Ervaren medewerkers

Oplossingsgericht en een pragmatische aanpak.

Wereldwijd succesvolle projecten.

Gespecialiseerd materieel

News

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succesvol het wrak van de “El Maud” in Maigot bay, Sint Maarten geborgen Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succesvol het wrak van de “El Maud” in Maigot bay, Sint Maarten geborgen Tijdens hurricane Lenny in November 1999 is de sleep hopperzuiger “El Maud” aan de grond gelopen in Maigot bay zo’n 100 meter uit de kust in 4.5 meter water. De “El Maud” is uiteindelijk verlaten en achtergelaten. In 2017 KOOLE MAMMOET Salvage verkreeg het contract om de “El Maud” weg te halen en zijn naaste omgeving schoon te maken zodat het gebied in de toekomst verder ontwikkeld kan worden.

KOOLE NV verhuist naar een nieuwe locatie Industrial

KOOLE NV verhuist naar een nieuwe locatie Om onze missie en visie voor de toekomst genoeg ruimte te geven, kunnen wij u met trots melden dat Koole NV gaat verhuizen op 29 januari 2018 naar een ruimere en efficiënter ingerichte locatie. Wij willen u vragen om uw gegevensbestand hieromtrent aan te passen en graag ontvangen wij in de toekomst uw correspondentie op het volgende adres: KOOLE NV Vaartkaai 51 2170 Antwerpen U heeft het ongetwijfeld opgemerkt: Koole NV breidt verder uit. De laatste jaren vervoegden heel wat nieuwe collega’s ons team. Dag in, dag uit realiseren wij samen, en met onze partners, nieuwe en boeiende projecten op maat van onze klanten. Om onszelf de nodige extra ruimte te geven, bouwden we een gloednieuw kantoor en magazijn. Vanaf 29 januari 2018 vindt u ons aan de Vaartkaai. Centraal gelegen in Vlaanderen, dicht bij diverse projecten en vlot bereikbaar via de autosnelweg en het openbaar vervoer. Zoals u van ons mag verwachten, staat Koole NV voor maatschappelijk verantwoord en veilig ondernemen. We verwachten dit niet enkel van onze eigen medewerkers, maar van alle betrokkenen bij de projecten. Ons nieuw kantoor weerspiegelt daarom dan ook deze uitgesproken visie: moderne ruimtes, ergonomische ingerichte bureaus en de recentste duurzame materialen werden geïmplementeerd om het kantoor tot stand te brengen. Benieuwd naar onze nieuwe kantoren? Bekijk dan zeker de foto’s hier onderaan. Tot binnenkort en mogen we in 2018 en de verdere toekomst nog vele projecten samen met u realiseren.

KOOLE Contractors maakt de spidercrane klaar voor operatie Industrial

KOOLE Contractors maakt de spidercrane klaar voor operatie De eigen ontwikkelde Spidercrane wordt op het dak gehesen worden van de energie centrale, hier zal een gat gehakt worden van een grote van ongeveer 20 bij 20 meter. Vervolgens zal er een hulpconstructie naar boven gehesen worden om de twee ketels een voor een te laten zakken. Eenmaal op de grond worden de ketels gesaneerd en gedemonteerd. Aan de andere kant van het gebouw worden de elektra kabels en een gedeelte van het plafond verwijderd.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succes vol een motorjacht de “Elsa” opgeruimd Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succes vol een motorjacht de “Elsa” opgeruimd Het motorjacht “Elsa” is op 22 maart vastgelopen op de kust van Saba bekend als “ladderbaai”. Het wrak vormde een bedreiging voor het nationale zee reservaat met haar beschermende koraal-en vissoorten. Een internationale berger heeft een pogingen ondernomen het schip vlot te trekken. Na diverse mislukte pogingen heeft KOOLE MAMMOET Salvage het contract gekregen om het schip op een milieuvriendelijke manier te verwijderen. KOOLE MAMMOET Salvage was in juli 2017 ter plaatse en heeft het schip in meerdere stukken gesneden en op een veilige en milieuvriendelijke manier verwijderd. De operatie werd bemoeilijkt door sterke stromingen en golven. De operatie is succesvol afgerond en opgeleverd aan Rijkswaterstaat.

KOOLE Contractors ontmanteld een luchtkanaal en portaal Industrial

KOOLE Contractors ontmanteld een luchtkanaal en portaal Al enige tijd is KOOLE aan de buitenkant van de energiecentrale Harculo bezig, deze keer wordt er een luchtkanaal verwijderd. Later op de dag hebben we een portaal omgetrokken van de machine zaal. De metalen kolommen worden verzwakt met snijbranders, zodat de 50 tons kranen het portaal kunnen omtrekken.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met succes de “MV SIRENA” geborgen Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met succes de “MV SIRENA” geborgen Op 13 augustus 2016 liep het ro-ro containerschip de “MV SIRENA” vast op de rotsen van Sint Eustatius. Een poging het schip te bergen faalt met als gevolg dat het schip in tweeën breekt. De lokale weers omstandigheden verslechterden de conditie van het schip aanzienlijk. De “MV SIRENA” was op een lastige plek in het Nationaal Marine Park aan de grond gelopen. Het gebied staat niet alleen bekend om zijn mooie koraalriffen maar vooral om de extreme weersomstandigheden en golven. Na 60 dagen is het schip succesvol weggehaald zonder enig schade aan het rif.

KOOLE MAMMOET Salvage brengt kalksteen naar Saba Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage brengt kalksteen naar Saba KOOLE MAMMOET Salvage kraan en barge verplaatsen kalksteen voor de vervanging van de kustlijn, dit was nodig na de schade aan de zuidkust van Saba door orkaan Maria.

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam Environmental

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam In het centrum van Edam was er een grote brand ontstaan in een snackbar. Verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving werden opgeroepen om te assisteren bij het blussen, KOOLE heeft bijgedragen om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen. Dit hebben we gedaan door de kapconstructie en gevels van de huizen die op instorten stonden veilig te stellen. Verder hebben we het puin en de muren die onveilig werden bevonden verwijderd en afgevoerd, zodat de brandweer zijn werk kon doen.

KOOLE Contractors in het nieuws Salvage

KOOLE Contractors in het nieuws KOOLE Contractors wordt genoemd op de nieuws site van Sint Maarten. Er wordt beschreven dat wij met succes het schip "El Maud" hebben weggehaald. Klik op de link om naar dit artikel toe te gaan.

KOOLE Contractors treft voorbereiding voor het omtrekken van de turbine tafel Industrial

KOOLE Contractors treft voorbereiding voor het omtrekken van de turbine tafel KOOLE is begonnen met het demonteren van de gasturbine - hal en de turbine tafel. Ook is in de film te zien hoe de portals worden weg gesneden met behulp van een hoogwerker. Er wordt ruimte gemaakt rond de ketel boiler 1 en 2 Vervolgens worden er containments gebouwd om de ketel veilig te saneren.

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer Industrial

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer de Harculo 60 Dit is een kamer van een lengte van 250 meter die in 6 delen opgeruimd zal worden.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Environmental

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Kringloopwinkel Rataplan aan de Generatorstraat in Westpoort is in de nacht van zondag op maandag 18 september verwoest door een zeer grote brand. De brandweer is met veel bluseenheden ter plaatse, KOOLE Contractors is gevraagd om te assisteren tijdens het blussen van de brand. De brand was rond een uur of vijf onder controle.

KOOLE Contractors bied hulp aan Sint Maarten Salvage

KOOLE Contractors bied hulp aan Sint Maarten Bericht geplaatst door "VNW - Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad" op Facebook. Veel particulieren boden de laatste paar dagen hulp(goederen) aan voor Sint Maarten. KTK-sleepboot Orca vertrok zaterdagochtend met een barge van Koole richting Bovenwindse Eilanden, zij stelden ruimte aan boord ter beschikking voor hulpgoederen. Prachtig! Al die belangeloze inzet voor de mensen in nood op de Bovenwindse Eilanden. Dank voor alle bijdragen.

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Environmental

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Om in de toekomst voldoende capaciteit te kunnen bieden voor elektriciteitstransport in de regio wordt de komende jaren, in opdracht van TenneT, de 380 kv-hoogspanningsverbinding in de Randstad uitgebreid. KOOLE Contractors gebruikt zijn Vacu-Press om bij te dragen aan de realisatie van perceel 1 van de Noord- Zuidring tussen de Zuidelijke Ringvaart en Vijfhuizen. Van Hattum en Blankevoort realiseert het betonwerk voor de fundaties van de hoogspanningsmasten en de Vacu-Press wordt gebruikt om slibrestanten te zuigen na de stort van onderwaterbeton.

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Environmental

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Op 29 mei 2017 In het westelijk havengebied in Amsterdam heeft een grote brand gewoed. De brand ontstond rond 19:30 bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Kajuitweg. De brandweer heeft de brand gecontroleerd laten uitbranden en heeft dat de brand is oversloeg. KOOLE heeft vervolgens de opslag ruimtes veilig gesteld van instorten. Inmiddels is KOOLE klaar met het opruimen van de brand schade, de verschillende materialen werden gescheiden en afgevoerd.

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Salvage

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Koole Contractors is met de Liebherr HS 895HD 200 tonner op een Barge bij de Scheldekaaien in Antwerpen een historische stenen kaaimuur aan het verwijderen. De oude kaaien van 5.4 km krijgen een facelift. De historische instabiele kaaimuur wordt gesloopt voor een nieuwe kaaimuur met een historische tintje. De massieve kade is gecontroleerd tot ontploffing is gebracht, zodat de brokstukken makkelijker weg gehaald kunnen worden.

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines Salvage

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines KOOLE Contractors heeft de opdrachtgever uit Vilvoorde geassisteerd bij het transporteren van twee “frame 5 gas turbine” waarvan elk een gewicht van honderd ton heeft. KOOLE heeft de twee frames uit het schip gehesen en met trailers getransporteerd naar de gewenste locatie.

KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren Industrial

KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren. Onderdeel van de werkzaamheden zijn asbestsanering, demontage van procesinstallaties, verschepen van de installatie en slopen het afbreken van gebouwen, elektrotechnische installaties en leidingbruggen. De fabriek staat op een live plant van een groot chemieconcern. Rondom de te demonteren gebouwen en installaties staan in bedrijf zijnde installaties. Diverse leidingen en gebouwen lopen door elkaar en gedeeltelijk zijn deze nog in bedrijf. Om deze processen niet te verstoren wordt de grootst mogelijke zorg besteed aan werkmethodiek, veiligheidsaspecten en fasering van de werkzaamheden. Koole heeft inmiddels diverse onderdelen van de procesinstallatiemachines gedemonteerd, verpakt en verscheept naar andere productielocaties in Zweden, België, Spanje en Frankrijk.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam Environmental

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam KOOLE Contractors assisteert de brandweer bij het blussen van een bedrijfsverzamelgebouw in het westelijk havengebied van Amsterdam.

Schoorsteen gecontroleerd neergelegd Harculo Industrial

Schoorsteen gecontroleerd neergelegd Harculo Op zaterdag 18 maart zijn de twee schoorstenen met een hoogte van 112 meter van de voormalige elektriciteitscentrale aan de IJsselcentraleweg in Zwolle volgens plan om tien uur neergehaald met behulp van springlading. Nadat met een hoorn twee maal een signaal was gegeven, werden deze tot ontploffing gebracht en lagen de torens binnen tien seconden op de grond. De ontmanteling van deze schoorstenen vormt een belangrijk deel van de totaalsloop van de Harculo centrale.

600 auto’s geruimd uit autoschip Salvage

600 auto’s geruimd uit autoschip Aan boord van het in Antwerpen aangemeerde autoschip brak in oktober een zware brand uit, die pas na drie dagen geblust was. Ten tijde van het uitbreken van de brand was het schip volgeladen met tweedehands auto’s die bestemd waren voor Afrika. De auto’s hebben onherstelbare schade opgelopen door de brand. Ongeveer 600 uitgebrande auto’s zijn door KOOLE Contractors uit het 182 meter lange autoschip verwijderd. De auto’s werden met behulp van wielladers uit het schip gehaald en opgesteld op de kade. De voertuigen met brandschade worden gezien als gevaarlijk afval en aan de hand van specifieke veiligheidseisen verder verwerkt.

KOOLE MAMMOET Salvage bergt barge in Verenigde Arabische Emiraten Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage bergt barge in Verenigde Arabische Emiraten Op 16 februari heeft KOOLE MAMMOET Salvage een berging voltooid van een op de golfbreker gestrande barge in Mina Saqr Port in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens de inspectie is er significante schade aan stuurboordzijde geconstateerd. Hierdoor was de barge zijn drijfvermogen aan stuurboordzijde verloren. Het opdrijfplan behelsde onder andere het onder luchtdruk zetten van de beschadigde tanks. Na het herstel van het drijfvermogen van de barge is deze van de golfbreker verwijderd met behulp van de sleepboot en naar Dubai Drydocks getransporteerd. Deze 70 zeemijl (130 km) lange tocht duurde 20 uur.

Verwijdering van leidingtracé en tankdaken Eurotank Amsterdam Industrial

Verwijdering van leidingtracé en tankdaken Eurotank Amsterdam Voor Eurotank Amsterdam heeft KOOLE Contractors leidingtracé en “drijvende” tankdaken verwijderd. Voor aanvang van de ontmantelingswerkzaamheden zijn de leidingen geleegd en gespoeld om ervoor te zorgen dat er geen olierestanten aanwezig waren in de leidingen. Het leidingwerk werd in kleine stukken gesneden met behulp van de “cold cutting” methode. Bij deze methode komt er geen gasbrander aan te pas. Dit verkleint het risico op brand en explosies bij het snijden van olieleidingen. Tankdaken Naast het verwijderen van het leidingwerk, heeft KOOLE ook drie “drijvende” tankdaken verwijderd. Deze daken drijven op de vloeistof in de tank en voorkomen dat de vloeistof kan verdampen, en verkleint het risico op luchtvervuiling. De metalen daken van de lege tanks werden in stukken geknipt met behulp van een rupskraan voorzien van een hydraulische schrootschaar, om vervolgens afgevoerd te worden in containers.

Ontmanteling van een 60 meter hoge schoorsteen in Vlissingen Industrial

Ontmanteling van een 60 meter hoge schoorsteen in Vlissingen KOOLE Contractors heeft een schoorsteen ontmanteld in Vlissingen. Met behulp van de spidercrane werd de 60 meter hoge schoorsteen ontmanteld tot een resthoogte van 28 meter. Met de spidercrane werd de betonnen schacht op systematische wijze afgebouwd, waarbij het vrijkomende puin naar beneden wordt gestort binnenin de schoorsteen. Deze methode biedt een alternatief voor het laten omvallen van een schoorsteen, waarbij de omgeving veel last ondervindt. De spidercrane is een onbemande en op afstand bestuurbare graafmachine met vier hydraulische poten, die bovenop een schoorsteen wordt geplaatst. De spidercrane is voorzien van radiozenders en HD-camera’s, zodat de de kraan met behulp van afstandsbedieningen en LED monitoren nauwkeurig bestuurd kan worden. De cabine staat op een veilige afstand op de grond, zo kan de machinist zich optimaal concentreren op zijn werk.

Next newsitem

Trackrecord

KOOLE MAMMOET Salvage heeft de “BEACHCOMBER VII” succesvol te water gelaten

2017-12 KOOLE MAMMOET Salvage heeft de “BEACHCOMBER VII” succesvol te water gelaten

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met behulp van een zelf gecreëerde scheepshelling de “BEACHCOMBER VII” weer over het strand terug gerold naar zee met behulp van stalen buizen.

KOOLE MAMMOET Salvage bood hulp aan Sint-Maarten

2017-09 KOOLE MAMMOET Salvage bood hulp aan Sint-Maarten

We hebben mee geholpen aan het herstellen van de haven en het lossen van marineschepen geladen met materiaal voor de wederopbouw van het eiland.

KOOLE MAMMOET Salvage brengt de “MV JENIN” terug naar eigenaar

2017-09 KOOLE MAMMOET Salvage brengt de “MV JENIN” terug naar eigenaar

De “MV JENIN” is recht gezet maar slecht weer maakte een hijs operatie onmogelijk. De “MV JENIN” is onderwater naar een betere locatie verplaatst in afwachting van beter weer. De “MV JENIN” is terug getransporteerd naar Umm Al Qwain en terug geleverd aan haar eigenaren.

Wrak verwijdering van Ro-Ro-schip “MV SIRENA” STENEPA rif, Statia (Sint Eustatius)

2017-08 Wrak verwijdering van Ro-Ro-schip “MV SIRENA” STENEPA rif, Statia (Sint Eustatius)

Verwijdering van een gestrand Ro-Ro-schip van 55m midden in een hoog gevoelig koraalrif en herstel van 9 containers & voertuigen in het Noordelijke Marine Park Reservaat van Sint Eustatius.

Wrak verwijdering van de jacht “ELSA” Ladderbay (rif), Saba

2017-08 Wrak verwijdering van de jacht “ELSA” Ladderbay (rif), Saba

Verwijdering van een vastgelopen superjacht van 48m op een fragiel koraalrif op de bodem van de Ladderbay op het Nederlandse eiland Saba.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succesvol het wrak van de “EL MAUD” in Maigot bay, Sint Maarten geborgen

2017-08 KOOLE MAMMOET Salvage heeft succesvol het wrak van de “EL MAUD” in Maigot bay, Sint Maarten geborgen

KOOLE MAMMOET Salvage verkreeg het contract om de “EL MAUD” weg te halen en zijn naaste omgeving schoon te maken zodat het gebied in de toekomst verder ontwikkeld kan worden.

Fluvius Tamar

2017-04 Fluvius Tamar

Vrachtschip "Fluvius" zonk in januari 2017 in de Noordzee. Het olie restant dat ontdekt werd op een diepte van 40 meter is meegenomen.

Berging barge VAE

2017-02 Berging barge VAE

Verwijdering van een op de golfbreker gestrande barge in Mina Saqr Port in de Verenigde Arabische Emiraten.

600 auto’s geruimd uit autoschip, Antwerpen, België

2017-02 600 auto’s geruimd uit autoschip, Antwerpen, België

Ongeveer 600 uitgebrande auto’s zijn door KOOLE Contractors uit het 182 meter lange autoschip verwijderd. De auto’s werden met behulp van wielladers uit het schip gehaald en opgesteld op de kade. De voertuigen met brandschade worden gezien als gevaarlijk afval en aan de hand van specifieke veiligheidseisen verder verwerkt.

Wrakopruiming baggerschip Astra

2016-06 Wrakopruiming baggerschip Astra

Verwijdering van een gestrand 60 meter lang baggerschip uit de Lagos Lagoon.

Opdrijven van sleepboot OCEAN UANNAQ

2016-05 Opdrijven van sleepboot OCEAN UANNAQ

Berging/opdrijven van de gezonken sleepboot Ocean Uannaq naast een brug in Montreal, Canada.

Berging van barge

2016-03 Berging van barge

Verwijdering van een gezonken 70 x 20 meter lange barge uit de Lagos Lagoon.

Berging MV Saloos

2016-02 Berging MV Saloos

Angola - Na het losmaken van het wrak van de zeebodem, werd het vaartuig in situ gedemonteerd met beitel en snijbranders. Alle containers en het schroot afkomstig van de MV Saloos werden geïdentificeerd en verwijderd.

Vrachtverwijdering veetransportschip Haidar

2015-10 Vrachtverwijdering veetransportschip Haidar

Porto de Vila do Conde, Brazilië - Het verwijderen van de olie, vloeistoffen, en het vee van het gekapseisde transportschip Haidar in de haven van Vila do Conde.

Beschadigde vracht verwijderen uit MV COURAGE

2015-05 Beschadigde vracht verwijderen uit MV COURAGE

Bremerhaven, Duitsland - Verwijdering van elfhonderd auto's uit het 199 meter lange Ro-Ro autovrachtschip waar tijdens het varen brand was uitgebroken in het vrachtruim.

Antonov AN2 geborgen van de Baltische zeebodem

2015-05 Antonov AN2 geborgen van de Baltische zeebodem

Litouwen - Een Antonov AN2 was neergestort in de Baltische Zee en gezonken naar een diepte van 125 meter. Een ROV survey en wrak stabilisatieoperatie om het wrak te verwijderen zijn met succes uitgevoerd.

Berging vrachtschip MV Luno

2014-08 Berging vrachtschip MV Luno

Bayonne, Frankrijk – In situ berging van een gestrand vrachtschip van 110 meter op het strand van Bayonne, inclusief het ruimen van puin van de zeebodem en het strand.

Verwijdering van STS portaalkraan APMT

2014-07 Verwijdering van STS portaalkraan APMT

Lagos, Nigeria - Verwijdering van een uitgebrande Liebherr STS portaalkraan aan de APM Terminal in de haven van Lagos.

Berging van 100 meter lange cementbarge

2014-07 Berging van 100 meter lange cementbarge

Lagos, Nigeria - Berging van een 100 meter lang gezonken cementbarge in de haven van Lagos.

Natuurbescherming Daiki Maru

2014-07 Natuurbescherming Daiki Maru

Guam, Verenigde Staten - Het verwijderen van het vissersvaartuig Daiki Maru die op een kwetsbaar koraalrif lag, op 100 meter van het strand af. Het ruimen van het strand van alle verontreinigende stoffen.

Vrachtverwijdering uit de MV Maersk Kampala

2014-02 Vrachtverwijdering uit de MV Maersk Kampala

Verwijdering van honderden verbrande containers uit het containerschip MV Maersk Kampala.

Berging van verschillende vissersboten

2014-02 Berging van verschillende vissersboten

Lagos, Nigeria - Berging van verschillende gezonken schepen in de haven van Lagos.

Olie verwijderen uit olietanker van marine

2013-12 Olie verwijderen uit olietanker van marine

Prince Rupert, Canada - De olietanker van de marine strandde in 1946. De resterende olie (700 ton) in 27 meter water is onderzocht en verwijderd.

Opdrijven van vissersvaartuig Z75 Zeldenrust

2013-10 Opdrijven van vissersvaartuig Z75 Zeldenrust

Petten, Nederland - De vissersboot zonk als gevolg van netten in de schroef, waardoor de controle over het schip was verloren. Het schip is opgedreven en gesleept naar de haven van IJmuiden voor inspectie.

Opdrijven van vrachtschip MV Almeria

2013-10 Opdrijven van vrachtschip MV Almeria

Kadetrenden, Denemarken – Het opdrijven van het gestrande vrachtschip MV Almeria.

Olie, brandstof en chemische vracht verwijderen uit vaartuig

2013-09 Olie, brandstof en chemische vracht verwijderen uit vaartuig

Galapagoseilanden, Ecuador - Het vrachtschip Galapaface 1 liep aan de grond. Verwijdering van 19.000 liter brandstof, olieproducten, chemicaliën, en tonnen aan verschillende ladingen. Voltooiing van de operatie zonder enige schade aan of verstoring van het milieu.

Verwijdering van vracht uit containerschip

2013-09 Verwijdering van vracht uit containerschip

Malaga, Spanje - Verwijdering van containers met brandschade.

Berging van de MV Baltic Ace

2013-06 Berging van de MV Baltic Ace

Noordzee, Nederland - Het Ro-Ro vrachtschip Baltic Ace zonk na een aanvaring met een containerschip. Duikinspectie en olielekkagepreventie op een diepte van 32 meter. De implementatie van de barge MSB3301 voor het snijden van het wrak in acht delen voor verwijdering door de bok.

Vrachtverwijdering uit Ro-Ro schip Atlantic Cartier

2013-05 Vrachtverwijdering uit Ro-Ro schip Atlantic Cartier

Hamburg, Duitsland - Verwijdering van duizenden auto's uit het Grimaldi Ro-Ro schip Atlantic Cartier, waar brand in het vrachtruim was ontstaan. De vrachtverwijdering vond plaats in de haven van Hamburg.

Berging MRS barge S215

2013-05 Berging MRS barge S215

Lagos, Nigeria – Op locatie verwijderen en gedeeltelijk opdrijven van de ontplofte en gezonken oliebarge in Tin Can Island Lagos.

Berging USS Guardian

2013-03 Berging USS Guardian

Palawan, Filipijnen – Het handmatig in ophaalbare segmenten snijden van de houten mijnenveger USS Guardian, die vast was gelopen op een rif.

Opdrijven van platformbevoorradingsschip

2013-03 Opdrijven van platformbevoorradingsschip

San Jose Island, Texas, Verenigde Staten - Het bevoorradingsschip leed aan controleproblemen tijdens hevig weer en liep hierdoor aan de grond. Het schip is gelicht en keerde terug naar haar eigenaar.

Opdrijven van de kustvaarder MV Merle

2013-03 Opdrijven van de kustvaarder MV Merle

Aveiro, Portugal - De Merle strandde tijdens een storm. Na het opdrijven werd het schip gesleept naar Lissabon en geleverd aan haar nieuwe eigenaar.

Parbuckling barge Larvik Rock

2013-03 Parbuckling barge Larvik Rock

Lowestoft, Verenigd Koninkrijk – Het schip de Larvik Rock kapseisde tijdens de sleepvaart. De barge parbuckled in de haven van Rotterdam.

Berging stoomschip Henri Durré

2013-01 Berging stoomschip Henri Durré

Antwerpen, België - Verwijdering van een stoomschip in de Schelde, gezonken in 1926. Het wrak werd verwijderd om ruimte te creëren voor de uitbreiding van het kadegebied van INEOS.

Berging gezonken spud leg van jack-up vaartuig Lewek Leader

2013-01 Berging gezonken spud leg van jack-up vaartuig Lewek Leader

Niger Delta, Nigeria - Berging van een gezonken spud leg van 350 ton op 36 meter diepte in de Niger Delta.

Parbuckling sleepboot CMM Coatzacoalcos

2012-11 Parbuckling sleepboot CMM Coatzacoalcos

Veracruz, Mexico - Parbuckled en gelicht gekapseisde sleepboot CMM Coatzacoalcos.

Wrakverwijdering B Oceania

2012-09 Wrakverwijdering B Oceania

Straat van Malakka, Maleisië - Volledige verwijdering van een Panamax grootte bulkcarrier die zonk na een botsing in de oostwaartse vaargeul van de Straat van Malakka.

Berging spud leg van liftboot Pico 4

2012-09 Berging spud leg van liftboot Pico 4

Campeche, Mexico - De 3 spud legs van liftboot Pico 4 werden beschadigd en braken af. De spud legs werden gelokaliseerd en van de zeebodem gehesen. De legs werden op een binnenschip gehesen en geleverd aan de opdrachtgever in Ciudad del Carmen.

Berging MV Feruz

2012-05 Berging MV Feruz

Samsun, Turkije - Het locomotief vrachtschip Feruz strandde op een golfbreker in de Zwarte Zee. Het schip is opgedreven van het schip en het getransporteerd naar de haven van Samsun.

Verwijdering wrak van Helle Saj

2012-05 Verwijdering wrak van Helle Saj

Thorsminde, Denemarken - Berging van een gezonken baggerschip in de buurt van de haveningang van Thorsminde.

Wrakverwijdering van bulkschip Oriental Hope

2012-02 Wrakverwijdering van bulkschip Oriental Hope

Zuid-Chinese Zee - Het bulkschip Oriental Hope liep aan de grond en brak in twee stukken. De accommodatie spoelde aan wal tijdens een zware storm terwijl het voorste stuk van het schip, volgeladen met ijzererts, zonk door de storm. Berging van het complete schip en lading.

Wrakverwijdering vissersschepen Mauritanië

2012-02 Wrakverwijdering vissersschepen Mauritanië

Nouadhibou, Mauritanië - Aan de kust van Mauritanië lagen 130 achtergelaten vissersschepen. Het contract voor de verwijdering van 74 schepen werd verleend. Een volledige sloop site werd gebouwd om milieuvriendelijke verwijdering en sloop van de wrakken te garanderen.

Berging MV Miner

2011-10 Berging MV Miner

Scatarie Island, Canada – Het schip strandde op de rotsen op een afgelegen eiland in een natuurgebied. De verwijdering van de olie en olieresiduen uit het schip samen met alle andere verontreinigende stoffen om milieuschade te voorkomen.

Opdrijven van bitumentanker AB9

2011-09 Opdrijven van bitumentanker AB9

Het schip strandde op de rotsen op een afgelegen eiland in een natuurgebied. Het verwijderen van de olie en olieresiduen uit het schip samen met alle andere verontreinigende stoffen.

Berging van SSV Jupiter I

2011-06 Berging van SSV Jupiter I

Een 9.000 ton drijvende installatie zonk tijdens een operatie. De installatie werd gelicht en naar een veilige plaats gebracht, zonder het stilleggen van de productie van de naastgelegen pijplijn.

Verwijdering wrak van Apollo-S

2010-12 Verwijdering wrak van Apollo-S

Port Lincoln, Australië - Berging van een tonijnvissersboot Apollo-S, door het toepassen van onderwater snijden met een graafmachine.

Opdrijven van de bulkcarrier Yue Dian 82

2010-09 Opdrijven van de bulkcarrier Yue Dian 82

Dit schip liep aan de grond als gevolg van een storing in de hoofdmotor. Het schip werd gelicht, zonder enige schade aan de structuur van het schip.

Opdrijven van het gloednieuwe onderzoeksschip Cabo de Hornos

2010-07 Opdrijven van het gloednieuwe onderzoeksschip Cabo de Hornos

Talcahuano, Chili – Het schip was klaar voor tewaterlating toen een tsunami haar op de pier spoelde. Het schip werd geplaatst op een SPMT's door middel van hydraulische jacks en rolde in het droogdok.

Berging van platform leg van Trident 17

2010-05 Berging van platform leg van Trident 17

Een jack-up booreiland verloor haar legs tijdens een zware storm. Redding van de gezonken leg van een diepte van 85 meter.

Herstel en tewaterlating van een ontziltingspijpleiding

2010-04 Herstel en tewaterlating van een ontziltingspijpleiding

Het Kanaal, Verenigd Koninkrijk - Een drijvend 500 meter lange pijpleiding werd overzees gesleept, totdat het werd overvaren door een containerschip. De pijp werd aan de kant getrokken en na reparatie opnieuw te water gelaten.

Brandbestrijding aan boord van marineschip Seri Indrapura

2009-09 Brandbestrijding aan boord van marineschip Seri Indrapura

Straat van Malakka, Maleisië - Een marineschip was in brand gevlogen tijdens reparaties in de haven. De brand werd geblust en het schip werd naar een veilige locatie gesleept.

Berging van de TSC Supreme

2009-06 Berging van de TSC Supreme

Een OSV botste met de aanlegsteiger van een platform, het schip zonk en rustte op de jacket constructie. Parbuckled en gelicht door middel van een 2000 ton bok.

Redding van een lading goud uit Polar Mist,

2009-06 Redding van een lading goud uit Polar Mist,

Zuidelijke Oceaan - Een omgebouwd vissersvaartuig zonk met een kostbare lading van goud in de Zuidelijke Oceaan. Met behulp van duikers en ROV's werd het wrak gelokaliseerd en alle lading gered van een diepte van 80 meter.

Berging van een tankwagen uit Robson Bight

2009-05 Berging van een tankwagen uit Robson Bight

Vancouver, Canada - Een tankwagen viel van een logging barge in het midden van een orkareservaat waar het de natuur bedreigde. Met behulp van een diepe waterindamming werd de truck hersteld van een diepte van 360 meter, zonder olie te lekken.

Verwijdering lading Norsul

2008-11 Verwijdering lading Norsul

Ilha Maiau, Brazilië - Berging van honderden rollen staal van de zeebodem van in 1989 gezonken vrachtschip.

Berging vissersvaartuig Spinningdale

2008-04 Berging vissersvaartuig Spinningdale

St Kilda, Noord-Atlantische Oceaan - Het schip strandde op de rotsen van dit onbewoonde eiland en vogelreservaat wat tevens een UNESCO World Heritage Site is. Verwijdering van de verontreinigingen van het vaartuig voor aanvang van het broedseizoen.

Sleephopperzuiger HAM 318

2008-01 Sleephopperzuiger HAM 318

Dalian, China - Schoonmaak van Sleephopperzuiger HAM 318 na asbestbesmetting. De sleephopperzuiger is onderdeel van de van Oord vloot.

Redding van aluminium lading van Runner 4

2007-08 Redding van aluminium lading van Runner 4

Oostzee, Estland – Een stukgoed schip was gezonken met 7000 blokken van aluminium (elk 750 kg). Het bergen van deze blokken van een diepte van 100 meter met de in-house ontwikkeld en gebouwde diep water reddingssysteem.

Vrachtverwijdering uit Republica di Genova

2007-04 Vrachtverwijdering uit Republica di Genova

Antwerpen, België - Verwijdering van duizenden auto's en tientallen vrachtwagens uit de 216 meter lange gekapseisde Ro-Ro schip Republica di Genova, eigendom van Grimaldi Lines, in de haven van Antwerpen.

Verwijdering lading Republica di Genova

2007-03 Verwijdering lading Republica di Genova

Antwerpen, België - Verwijdering van duizenden auto's en tientallen vrachtwagens uit de 216 meter lange gekapseisde Ro-Ro schip Republica di Genova, eigendom van Grimaldi Lines.

Berging van een F16 gevechtsvliegtuig

2006-11 Berging van een F16 gevechtsvliegtuig

Een F-16 gevechtsvliegtuig landde in zee. De overblijfselen van het vliegtuig werden geborgen en weer terug naar de kust vervoerd.

Redding van vracht en verwijdering barge Thor

2006-05 Redding van vracht en verwijdering barge Thor

Antwerpen, België - Deze binnenvaart barge zonk met een volle lading van stalen platen (340 stuks / 2800 ton) terwijl hij stond te wachten voor de sluizen. De gehele lading werd geborgen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De barge werd hierna in twee stukken verwijderd en aan wal gebracht.

Verwijdering van containerschip Safmarine Agulhas

2006-05 Verwijdering van containerschip Safmarine Agulhas

Het vaartuig strandde op de golfbrekers door de zware zee. Volledige verwijdering van de lading en het schip van de golfbreker.

Rijksoverheid – Otapan

2006-03 Rijksoverheid – Otapan

Amsterdam, Nederland - Sanering van 77.000 kilo asbest op de voor de sloop bestemde tanker Otapan welke tussen 1996 en 2006 in Amsterdam heeft gelegen.

2017-12 KOOLE MAMMOET Salvage heeft de “BEACHCOMBER VII” succesvol te water gelaten

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met behulp van een zelf gecreëerde scheepshelling de “BEACHCOMBER VII” weer over het strand terug gerold naar zee met behulp van stalen buizen.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft de “BEACHCOMBER VII” succesvol te water gelaten

2017-09 KOOLE MAMMOET Salvage bood hulp aan Sint-Maarten

We hebben mee geholpen aan het herstellen van de haven en het lossen van marineschepen geladen met materiaal voor de wederopbouw van het eiland.

KOOLE MAMMOET Salvage bood hulp aan Sint-Maarten

2017-09 KOOLE MAMMOET Salvage brengt de “MV JENIN” terug naar eigenaar

De “MV JENIN” is recht gezet maar slecht weer maakte een hijs operatie onmogelijk. De “MV JENIN” is onderwater naar een betere locatie verplaatst in afwachting van beter weer. De “MV JENIN” is terug getransporteerd naar Umm Al Qwain en terug geleverd aan haar eigenaren.

KOOLE MAMMOET Salvage brengt de “MV JENIN” terug naar eigenaar

2017-08 Wrak verwijdering van Ro-Ro-schip “MV SIRENA” STENEPA rif, Statia (Sint Eustatius)

Verwijdering van een gestrand Ro-Ro-schip van 55m midden in een hoog gevoelig koraalrif en herstel van 9 containers & voertuigen in het Noordelijke Marine Park Reservaat van Sint Eustatius.

Wrak verwijdering van Ro-Ro-schip “MV SIRENA” STENEPA rif, Statia (Sint Eustatius)

2017-08 Wrak verwijdering van de jacht “ELSA” Ladderbay (rif), Saba

Verwijdering van een vastgelopen superjacht van 48m op een fragiel koraalrif op de bodem van de Ladderbay op het Nederlandse eiland Saba.

Wrak verwijdering van de jacht “ELSA” Ladderbay (rif), Saba

2017-08 KOOLE MAMMOET Salvage heeft succesvol het wrak van de “EL MAUD” in Maigot bay, Sint Maarten geborgen

KOOLE MAMMOET Salvage verkreeg het contract om de “EL MAUD” weg te halen en zijn naaste omgeving schoon te maken zodat het gebied in de toekomst verder ontwikkeld kan worden.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft succesvol het wrak van de “EL MAUD” in Maigot bay, Sint Maarten geborgen

2017-04 Fluvius Tamar

Vrachtschip "Fluvius" zonk in januari 2017 in de Noordzee. Het olie restant dat ontdekt werd op een diepte van 40 meter is meegenomen.

Fluvius Tamar

2017-02 Berging barge VAE

Verwijdering van een op de golfbreker gestrande barge in Mina Saqr Port in de Verenigde Arabische Emiraten.

Berging barge VAE

2017-02 600 auto’s geruimd uit autoschip, Antwerpen, België

Ongeveer 600 uitgebrande auto’s zijn door KOOLE Contractors uit het 182 meter lange autoschip verwijderd. De auto’s werden met behulp van wielladers uit het schip gehaald en opgesteld op de kade. De voertuigen met brandschade worden gezien als gevaarlijk afval en aan de hand van specifieke veiligheidseisen verder verwerkt.

600 auto’s geruimd uit autoschip, Antwerpen, België

2016-06 Wrakopruiming baggerschip Astra

Verwijdering van een gestrand 60 meter lang baggerschip uit de Lagos Lagoon.

Wrakopruiming baggerschip Astra

2016-05 Opdrijven van sleepboot OCEAN UANNAQ

Berging/opdrijven van de gezonken sleepboot Ocean Uannaq naast een brug in Montreal, Canada.

Opdrijven van sleepboot OCEAN UANNAQ

2016-03 Berging van barge

Verwijdering van een gezonken 70 x 20 meter lange barge uit de Lagos Lagoon.

Berging van barge

2016-02 Berging MV Saloos

Angola - Na het losmaken van het wrak van de zeebodem, werd het vaartuig in situ gedemonteerd met beitel en snijbranders. Alle containers en het schroot afkomstig van de MV Saloos werden geïdentificeerd en verwijderd.

Berging MV Saloos

2015-10 Vrachtverwijdering veetransportschip Haidar

Porto de Vila do Conde, Brazilië - Het verwijderen van de olie, vloeistoffen, en het vee van het gekapseisde transportschip Haidar in de haven van Vila do Conde.

Vrachtverwijdering veetransportschip Haidar

2015-05 Beschadigde vracht verwijderen uit MV COURAGE

Bremerhaven, Duitsland - Verwijdering van elfhonderd auto's uit het 199 meter lange Ro-Ro autovrachtschip waar tijdens het varen brand was uitgebroken in het vrachtruim.

Beschadigde vracht verwijderen uit MV COURAGE

2015-05 Antonov AN2 geborgen van de Baltische zeebodem

Litouwen - Een Antonov AN2 was neergestort in de Baltische Zee en gezonken naar een diepte van 125 meter. Een ROV survey en wrak stabilisatieoperatie om het wrak te verwijderen zijn met succes uitgevoerd.

Antonov AN2 geborgen van de Baltische zeebodem

2014-08 Berging vrachtschip MV Luno

Bayonne, Frankrijk – In situ berging van een gestrand vrachtschip van 110 meter op het strand van Bayonne, inclusief het ruimen van puin van de zeebodem en het strand.

Berging vrachtschip MV Luno

2014-07 Verwijdering van STS portaalkraan APMT

Lagos, Nigeria - Verwijdering van een uitgebrande Liebherr STS portaalkraan aan de APM Terminal in de haven van Lagos.

Verwijdering van STS portaalkraan APMT

2014-07 Berging van 100 meter lange cementbarge

Lagos, Nigeria - Berging van een 100 meter lang gezonken cementbarge in de haven van Lagos.

Berging van 100 meter lange cementbarge

2014-07 Natuurbescherming Daiki Maru

Guam, Verenigde Staten - Het verwijderen van het vissersvaartuig Daiki Maru die op een kwetsbaar koraalrif lag, op 100 meter van het strand af. Het ruimen van het strand van alle verontreinigende stoffen.

Natuurbescherming Daiki Maru

2014-02 Vrachtverwijdering uit de MV Maersk Kampala

Verwijdering van honderden verbrande containers uit het containerschip MV Maersk Kampala.

Vrachtverwijdering uit de MV Maersk Kampala

2014-02 Berging van verschillende vissersboten

Lagos, Nigeria - Berging van verschillende gezonken schepen in de haven van Lagos.

Berging van verschillende vissersboten

2013-12 Olie verwijderen uit olietanker van marine

Prince Rupert, Canada - De olietanker van de marine strandde in 1946. De resterende olie (700 ton) in 27 meter water is onderzocht en verwijderd.

Olie verwijderen uit olietanker van marine

2013-10 Opdrijven van vissersvaartuig Z75 Zeldenrust

Petten, Nederland - De vissersboot zonk als gevolg van netten in de schroef, waardoor de controle over het schip was verloren. Het schip is opgedreven en gesleept naar de haven van IJmuiden voor inspectie.

Opdrijven van vissersvaartuig Z75 Zeldenrust

2013-10 Opdrijven van vrachtschip MV Almeria

Kadetrenden, Denemarken – Het opdrijven van het gestrande vrachtschip MV Almeria.

Opdrijven van vrachtschip MV Almeria

2013-09 Olie, brandstof en chemische vracht verwijderen uit vaartuig

Galapagoseilanden, Ecuador - Het vrachtschip Galapaface 1 liep aan de grond. Verwijdering van 19.000 liter brandstof, olieproducten, chemicaliën, en tonnen aan verschillende ladingen. Voltooiing van de operatie zonder enige schade aan of verstoring van het milieu.

Olie, brandstof en chemische vracht verwijderen uit vaartuig

2013-09 Verwijdering van vracht uit containerschip

Malaga, Spanje - Verwijdering van containers met brandschade.

Verwijdering van vracht uit containerschip

2013-06 Berging van de MV Baltic Ace

Noordzee, Nederland - Het Ro-Ro vrachtschip Baltic Ace zonk na een aanvaring met een containerschip. Duikinspectie en olielekkagepreventie op een diepte van 32 meter. De implementatie van de barge MSB3301 voor het snijden van het wrak in acht delen voor verwijdering door de bok.

Berging van de MV Baltic Ace

2013-05 Vrachtverwijdering uit Ro-Ro schip Atlantic Cartier

Hamburg, Duitsland - Verwijdering van duizenden auto's uit het Grimaldi Ro-Ro schip Atlantic Cartier, waar brand in het vrachtruim was ontstaan. De vrachtverwijdering vond plaats in de haven van Hamburg.

Vrachtverwijdering uit Ro-Ro schip Atlantic Cartier

2013-05 Berging MRS barge S215

Lagos, Nigeria – Op locatie verwijderen en gedeeltelijk opdrijven van de ontplofte en gezonken oliebarge in Tin Can Island Lagos.

Berging MRS barge S215

2013-03 Berging USS Guardian

Palawan, Filipijnen – Het handmatig in ophaalbare segmenten snijden van de houten mijnenveger USS Guardian, die vast was gelopen op een rif.

Berging USS Guardian

2013-03 Opdrijven van platformbevoorradingsschip

San Jose Island, Texas, Verenigde Staten - Het bevoorradingsschip leed aan controleproblemen tijdens hevig weer en liep hierdoor aan de grond. Het schip is gelicht en keerde terug naar haar eigenaar.

Opdrijven van platformbevoorradingsschip

2013-03 Opdrijven van de kustvaarder MV Merle

Aveiro, Portugal - De Merle strandde tijdens een storm. Na het opdrijven werd het schip gesleept naar Lissabon en geleverd aan haar nieuwe eigenaar.

Opdrijven van de kustvaarder MV Merle

2013-03 Parbuckling barge Larvik Rock

Lowestoft, Verenigd Koninkrijk – Het schip de Larvik Rock kapseisde tijdens de sleepvaart. De barge parbuckled in de haven van Rotterdam.

Parbuckling barge Larvik Rock

2013-01 Berging stoomschip Henri Durré

Antwerpen, België - Verwijdering van een stoomschip in de Schelde, gezonken in 1926. Het wrak werd verwijderd om ruimte te creëren voor de uitbreiding van het kadegebied van INEOS.

Berging stoomschip Henri Durré

2013-01 Berging gezonken spud leg van jack-up vaartuig Lewek Leader

Niger Delta, Nigeria - Berging van een gezonken spud leg van 350 ton op 36 meter diepte in de Niger Delta.

Berging gezonken spud leg van jack-up vaartuig Lewek Leader

2012-11 Parbuckling sleepboot CMM Coatzacoalcos

Veracruz, Mexico - Parbuckled en gelicht gekapseisde sleepboot CMM Coatzacoalcos.

Parbuckling sleepboot CMM Coatzacoalcos

2012-09 Wrakverwijdering B Oceania

Straat van Malakka, Maleisië - Volledige verwijdering van een Panamax grootte bulkcarrier die zonk na een botsing in de oostwaartse vaargeul van de Straat van Malakka.

Wrakverwijdering B Oceania

2012-09 Berging spud leg van liftboot Pico 4

Campeche, Mexico - De 3 spud legs van liftboot Pico 4 werden beschadigd en braken af. De spud legs werden gelokaliseerd en van de zeebodem gehesen. De legs werden op een binnenschip gehesen en geleverd aan de opdrachtgever in Ciudad del Carmen.

Berging spud leg van liftboot Pico 4

2012-05 Berging MV Feruz

Samsun, Turkije - Het locomotief vrachtschip Feruz strandde op een golfbreker in de Zwarte Zee. Het schip is opgedreven van het schip en het getransporteerd naar de haven van Samsun.

Berging MV Feruz

2012-05 Verwijdering wrak van Helle Saj

Thorsminde, Denemarken - Berging van een gezonken baggerschip in de buurt van de haveningang van Thorsminde.

Verwijdering wrak van Helle Saj

2012-02 Wrakverwijdering van bulkschip Oriental Hope

Zuid-Chinese Zee - Het bulkschip Oriental Hope liep aan de grond en brak in twee stukken. De accommodatie spoelde aan wal tijdens een zware storm terwijl het voorste stuk van het schip, volgeladen met ijzererts, zonk door de storm. Berging van het complete schip en lading.

Wrakverwijdering van bulkschip Oriental Hope

2012-02 Wrakverwijdering vissersschepen Mauritanië

Nouadhibou, Mauritanië - Aan de kust van Mauritanië lagen 130 achtergelaten vissersschepen. Het contract voor de verwijdering van 74 schepen werd verleend. Een volledige sloop site werd gebouwd om milieuvriendelijke verwijdering en sloop van de wrakken te garanderen.

Wrakverwijdering vissersschepen Mauritanië

2011-10 Berging MV Miner

Scatarie Island, Canada – Het schip strandde op de rotsen op een afgelegen eiland in een natuurgebied. De verwijdering van de olie en olieresiduen uit het schip samen met alle andere verontreinigende stoffen om milieuschade te voorkomen.

Berging MV Miner

2011-09 Opdrijven van bitumentanker AB9

Het schip strandde op de rotsen op een afgelegen eiland in een natuurgebied. Het verwijderen van de olie en olieresiduen uit het schip samen met alle andere verontreinigende stoffen.

Opdrijven van bitumentanker AB9

2011-06 Berging van SSV Jupiter I

Een 9.000 ton drijvende installatie zonk tijdens een operatie. De installatie werd gelicht en naar een veilige plaats gebracht, zonder het stilleggen van de productie van de naastgelegen pijplijn.

Berging van SSV Jupiter I

2010-12 Verwijdering wrak van Apollo-S

Port Lincoln, Australië - Berging van een tonijnvissersboot Apollo-S, door het toepassen van onderwater snijden met een graafmachine.

Verwijdering wrak van Apollo-S

2010-09 Opdrijven van de bulkcarrier Yue Dian 82

Dit schip liep aan de grond als gevolg van een storing in de hoofdmotor. Het schip werd gelicht, zonder enige schade aan de structuur van het schip.

Opdrijven van de bulkcarrier Yue Dian 82

2010-07 Opdrijven van het gloednieuwe onderzoeksschip Cabo de Hornos

Talcahuano, Chili – Het schip was klaar voor tewaterlating toen een tsunami haar op de pier spoelde. Het schip werd geplaatst op een SPMT's door middel van hydraulische jacks en rolde in het droogdok.

Opdrijven van het gloednieuwe onderzoeksschip Cabo de Hornos

2010-05 Berging van platform leg van Trident 17

Een jack-up booreiland verloor haar legs tijdens een zware storm. Redding van de gezonken leg van een diepte van 85 meter.

Berging van platform leg van Trident 17

2010-04 Herstel en tewaterlating van een ontziltingspijpleiding

Het Kanaal, Verenigd Koninkrijk - Een drijvend 500 meter lange pijpleiding werd overzees gesleept, totdat het werd overvaren door een containerschip. De pijp werd aan de kant getrokken en na reparatie opnieuw te water gelaten.

Herstel en tewaterlating van een ontziltingspijpleiding

2009-09 Brandbestrijding aan boord van marineschip Seri Indrapura

Straat van Malakka, Maleisië - Een marineschip was in brand gevlogen tijdens reparaties in de haven. De brand werd geblust en het schip werd naar een veilige locatie gesleept.

Brandbestrijding aan boord van marineschip Seri Indrapura

2009-06 Berging van de TSC Supreme

Een OSV botste met de aanlegsteiger van een platform, het schip zonk en rustte op de jacket constructie. Parbuckled en gelicht door middel van een 2000 ton bok.

Berging van de TSC Supreme

2009-06 Redding van een lading goud uit Polar Mist,

Zuidelijke Oceaan - Een omgebouwd vissersvaartuig zonk met een kostbare lading van goud in de Zuidelijke Oceaan. Met behulp van duikers en ROV's werd het wrak gelokaliseerd en alle lading gered van een diepte van 80 meter.

Redding van een lading goud uit Polar Mist,

2009-05 Berging van een tankwagen uit Robson Bight

Vancouver, Canada - Een tankwagen viel van een logging barge in het midden van een orkareservaat waar het de natuur bedreigde. Met behulp van een diepe waterindamming werd de truck hersteld van een diepte van 360 meter, zonder olie te lekken.

Berging van een tankwagen uit Robson Bight

2008-11 Verwijdering lading Norsul

Ilha Maiau, Brazilië - Berging van honderden rollen staal van de zeebodem van in 1989 gezonken vrachtschip.

Verwijdering lading Norsul

2008-04 Berging vissersvaartuig Spinningdale

St Kilda, Noord-Atlantische Oceaan - Het schip strandde op de rotsen van dit onbewoonde eiland en vogelreservaat wat tevens een UNESCO World Heritage Site is. Verwijdering van de verontreinigingen van het vaartuig voor aanvang van het broedseizoen.

Berging vissersvaartuig Spinningdale

2008-01 Sleephopperzuiger HAM 318

Dalian, China - Schoonmaak van Sleephopperzuiger HAM 318 na asbestbesmetting. De sleephopperzuiger is onderdeel van de van Oord vloot.

Sleephopperzuiger HAM 318

2007-08 Redding van aluminium lading van Runner 4

Oostzee, Estland – Een stukgoed schip was gezonken met 7000 blokken van aluminium (elk 750 kg). Het bergen van deze blokken van een diepte van 100 meter met de in-house ontwikkeld en gebouwde diep water reddingssysteem.

Redding van aluminium lading van Runner 4

2007-04 Vrachtverwijdering uit Republica di Genova

Antwerpen, België - Verwijdering van duizenden auto's en tientallen vrachtwagens uit de 216 meter lange gekapseisde Ro-Ro schip Republica di Genova, eigendom van Grimaldi Lines, in de haven van Antwerpen.

Vrachtverwijdering uit Republica di Genova

2007-03 Verwijdering lading Republica di Genova

Antwerpen, België - Verwijdering van duizenden auto's en tientallen vrachtwagens uit de 216 meter lange gekapseisde Ro-Ro schip Republica di Genova, eigendom van Grimaldi Lines.

Verwijdering lading Republica di Genova

2006-11 Berging van een F16 gevechtsvliegtuig

Een F-16 gevechtsvliegtuig landde in zee. De overblijfselen van het vliegtuig werden geborgen en weer terug naar de kust vervoerd.

Berging van een F16 gevechtsvliegtuig

2006-05 Redding van vracht en verwijdering barge Thor

Antwerpen, België - Deze binnenvaart barge zonk met een volle lading van stalen platen (340 stuks / 2800 ton) terwijl hij stond te wachten voor de sluizen. De gehele lading werd geborgen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De barge werd hierna in twee stukken verwijderd en aan wal gebracht.

Redding van vracht en verwijdering barge Thor

2006-05 Verwijdering van containerschip Safmarine Agulhas

Het vaartuig strandde op de golfbrekers door de zware zee. Volledige verwijdering van de lading en het schip van de golfbreker.

Verwijdering van containerschip Safmarine Agulhas

2006-03 Rijksoverheid – Otapan

Amsterdam, Nederland - Sanering van 77.000 kilo asbest op de voor de sloop bestemde tanker Otapan welke tussen 1996 en 2006 in Amsterdam heeft gelegen.

Rijksoverheid – Otapan
Next Trackrecord

Cases

Berging van gestrand drijvend droogdok

Berging van gestrand drijvend droogdok >>

Om een in een natuurgebied gestrand droogdok van 165 x 35 meter te bergen en daarbij de natuur zoveel mogelijk te ontzien is een bassin van 800 bij 500 meter gebouwd. Door het bassin te vullen is het dok weer drijvend gemaakt en vervolgens door een 1,8 km gegraven kanaal teruggesleept naar de haven van Landskrona. Na de berging is het natuurgebied in oude glorie hersteld.

Wrakverwijdering van gestrand vrachtschip

Wrakverwijdering van gestrand vrachtschip >>

Het verwijderen van een vrachtschip dat was gestrand in twee stukken, aan beide zijden van een golfbreker. Door middel van chainpullers werden de delen het strand op gesleept, en met graafmachines, kranen en snijbranders werden de delen teruggebracht tot containerformaat voor verwijdering.

Wrakverwijdering MV Saloos

Wrakverwijdering MV Saloos >>

Roll-on-roll-off containerschip Saloos kapseisde in mei 2014 in ankerplaats Cabinda in Angola, met 155 containers en vracht aan boord. Na het zinken van het schip, werd een onbekende hoeveelheid containers verspreid in een gebied van 60 km² waarvan een aantal containers strandde op het strand. KOOLE werd aangenomen in 2015 om het volledige schip te verwijderen, het onderzoeken van een oppervlakte van 60 km² en het verwijderen van alle gedetecteerde containers en puin.

 • KOOLE head office
 • Vijfhuizerdijk 110
 • 2141 BD Vijfhuizen
 • The Netherlands
 • T +31(0)23 558 19 37
 • KOOLE nv
 • Vaartkaai 51
 • 2170 Antwerp
 • Belgium
 • T +32(0)347 50 78 3
 •  
Back to top