands

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen in het Schip

Paul B. Lloyd, Rotterdam, the Netherlands

2014-01 Arcelor Mittal Gent, België

Asbest sanering van de kabelgoten.

Arcelor Mittal Gent, België

2014-01 Lanxess Strasburg, France

Ontmanteling en asbestsaneringen van verschillende installaties.

Lanxess Strasburg, France

2013-06 Stena Spey, Rotterdam, Netherlands

Sanering van de verschillende asbesthoudende materialen door het gehele schip.

Stena Spey, Rotterdam, Netherlands

2013-01 BAM

Gent, België - Asbestsanering Universiteit Gent.

BAM

2012-11 Keppel Verolme

Rotterdam-Botlek, Nederland - Saneren van diverse asbesthoudende toepassingen op de semi-submersible booreilanden Scarabeo 5 en 6.

Keppel Verolme

2012-07 ExxonMobil

Rotterdam, Nederland - Gehele administratiegebouw gesaneerd terwijl deze in gebruik was.

ExxonMobil

2012-04 HMC heavy lift vessels, Worldwide

Continue Asbest sanering (2009-2015) aan boord van de heavy lift schepen. Thialf, Hermod and Balder van Heerema Marine Contractors. Deze werkzaamheden zijn over de gehele wereld.

HMC heavy lift vessels, Worldwide

2012-01 VESTA

Antwerpen, België - Asbestsanering aanlegsteiger.

VESTA

2010-11 Heerema Hermod

Atlantische Oceaan - Asbest veilige situatie creëren op semi-submersible kraanschip Hermod.

Heerema Hermod

2010-11 Shell Gas

Heembeek, België - Asbestsanering en volledige Demontage van tankencomplex met een oppervlak van 8 hectare.

Shell Gas

2010-09 ExxonMobile

Rotterdam, Botlek, Nederland - Asbestsanering van met asbest besmet leidingtrace.

ExxonMobile

2009-06 Tanker Caroline Essberger

Dordrecht, Nederland - Verwijderen van asbesthoudende pakkingen en monteren leidingwerksystemen.

Tanker Caroline Essberger

2009-05 Kotug

Nederland - Verwijderen van asbesthoudende pakkingen en monteren van leidingsystemen op diverse schepen.

Kotug

2008-11 Vroon Offshore Services

Diverse locaties in Europa - Europees asbest technisch onderhoud voor Vroon Offshore Services.

Vroon Offshore Services

2008-07 Castoro Sei

Nederland - Saneren van diverse asbesthoudende toepassingen op semi-submersible pijpenlegger Castoro Sei.

Castoro Sei

2008-04 van Oord

Wereldwijd - Asbest technisch onderhoud op diverse schepen.

van Oord

2008-01 Evonik

Antwerpen, België - Asbestsanering van de schoorsteen van de B-unit.

Evonik

2008-01 Sleephopperzuiger HAM 318

Dalian, China - Schoonmaak van Sleephopperzuiger HAM 318 na asbestbesmetting. De sleephopperzuiger is onderdeel van de van Oord vloot.

Sleephopperzuiger HAM 318

2007-01 Van Haerents

Gent, België - Demontage en asbestverwijdering.

Van Haerents

2006-03 Rijksoverheid – Otapan

Amsterdam, Nederland - Sanering van 77.000 kilo asbest op de voor de sloop bestemde tanker Otapan welke tussen 1996 en 2006 in Amsterdam heeft gelegen.

Rijksoverheid – Otapan

2006-02 GDF Suez

Lelystad, Nederland - Demontage en asbestsanering van Flevo unit 1 op de Flevocentrale.

GDF Suez
Next Trackrecord

Cases

Vacupress

Vacupress >>

KOOLE beschikt over twee multifunctionele zuigwagens. Inzetbaar in een breed toepassingsgebied dat variëert van slib, zand, grind, cement, granulaat en asbesthoudende materialen. De Vacupress wordt regelmatig ingezet bij calamiteiten reiniging, industriële reiniging, petrochemische activiteiten en scheepsreinigingen.

Vacupak

Vacupak >>

De Vacu-pak is een in eigen beheer ontwikkelde zuig- en afzakinstallatie die ondergebracht is in een vrachtwagencombinatie. De zuigwagen is uniek in zijn soort en is ideaal voor het opzuigen en afzakken van onder andere glas- en steenwol, asbest- en keramische vezels en andere verontreinigde dan wel gevaarlijke stoffen.

Asbestsanering Otapan

Asbestsanering Otapan >>

Tanker Otapan lag van 1999 tot 2006 in Amsterdam aan de ketting. In het najaar van 2006 kreeg de Otapan zelfs internationale bekendheid toen het, om gesloopt te worden, naar Turkije was vertrokken. De Turkse autoriteiten weigerden het schip toe te laten toen bleek dat de opgegeven hoeveelheid asbest van 1000 kilo veel meer bleek te zijn. KOOLE heeft opdracht gekregen om uiteindelijk 77.000 kilo asbest te verwijderen, waarna het schip vrijgegeven kon worden.

 • KOOLE head office
 • Vijfhuizerdijk 110
 • 2141 BD Vijfhuizen
 • The Netherlands
 • T +31(0)23 558 19 37
 • KOOLE nv
 • Vaartkaai 51
 • 2170 Antwerp
 • Belgium
 • T +32(0)347 50 78 3
 • KOOLE GmbH
 • Siemensstraße 31
 • 47533 Kleve
 • Deutschland
 • T +49(0)28219773310
 •  
Back to top