Ervaren medewerkers en gespecialiseerd materieel.

Oplossingsgericht en een pragmatische aanpak.

Wereldwijd succesvolle projecten.

News

KOOLE MAMMOET Salvage bergt barge in Verenigde Arabische Emiraten Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage bergt barge in Verenigde Arabische Emiraten Op 16 februari heeft KOOLE MAMMOET Salvage een berging voltooid van een op de golfbreker gestrande barge in Mina Saqr Port in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens de inspectie is er significante schade aan stuurboordzijde geconstateerd. Hierdoor was de barge zijn drijfvermogen aan stuurboordzijde verloren. Het opdrijfplan behelsde onder andere het onder luchtdruk zetten van de beschadigde tanks. Na het herstel van het drijfvermogen van de barge is deze van de golfbreker verwijderd met behulp van de sleepboot en naar Dubai Drydocks getransporteerd. Deze 70 zeemijl (130 km) lange tocht duurde 20 uur.

Verwijdering van leidingtracé en tankdaken Eurotank Amsterdam Industrial

Verwijdering van leidingtracé en tankdaken Eurotank Amsterdam Voor Eurotank Amsterdam heeft KOOLE Contractors leidingtracé en “drijvende” tankdaken verwijderd. Voor aanvang van de ontmantelingswerkzaamheden zijn de leidingen geleegd en gespoeld om ervoor te zorgen dat er geen olierestanten aanwezig waren in de leidingen. Het leidingwerk werd in kleine stukken gesneden met behulp van de “cold cutting” methode. Bij deze methode komt er geen gasbrander aan te pas. Dit verkleint het risico op brand en explosies bij het snijden van olieleidingen. Tankdaken Naast het verwijderen van het leidingwerk, heeft KOOLE ook drie “drijvende” tankdaken verwijderd. Deze daken drijven op de vloeistof in de tank en voorkomen dat de vloeistof kan verdampen, en verkleint het risico op luchtvervuiling. De metalen daken van de lege tanks werden in stukken geknipt met behulp van een rupskraan voorzien van een hydraulische schrootschaar, om vervolgens afgevoerd te worden in containers.

Ontmanteling van een 60 meter hoge schoorsteen in Vlissingen Industrial

Ontmanteling van een 60 meter hoge schoorsteen in Vlissingen KOOLE Contractors heeft een schoorsteen ontmanteld in Vlissingen. Met behulp van de spidercrane werd de 60 meter hoge schoorsteen ontmanteld tot een resthoogte van 28 meter. Met de spidercrane werd de betonnen schacht op systematische wijze afgebouwd, waarbij het vrijkomende puin naar beneden wordt gestort binnenin de schoorsteen. Deze methode biedt een alternatief voor het laten omvallen van een schoorsteen, waarbij de omgeving veel last ondervindt. De spidercrane is een onbemande en op afstand bestuurbare graafmachine met vier hydraulische poten, die bovenop een schoorsteen wordt geplaatst. De spidercrane is voorzien van radiozenders en HD-camera’s, zodat de de kraan met behulp van afstandsbedieningen en LED monitoren nauwkeurig bestuurd kan worden. De cabine staat op een veilige afstand op de grond, zo kan de machinist zich optimaal concentreren op zijn werk.

KOOLE Contractors start ontmantelingsproject in Zweden Industrial

KOOLE Contractors start ontmantelingsproject in Zweden Borealis heeft KOOLE Contractors gecontracteerd voor het verwijderen van een ethyleen cracker in Stenungsund, Zweden. KOOLE heeft onlangs het benodigde materieel en personeel gemobiliseerd naar Zweden en is begonnen met de ontmanteling. De Oostenrijkse onderneming Borealis is een fabrikant van polyolefinen, chemicaliën en meststoffen, met kantoren en productielocaties in heel Europa, waaronder Zweden. Een ethyleen cracker breekt met behulp van een hoge temperatuur moleculen uiteen, zodat deze verder verwerkt kunnen worden in de petrochemische industrie. Het ontmantelen van Furnace E is onderdeel van een meerjarig renovatieplan voor meerdere 'crackers'. Het project bestaat uit het gedeeltelijke ontmantelen van de cracker, de bijbehorende pijpleidingen en de vuurvaste materiaalvoering. Het aanwezige asbest wordt ook door KOOLE verwijderd, onder strikte regelgeving. Ongeveer 380 ton staal en 250 ton vuurvaste steen worden afgevoerd tijdens de operatie. De ontmanteling is gestart in januari 2017 en het zal ongeveer acht weken in beslag nemen. Na oplevering van het project zal een aannemer beginnen met de wederopbouw van een nieuwe oven. KOOLE heeft een uitgebreid track record in het ontmantelen van industriële installaties. Dit project heeft echter specifieke kenmerken. Zo vereist de koude winter in Zweden de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals maatregelen voor bevroren wegen en een met sneeuw bedekt werkterrein.

KOOLE Contractors ontvangt vergunning voor asbestverwijdering in Zweden Environmental

KOOLE Contractors ontvangt vergunning voor asbestverwijdering in Zweden Van nu af aan mag KOOLE Contractors asbest verwijderen in Zweden. KOOLE heeft de vergunning ontvangen, omdat het voldoet aan de specifieke veiligheidseisen die worden gesteld aan het verwijderen van asbest. Naast Zweden was KOOLE al bevoegd om asbest te verwijderen in België en Nederland. KOOLE Contractors is op dit moment bezig met een ontmantelingsproject in Stenungsund, Zweden, waarbij asbest verwijderd moet worden.

Ontmanteling patattenfabriek in België Industrial

Ontmanteling patattenfabriek in België In Leuze-en-Hainaut, België, heeft KOOLE Contractors een productiegebouw van een aardappelverwerker ontmanteld. Dit project omvatte het verwijderen van de gehele productielijn inclusief de transportbanden, zeefinstallaties, wastrommels en leidingwerk. Vervolgens werd de gehele loods ontmanteld. De verwijdering gebeurde met behulp van twee rupskranen. De verschillende materialen werden bij de bron gescheiden en vervolgens afgevoerd. In de installatie waren geen asbest of andere milieubelastende stoffen aanwezig. Binnen vijf weken was de gehele installatie en de loods ontmanteld.

Verwijdering van recuperator Zelzate Industrial

Verwijdering van recuperator Zelzate Voor een staalproducent in Zelzate, België heeft KOOLE Contractors een recuperator ontmanteld. Recuperatoren worden in de staalproductie gebruikt om restwarmte op te slaan, zodat dit niet verloren gaat. De eerste fase van dit project was het lossnijden en afvoeren van de ventilatiekanalen en ventilator, daarna werd de recuperator van oven 3 ontmanteld. De grote onderdelen werden met behulp van twee rupskranen naar de lay-down area vervoerd. De verschillende materialen (steen en metaal) zijn bij de bron gescheiden en afgevoerd. In de installatie waren geen asbest of andere milieubelastende stoffen aanwezig.

Dertien olietanks verwijderd in Rotterdam Industrial

Dertien olietanks verwijderd in Rotterdam Momenteel is KOOLE Contractors bezig met het verwijderen van dertien olietanks in de haven van Rotterdam. De tanks worden weggehaald omdat ze overbodig zijn geworden. De hoogte van de tanks varieert van 5 tot 14 meter hoog. Voordat de tanks systematisch worden verwijderd wordt eerst het isolatiemateriaal en de aluminium beplating verwijderd en gescheiden bij de bron. In enkele tanks is een kleine hoeveelheid asbest en restproduct aanwezig. Ook dit wordt door KOOLE vakkundig gesaneerd. Het saneren van deze mens- en milieubelastende stoffen vraagt om een veilige en nauwkeurige aanpak. Zo wordt asbesthoudende materialen hermetisch afgesloten, gescheiden en afgevoerd. Het is niet voor het eerst dat KOOLE een tankenpark verwijderd. Zo heeft KOOLE eerder al een tankenpark verwijderd in Feluy, België.

Eerste KOOLE Nieuwsbrief verstuurd Contractors

Eerste KOOLE Nieuwsbrief verstuurd De eerste editie van de KOOLE Nieuwsbrief is verstuurd. Deze nieuwsbrief geeft u een update van de activiteiten van KOOLE Contractors. Hier vindt u alle informatie over onze projecten, materieel en alles wat daar tussen zit. Wilt u de nieuwsbrief voortaan ook ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

KOOLE Contractors verwijdert slib voor aanleg N31 Environmental

KOOLE Contractors verwijdert slib voor aanleg N31 Voor de aanleg van de nieuwe N31 in Harlingen heeft KOOLE Contractors slib verwijderd. Het slib lag op het onderwaterbeton, dat werd schoongemaakt om ruimte te maken voor de stortvloer van de autoweg. Met behulp van de Vacupress zuigwagen werd een oppervlakte van bijna 550 m2 gereinigd. De Vacupress zuigwagen kan naast vloeibare stoffen ook klein materiaal, zoals grind, zand en granulaat opzuigen. De N31 is de directe verbinding tussen Amsterdam en Leeuwarden, via de Afsluitdijk en Harlingen. Deze weg wordt opnieuw aangelegd om de bereikbaarheid van Friesland te verbeteren. Bekijk de film om te zien hoe KOOLE te werk is gegaan.

Ontmanteling chemische installatie in Geel, België Industrial

Ontmanteling chemische installatie in Geel, België KOOLE is bezig met het ontmantelen van chemische installaties op de site van INEOS in Geel, België. Een vrachtwagenlaadstation, een deel van een productiegebouw, enkele siloconstructies en kleinere productie installaties zullen verwijderd worden. Met als hoogtepunt de demontage van een fakkel van 76 meter hoog. Ook de asbesthoudende materialen in de installaties worden door KOOLE gesaneerd. De werkzaamheden zijn half augustus 2016 van start gegaan en zullen eind december 2016 afgerond zijn.

KOOLE Contractors behaalt A-award op Integrated Event 2016 Industrial

KOOLE Contractors behaalt A-award op Integrated Event 2016 KOOLE heeft tijdens het Integrated Event 2016 op de ESSO raffinaderij in Rotterdam de A-award in de wacht gesleept. Tijdens dit evenement werden contractors geëvalueerd op het gebied van veiligheid, kwaliteit, efficiëntie en samenwerking. Dit is gebeurd in 73 dagen van intensieve activiteiten, zoals; werken op hoogte, werken in besloten ruimtes en complexe rigging-jobs. De contractors die op deze gebieden tot de top behoorden, verdienden de A-award. KOOLE heeft veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan tijdens de bedrijfsvoering. Deze award is erkenning en waardering voor alle inspanningen van de medewerkers van KOOLE.

KOOLE Spidercrane bewijst al meer dan 5 jaar zijn dienst Industrial

KOOLE Spidercrane bewijst al meer dan 5 jaar zijn dienst De spidercrane bewijst al meer dan 5 jaar zijn dienst! De spidercrane is een op afstand bestuurbare graafmachine met vier hydraulische poten, die boven op een schoorsteen geplaatst wordt. De spidercrane is voorzien van radiozenders en HD camera's, zodat de machinist de spidercrane met behulp van afstandsbedieningen en LED monitoren nauwkeurig kan besturen. De cabine staat op een veilige afstand op de grond, zodat de machinist zich kan concentreren op zijn werk. Deze onbemande kraan betekent een grote sprong voorwaarts op het gebied van veiligheid en risicoreductie. Bekijk de video om te zien hoe de spidercrane werkt. https://www.youtube.com/watch?v=buLbVFh7p-8

KOOLE gestart met het verwijderen van de Harculo centrale Industrial

KOOLE gestart met het verwijderen van de Harculo centrale KOOLE Contractors is onlangs gestart met het verwijderen van de Harculo centrale. Klik op de video om te zien hoe KOOLE te werk gaat.

KOOLE Contractors verwijdert deels verbrande loods in De Meern. Environmental

KOOLE Contractors verwijdert deels verbrande loods in De Meern. In juni 2016 beschadigde een brand een groot deel van een loods in De Meern. In de loods stonden honderden sinaasappels opgeslagen toen de brand uitbrak. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen tijdens de brand. KOOLE werd gecontracteerd om de loods veilig te stellen en te verwijderen. Nadat de brandweer het vuur gedoofd had, zette KOOLE zwaar materieel in om te helpen met het opruimen van de schade, de sinaasappels en het water. Door onze verwijdertechniek bleven de omliggende gebouwen, die geen brandschade hadden, ook intact tijdens de sloopwerkzaamheden. Het project werd enkele weken na de brand afgerond.

Interview Seaport-Magazine Salvage

Interview Seaport-Magazine In de nieuwe editie van Seaport-Magazine staat een interview van twee pagina’s met CFO Jurgen Treffers en Manager Operations Pieter van Vuuren. Aanleiding voor het gesprek is de sterke focus van Koole Contractors op de decommissioning van olie- en gasplatforms op de Noordzee. Klik op de link om het artikel te lezen.

KOOLE assisteert brandweer bij het veiligstellen van afgebrande loods Environmental

KOOLE assisteert brandweer bij het veiligstellen van afgebrande loods KOOLE heeft de brandweer geassisteerd bij het veiligstellen en het opruimen van een afgebrande loods in Hillegom.

KOOLE Contractors start ontmanteling van IJsselcentrale Harculo Industrial

KOOLE Contractors start ontmanteling van IJsselcentrale Harculo Eigenaar Engie Energie Nederland heeft KOOLE Contractors aangewezen voor het verwijderen van de IJsselcentrale in Zwolle, beter bekend als de Harculo-centrale. KOOLE is onlangs gestart met de voorbereiding voor de ontmanteling. Engie Energie Nederland maakte onlangs bekend dat per 1 januari 2016 de laatste activiteiten gestopt zijn, waardoor het compleet sluiten en saneren van de centrale de meest rendabele oplossing is. De rol van de IJsselcentrale was al langere tijd beperkt. Op het terrein is alleen het zonnepark in werking als het gaat om stroomopwekking. Het project bestaat uit het ontmantelen van het gehele complex aan gebouwen. In de energiecentrale staan zes ketels met bijbehorende turbines die ontmanteld worden. Daarnaast wordt het gehele terrein van de, door aardgas gestookte, elektriciteitscentrale gesaneerd. KOOLE is geselecteerd vanwege haar jarenlange ervaring met het verwijderen van industriecomplexen en haar gespecialiseerde personeel en materieel. De variatie en de omvang van de centrale maakt dit een complex project met een looptijd tot eind 2018. De IJsselcentrale in Harculo werd in 1955 geopend. Het hoofdgebouw is 240 meter lang en 50 meter hoog en had oorspronkelijk één schoorsteen. Later zijn er vier bijgebouwd. Tegenwoordig staan er nog twee van de vijf schoorstenen overeind. Van origine werd er steenkool gebruikt voor het opwekken van energie, maar later werd er overgestapt op aardolie. Tijdens de verwijdering van de centrale is er altijd oog voor het natuurgebied rondom de centrale. Zo worden de ketels en schoorstenen niet neergehaald tijdens het broedseizoen, van half maart tot half oktober. Hierdoor wordt de natuur in de omgeving niet gestoord tijdens deze gevoelige periode. Dit project is een van de grootste ontmantelingsprojecten ooit uitgevoerd in Nederland. Er is nog geen nieuwe bestemming gevonden voor het terrein als de centrale volledig gesaneerd is. KOOLE Contractors is een internationaal opererende industriële en maritieme dienstverlener met specialismen op industriële sloop, sanering, wrakverwijdering en kadebouw. Naast het hoofdkantoor in Nederland beschikt KOOLE over vestigingen op vier continenten.

KOOLE geregistreerd als Achilles FPAL-leverancier Salvage

KOOLE geregistreerd als Achilles FPAL-leverancier KOOLE is trots te kunnen aankondigen dat wij nu volledig geregistreerd zijn als Achilles FPAL-leverancier aan de olie- en gasindustrie voor de levering van producten en diensten. Decommissioning is een groeiende industrie. Om effectief op deze groeiende markt in te spelen is een Achilles FPAL-registratie verplicht. De belangrijkste doelstelling van Achilles FPAL is het identificeren van kansen voor kostenreductie en prestatieverbetering in de gehele keten. KOOLE ontving reeds al een JQS-registratie als leverancier van diensten aan de Noord-Europese olie- en gasindustrie. De FPAL-registratie geeft KOOLE toegang tot de Britse markt en de rest van Europa.

Koole bij de “Naardervaart” Environmental

Koole bij de “Naardervaart” Koole heeft met twee drukvacuüm zuigwagen geassisteerd tijdens de schoonmaakwerkzaamheden van het bovendek van spoorwegbrug (KW050) bij de Naardervaart.

Wreck removal mv SALOOS, Angola Salvage

Wreck removal mv SALOOS, Angola Roll-on-roll-off container vessel SALOOS capsized in May 2014 at Cabinda anchorage in Angola, carrying 155 containers and cargo. After the grounding of the vessel, an unknown amount of containers was scattered in an area of 60 km² with several containers stranded on the beach. KOOLE was contracted in 2015 to remove the complete vessel, survey the area of 60 km² and remove all detected containers and debris. Two tugboats and four barges were mobilized, equipped with 24 chainpullers, several cranes (500ton – 200 ton), salvage and survey-equipment to Angola to execute the wreck- and cargo-removal. While the area was being surveyed and containers were removed from the seabed and the beach, the wreck was prepared for lifting and removal. By utilizing directional drilling, a total of twelve chains were positioned underneath the wreck and the hydraulic chainpullers pulled the wreck from the mud. After releasing the wreck from the seabed, the vessel was removed in situ with chisel and torch cutting and all containers and debris originated from M.V. SALOOS were identified and removed.

KOOLE Contractors establishes KOOLE MAMMOET Salvage Salvage

KOOLE Contractors establishes KOOLE MAMMOET Salvage Mammoet Holding B.V., based in Utrecht, The Netherlands, has sold its Salvage assets to Koole Contractors, with effect from the 1st of February 2016. All ongoing current salvage projects will be executed and finished by Mammoet Salvage B.V. and its experts, in accordance with the respective contracts. Careful consideration of the future of Mammoet Salvage and its employees led to this agreement. The agreement constitutes a transfer of Mammoet personnel to Koole and the sale of salvage equipment to Koole. Under this deal, employment will be preserved.

Feluy, België Industrial

Feluy, België KOOLE verwijdert twaalf olietanks van Total. De tanks hebben een hoogte van 17 meter en een diameter variërend van 24 tot 34 meter.

Feluy, België Industrial

Feluy, België KOOLE verwijdert twaalf olietanks van Total. De tanks hebben een hoogte van 17 meter en een diameter variërend van 24 tot 34 meter.

Next newsitem

Trackrecord

Berging barge VAE

2017-02 Berging barge VAE

Verwijdering van een op de golfbreker gestrande barge in Mina Saqr Port in de Verenigde Arabische Emiraten.

Wrakopruiming baggerschip Astra

2016-06 Wrakopruiming baggerschip Astra

Verwijdering van een gestrand 60 meter lang baggerschip uit de Lagos Lagoon.

Opdrijven van sleepboot OCEAN UANNAQ

2016-05 Opdrijven van sleepboot OCEAN UANNAQ

Berging/opdrijven van de gezonken sleepboot Ocean Uannaq naast een brug in Montreal, Canada.

Berging van barge

2016-03 Berging van barge

Verwijdering van een gezonken 70 x 20 meter lange barge uit de Lagos Lagoon.

Berging MV Saloos

2016-02 Berging MV Saloos

Angola - Na het losmaken van het wrak van de zeebodem, werd het vaartuig in situ gedemonteerd met beitel en snijbranders. Alle containers en het schroot afkomstig van de MV Saloos werden geïdentificeerd en verwijderd.

Vrachtverwijdering veetransportschip Haidar

2015-10 Vrachtverwijdering veetransportschip Haidar

Porto de Vila do Conde, Brazilië - Het verwijderen van de olie, vloeistoffen, en het vee van het gekapseisde transportschip Haidar in de haven van Vila do Conde.

Beschadigde vracht verwijderen uit MV COURAGE

2015-05 Beschadigde vracht verwijderen uit MV COURAGE

Bremerhaven, Duitsland - Verwijdering van elfhonderd auto's uit het 199 meter lange Ro-Ro autovrachtschip waar tijdens het varen brand was uitgebroken in het vrachtruim.

Antonov AN2 geborgen van de Baltische zeebodem

2015-05 Antonov AN2 geborgen van de Baltische zeebodem

Litouwen - Een Antonov AN2 was neergestort in de Baltische Zee en gezonken naar een diepte van 125 meter. Een ROV survey en wrak stabilisatieoperatie om het wrak te verwijderen zijn met succes uitgevoerd.

Berging vrachtschip MV Luno

2014-08 Berging vrachtschip MV Luno

Bayonne, Frankrijk – In situ berging van een gestrande vrachtschip van 110 meter op het strand van Bayonne, inclusief het ruimen van puin van de zeebodem en het strand.

Verwijdering van STS portaalkraan APMT

2014-07 Verwijdering van STS portaalkraan APMT

Lagos, Nigeria - Verwijdering van een uitgebrande Liebherr STS portaalkraan aan de APM Terminal in de haven van Lagos.

Berging van 100 meter lange cementbarge

2014-07 Berging van 100 meter lange cementbarge

Lagos, Nigeria - Berging van een 100 meter lang gezonken cementbarge in de haven van Lagos.

Natuurbescherming Daiki Maru

2014-07 Natuurbescherming Daiki Maru

Guam, Verenigde Staten - Het verwijderen van het vissersvaartuig Daiki Maru die op een kwetsbaar koraalrif lag, op 100 meter van het strand af. Het ruimen van het strand van alle verontreinigende stoffen.

Vrachtverwijdering uit de MV Maersk Kampala

2014-02 Vrachtverwijdering uit de MV Maersk Kampala

Verwijdering van honderden verbrande containers uit het containerschip MV Maersk Kampala.

Berging van verschillende vissersboten

2014-02 Berging van verschillende vissersboten

Lagos, Nigeria - Berging van verschillende gezonken schepen in de haven van Lagos.

Olie verwijderen uit olietanker van marine

2013-12 Olie verwijderen uit olietanker van marine

Prince Rupert, Canada - De olietanker van de marine strandde in 1946. De resterende olie (700 ton) in 27 meter water is onderzocht en verwijderd.

Opdrijven van vissersvaartuig Z75 Zeldenrust

2013-10 Opdrijven van vissersvaartuig Z75 Zeldenrust

Petten, Nederland - De vissersboot zonk als gevolg van netten in de schroef, waardoor de controle over het schip was verloren. Het schip is opgedreven en gesleept naar de haven van IJmuiden voor inspectie.

Opdrijven van vrachtschip MV Almeria

2013-10 Opdrijven van vrachtschip MV Almeria

Kadetrenden, Denemarken – Het opdrijven van het gestrande vrachtschip MV Almeria.

Olie, brandstof en chemische vracht verwijderen uit vaartuig

2013-09 Olie, brandstof en chemische vracht verwijderen uit vaartuig

Galapagoseilanden, Ecuador - Het vrachtschip Galapaface 1 liep aan de grond. Verwijdering van 19.000 liter brandstof, olieproducten, chemicaliën, en tonnen aan verschillende ladingen. Voltooiing van de operatie zonder enige schade aan of verstoring van het milieu.

Verwijdering van vracht uit containerschip

2013-09 Verwijdering van vracht uit containerschip

Malaga, Spanje - Verwijdering van containers met brandschade.

Berging van de MV Baltic Ace

2013-06 Berging van de MV Baltic Ace

Noordzee, Nederland - Het Ro-Ro vrachtschip Baltic Ace zonk na een aanvaring met een containerschip. Duikinspectie en olielekkagepreventie op een diepte van 32 meter. De implementatie van de barge MSB3301 voor het snijden van het wrak in acht delen voor verwijdering door de bok.

Vrachtverwijdering uit Ro-Ro schip Atlantic Cartier

2013-05 Vrachtverwijdering uit Ro-Ro schip Atlantic Cartier

Hamburg, Duitsland - Verwijdering van duizenden auto's uit het Grimaldi Ro-Ro schip Atlantic Cartier, waar brand in het vrachtruim was ontstaan. De vrachtverwijdering vond plaats in de haven van Hamburg.

Berging MRS barge S215

2013-05 Berging MRS barge S215

Lagos, Nigeria – Op locatie verwijderen en gedeeltelijk opdrijven van de ontplofte en gezonken oliebarge in Tin Can Island Lagos.

Berging USS Guardian

2013-03 Berging USS Guardian

Palawan, Filipijnen – Het handmatig in ophaalbare segmenten snijden van de houten mijnenveger USS Guardian, die vast was gelopen op een rif.

Opdrijven van platformbevoorradingsschip

2013-03 Opdrijven van platformbevoorradingsschip

San Jose Island, Texas, Verenigde Staten - Het bevoorradingsschip leed aan controleproblemen tijdens hevig weer en liep hierdoor aan de grond. Het schip is gelicht en keerde terug naar haar eigenaar.

Opdrijven van de kustvaarder MV Merle

2013-03 Opdrijven van de kustvaarder MV Merle

Aveiro, Portugal - De Merle strandde tijdens een storm. Na het opdrijven werd het schip gesleept naar Lissabon en geleverd aan haar nieuwe eigenaar.

Parbuckling barge Larvik Rock

2013-03 Parbuckling barge Larvik Rock

Lowestoft, Verenigd Koninkrijk – Het schip de Larvik Rock kapseisde tijdens de sleepvaart. De barge parbuckled in de haven van Rotterdam.

Berging stoomschip Henri Durré

2013-01 Berging stoomschip Henri Durré

Antwerpen, België - Verwijdering van een stoomschip in de Schelde, gezonken in 1926. Het wrak werd verwijderd om ruimte te creëren voor de uitbreiding van het kadegebied van INEOS.

Berging gezonken spud leg van jack-up vaartuig Lewek Leader

2013-01 Berging gezonken spud leg van jack-up vaartuig Lewek Leader

Niger Delta, Nigeria - Berging van een gezonken spud leg van 350 ton op 36 meter diepte in de Niger Delta.

Parbuckling sleepboot CMM Coatzacoalcos

2012-11 Parbuckling sleepboot CMM Coatzacoalcos

Veracruz, Mexico - Parbuckled en gelicht gekapseisde sleepboot CMM Coatzacoalcos.

Wrakverwijdering B Oceania

2012-09 Wrakverwijdering B Oceania

Straat van Malakka, Maleisië - Volledige verwijdering van een Panamax grootte bulkcarrier die zonk na een botsing in de oostwaartse vaargeul van de Straat van Malakka.

Berging spud leg van liftboot Pico 4

2012-09 Berging spud leg van liftboot Pico 4

Campeche, Mexico - De 3 spud legs van liftboot Pico 4 werden beschadigd en braken af. De spud legs werden gelokaliseerd en van de zeebodem gehesen. De legs werden op een binnenschip gehesen en geleverd aan de opdrachtgever in Ciudad del Carmen.

Berging MV Feruz

2012-05 Berging MV Feruz

Samsun, Turkije - Het locomotief vrachtschip Feruz strandde op een golfbreker in de Zwarte Zee. Het schip is opgedreven van het schip en het getransporteerd naar de haven van Samsun.

Verwijdering wrak van Helle Saj

2012-05 Verwijdering wrak van Helle Saj

Thorsminde, Denemarken - Berging van een gezonken baggerschip in de buurt van de haveningang van Thorsminde.

Wrakverwijdering van bulkschip Oriental Hope

2012-02 Wrakverwijdering van bulkschip Oriental Hope

Zuid-Chinese Zee - Het bulkschip Oriental Hope liep aan de grond en brak in twee stukken. De accommodatie spoelde aan wal tijdens een zware storm terwijl het voorste stuk van het schip, volgeladen met ijzererts, zonk door de storm. Berging van het complete schip en lading.

Wrakverwijdering vissersschepen Mauritanië

2012-02 Wrakverwijdering vissersschepen Mauritanië

Nouadhibou, Mauritanië - Aan de kust van Mauritanië lagen 130 achtergelaten vissersschepen. Het contract voor de verwijdering van 74 schepen werd verleend. Een volledige sloop site werd gebouwd om milieuvriendelijke verwijdering en sloop van de wrakken te garanderen.

Berging MV Miner

2011-10 Berging MV Miner

Scatarie Island, Canada – Het schip strandde op de rotsen op een afgelegen eiland in een natuurgebied. De verwijdering van de olie en olieresiduen uit het schip samen met alle andere verontreinigende stoffen om milieuschade te voorkomen.

Opdrijven van bitumentanker AB9

2011-09 Opdrijven van bitumentanker AB9

Het schip strandde op de rotsen op een afgelegen eiland in een natuurgebied. Het verwijderen van de olie en olieresiduen uit het schip samen met alle andere verontreinigende stoffen.

Berging van SSV Jupiter I

2011-06 Berging van SSV Jupiter I

Een 9.000 ton drijvende installatie zonk tijdens een operatie. De installatie werd gelicht en naar een veilige plaats gebracht, zonder het stilleggen van de productie van de naastgelegen pijplijn.

Verwijdering wrak van Apollo-S

2010-12 Verwijdering wrak van Apollo-S

Port Lincoln, Australië - Berging van een tonijnvissersboot Apollo-S, door het toepassen van onderwater snijden met een graafmachine.

Opdrijven van de bulkcarrier Yue Dian 82

2010-09 Opdrijven van de bulkcarrier Yue Dian 82

Dit schip liep aan de grond als gevolg van een storing in de hoofdmotor. Het schip werd gelicht, zonder enige schade aan de structuur van het schip.

Opdrijven van het gloednieuwe onderzoeksschip Cabo de Hornos

2010-07 Opdrijven van het gloednieuwe onderzoeksschip Cabo de Hornos

Talcahuano, Chili – Het schip was klaar voor tewaterlating toen een tsunami haar op de pier spoelde. Het schip werd geplaatst op een SPMT's door middel van hydraulische jacks en rolde in het droogdok.

Berging van platform leg van Trident 17

2010-05 Berging van platform leg van Trident 17

Een jack-up booreiland verloor haar legs tijdens een zware storm. Redding van de gezonken leg van een diepte van 85 meter.

Herstel en tewaterlating van een ontziltingspijpleiding

2010-04 Herstel en tewaterlating van een ontziltingspijpleiding

Het Kanaal, Verenigd Koninkrijk - Een drijvend 500 meter lange pijpleiding werd overzees gesleept, totdat het werd overvaren door een containerschip. De pijp werd aan de kant getrokken en na reparatie opnieuw te water gelaten.

Brandbestrijding aan boord van marineschip Seri Indrapura

2009-09 Brandbestrijding aan boord van marineschip Seri Indrapura

Straat van Malakka, Maleisië - Een marineschip was in brand gevlogen tijdens reparaties in de haven. De brand werd geblust en het schip werd naar een veilige locatie gesleept.

Berging van de TSC Supreme

2009-06 Berging van de TSC Supreme

Een OSV botste met de aanlegsteiger van een platform, het schip zonk en rustte op de jacket constructie. Parbuckled en gelicht door middel van een 2000 ton bok.

Redding van een lading goud uit Polar Mist,

2009-06 Redding van een lading goud uit Polar Mist,

Zuidelijke Oceaan - Een omgebouwd vissersvaartuig zonk met een kostbare lading van goud in de Zuidelijke Oceaan. Met behulp van duikers en ROV's werd het wrak gelokaliseerd en alle lading gered van een diepte van 80 meter.

Berging van een tankwagen uit Robson Bight

2009-05 Berging van een tankwagen uit Robson Bight

Vancouver, Canada - Een tankwagen viel van een logging barge in het midden van een orkareservaat waar het de natuur bedreigde. Met behulp van een diepe waterindamming werd de truck hersteld van een diepte van 360 meter, zonder olie te lekken.

Verwijdering lading Norsul

2008-11 Verwijdering lading Norsul

Ilha Maiau, Brazilië - Berging van honderden rollen staal van de zeebodem van in 1989 gezonken vrachtschip.

Berging vissersvaartuig Spinningdale

2008-04 Berging vissersvaartuig Spinningdale

St Kilda, Noord-Atlantische Oceaan - Het schip strandde op de rotsen van dit onbewoonde eiland en vogelreservaat wat tevens een UNESCO World Heritage Site is. Verwijdering van de verontreinigingen van het vaartuig voor aanvang van het broedseizoen.

Sleephopperzuiger HAM 318

2008-01 Sleephopperzuiger HAM 318

Dalian, China - Schoonmaak van Sleephopperzuiger HAM 318 na asbestbesmetting. De sleephopperzuiger is onderdeel van de van Oord vloot.

Redding van aluminium lading van Runner 4

2007-08 Redding van aluminium lading van Runner 4

Oostzee, Estland – Een stukgoed schip was gezonken met 7000 blokken van aluminium (elk 750 kg). Het bergen van deze blokken van een diepte van 100 meter met de in-house ontwikkeld en gebouwde diep water reddingssysteem.

Vrachtverwijdering uit Republica di Genova

2007-04 Vrachtverwijdering uit Republica di Genova

Antwerpen, België - Verwijdering van duizenden auto's en tientallen vrachtwagens uit de 216 meter lange gekapseisde Ro-Ro schip Republica di Genova, eigendom van Grimaldi Lines, in de haven van Antwerpen.

Verwijdering lading Republica di Genova

2007-03 Verwijdering lading Republica di Genova

Antwerpen, België - Verwijdering van duizenden auto's en tientallen vrachtwagens uit de 216 meter lange gekapseisde Ro-Ro schip Republica di Genova, eigendom van Grimaldi Lines.

Berging van een F16 gevechtsvliegtuig

2006-11 Berging van een F16 gevechtsvliegtuig

Een F-16 gevechtsvliegtuig landde in zee. De overblijfselen van het vliegtuig werden geborgen en weer terug naar de kust vervoerd.

Redding van vracht en verwijdering barge Thor

2006-05 Redding van vracht en verwijdering barge Thor

Antwerpen, België - Deze binnenvaart barge zonk met een volle lading van stalen platen (340 stuks / 2800 ton) terwijl hij stond te wachten voor de sluizen. De gehele lading werd geborgen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De barge werd hierna in twee stukken verwijderd en aan wal gebracht.

Verwijdering van containerschip Safmarine Agulhas

2006-05 Verwijdering van containerschip Safmarine Agulhas

Het vaartuig strandde op de golfbrekers door de zware zee. Volledige verwijdering van de lading en het schip van de golfbreker.

Rijksoverheid – Otapan

2006-03 Rijksoverheid – Otapan

Amsterdam, Nederland - Sanering van 77,000 kilo asbest op de voor de sloop bestemde tanker Otapan welke tussen 1996 en 2006 in Amsterdam heeft gelegen.

2017-02 Berging barge VAE

Verwijdering van een op de golfbreker gestrande barge in Mina Saqr Port in de Verenigde Arabische Emiraten.

Berging barge VAE

2016-06 Wrakopruiming baggerschip Astra

Verwijdering van een gestrand 60 meter lang baggerschip uit de Lagos Lagoon.

Wrakopruiming baggerschip Astra

2016-05 Opdrijven van sleepboot OCEAN UANNAQ

Berging/opdrijven van de gezonken sleepboot Ocean Uannaq naast een brug in Montreal, Canada.

Opdrijven van sleepboot OCEAN UANNAQ

2016-03 Berging van barge

Verwijdering van een gezonken 70 x 20 meter lange barge uit de Lagos Lagoon.

Berging van barge

2016-02 Berging MV Saloos

Angola - Na het losmaken van het wrak van de zeebodem, werd het vaartuig in situ gedemonteerd met beitel en snijbranders. Alle containers en het schroot afkomstig van de MV Saloos werden geïdentificeerd en verwijderd.

Berging MV Saloos

2015-10 Vrachtverwijdering veetransportschip Haidar

Porto de Vila do Conde, Brazilië - Het verwijderen van de olie, vloeistoffen, en het vee van het gekapseisde transportschip Haidar in de haven van Vila do Conde.

Vrachtverwijdering veetransportschip Haidar

2015-05 Beschadigde vracht verwijderen uit MV COURAGE

Bremerhaven, Duitsland - Verwijdering van elfhonderd auto's uit het 199 meter lange Ro-Ro autovrachtschip waar tijdens het varen brand was uitgebroken in het vrachtruim.

Beschadigde vracht verwijderen uit MV COURAGE

2015-05 Antonov AN2 geborgen van de Baltische zeebodem

Litouwen - Een Antonov AN2 was neergestort in de Baltische Zee en gezonken naar een diepte van 125 meter. Een ROV survey en wrak stabilisatieoperatie om het wrak te verwijderen zijn met succes uitgevoerd.

Antonov AN2 geborgen van de Baltische zeebodem

2014-08 Berging vrachtschip MV Luno

Bayonne, Frankrijk – In situ berging van een gestrande vrachtschip van 110 meter op het strand van Bayonne, inclusief het ruimen van puin van de zeebodem en het strand.

Berging vrachtschip MV Luno

2014-07 Verwijdering van STS portaalkraan APMT

Lagos, Nigeria - Verwijdering van een uitgebrande Liebherr STS portaalkraan aan de APM Terminal in de haven van Lagos.

Verwijdering van STS portaalkraan APMT

2014-07 Berging van 100 meter lange cementbarge

Lagos, Nigeria - Berging van een 100 meter lang gezonken cementbarge in de haven van Lagos.

Berging van 100 meter lange cementbarge

2014-07 Natuurbescherming Daiki Maru

Guam, Verenigde Staten - Het verwijderen van het vissersvaartuig Daiki Maru die op een kwetsbaar koraalrif lag, op 100 meter van het strand af. Het ruimen van het strand van alle verontreinigende stoffen.

Natuurbescherming Daiki Maru

2014-02 Vrachtverwijdering uit de MV Maersk Kampala

Verwijdering van honderden verbrande containers uit het containerschip MV Maersk Kampala.

Vrachtverwijdering uit de MV Maersk Kampala

2014-02 Berging van verschillende vissersboten

Lagos, Nigeria - Berging van verschillende gezonken schepen in de haven van Lagos.

Berging van verschillende vissersboten

2013-12 Olie verwijderen uit olietanker van marine

Prince Rupert, Canada - De olietanker van de marine strandde in 1946. De resterende olie (700 ton) in 27 meter water is onderzocht en verwijderd.

Olie verwijderen uit olietanker van marine

2013-10 Opdrijven van vissersvaartuig Z75 Zeldenrust

Petten, Nederland - De vissersboot zonk als gevolg van netten in de schroef, waardoor de controle over het schip was verloren. Het schip is opgedreven en gesleept naar de haven van IJmuiden voor inspectie.

Opdrijven van vissersvaartuig Z75 Zeldenrust

2013-10 Opdrijven van vrachtschip MV Almeria

Kadetrenden, Denemarken – Het opdrijven van het gestrande vrachtschip MV Almeria.

Opdrijven van vrachtschip MV Almeria

2013-09 Olie, brandstof en chemische vracht verwijderen uit vaartuig

Galapagoseilanden, Ecuador - Het vrachtschip Galapaface 1 liep aan de grond. Verwijdering van 19.000 liter brandstof, olieproducten, chemicaliën, en tonnen aan verschillende ladingen. Voltooiing van de operatie zonder enige schade aan of verstoring van het milieu.

Olie, brandstof en chemische vracht verwijderen uit vaartuig

2013-09 Verwijdering van vracht uit containerschip

Malaga, Spanje - Verwijdering van containers met brandschade.

Verwijdering van vracht uit containerschip

2013-06 Berging van de MV Baltic Ace

Noordzee, Nederland - Het Ro-Ro vrachtschip Baltic Ace zonk na een aanvaring met een containerschip. Duikinspectie en olielekkagepreventie op een diepte van 32 meter. De implementatie van de barge MSB3301 voor het snijden van het wrak in acht delen voor verwijdering door de bok.

Berging van de MV Baltic Ace

2013-05 Vrachtverwijdering uit Ro-Ro schip Atlantic Cartier

Hamburg, Duitsland - Verwijdering van duizenden auto's uit het Grimaldi Ro-Ro schip Atlantic Cartier, waar brand in het vrachtruim was ontstaan. De vrachtverwijdering vond plaats in de haven van Hamburg.

Vrachtverwijdering uit Ro-Ro schip Atlantic Cartier

2013-05 Berging MRS barge S215

Lagos, Nigeria – Op locatie verwijderen en gedeeltelijk opdrijven van de ontplofte en gezonken oliebarge in Tin Can Island Lagos.

Berging MRS barge S215

2013-03 Berging USS Guardian

Palawan, Filipijnen – Het handmatig in ophaalbare segmenten snijden van de houten mijnenveger USS Guardian, die vast was gelopen op een rif.

Berging USS Guardian

2013-03 Opdrijven van platformbevoorradingsschip

San Jose Island, Texas, Verenigde Staten - Het bevoorradingsschip leed aan controleproblemen tijdens hevig weer en liep hierdoor aan de grond. Het schip is gelicht en keerde terug naar haar eigenaar.

Opdrijven van platformbevoorradingsschip

2013-03 Opdrijven van de kustvaarder MV Merle

Aveiro, Portugal - De Merle strandde tijdens een storm. Na het opdrijven werd het schip gesleept naar Lissabon en geleverd aan haar nieuwe eigenaar.

Opdrijven van de kustvaarder MV Merle

2013-03 Parbuckling barge Larvik Rock

Lowestoft, Verenigd Koninkrijk – Het schip de Larvik Rock kapseisde tijdens de sleepvaart. De barge parbuckled in de haven van Rotterdam.

Parbuckling barge Larvik Rock

2013-01 Berging stoomschip Henri Durré

Antwerpen, België - Verwijdering van een stoomschip in de Schelde, gezonken in 1926. Het wrak werd verwijderd om ruimte te creëren voor de uitbreiding van het kadegebied van INEOS.

Berging stoomschip Henri Durré

2013-01 Berging gezonken spud leg van jack-up vaartuig Lewek Leader

Niger Delta, Nigeria - Berging van een gezonken spud leg van 350 ton op 36 meter diepte in de Niger Delta.

Berging gezonken spud leg van jack-up vaartuig Lewek Leader

2012-11 Parbuckling sleepboot CMM Coatzacoalcos

Veracruz, Mexico - Parbuckled en gelicht gekapseisde sleepboot CMM Coatzacoalcos.

Parbuckling sleepboot CMM Coatzacoalcos

2012-09 Wrakverwijdering B Oceania

Straat van Malakka, Maleisië - Volledige verwijdering van een Panamax grootte bulkcarrier die zonk na een botsing in de oostwaartse vaargeul van de Straat van Malakka.

Wrakverwijdering B Oceania

2012-09 Berging spud leg van liftboot Pico 4

Campeche, Mexico - De 3 spud legs van liftboot Pico 4 werden beschadigd en braken af. De spud legs werden gelokaliseerd en van de zeebodem gehesen. De legs werden op een binnenschip gehesen en geleverd aan de opdrachtgever in Ciudad del Carmen.

Berging spud leg van liftboot Pico 4

2012-05 Berging MV Feruz

Samsun, Turkije - Het locomotief vrachtschip Feruz strandde op een golfbreker in de Zwarte Zee. Het schip is opgedreven van het schip en het getransporteerd naar de haven van Samsun.

Berging MV Feruz

2012-05 Verwijdering wrak van Helle Saj

Thorsminde, Denemarken - Berging van een gezonken baggerschip in de buurt van de haveningang van Thorsminde.

Verwijdering wrak van Helle Saj

2012-02 Wrakverwijdering van bulkschip Oriental Hope

Zuid-Chinese Zee - Het bulkschip Oriental Hope liep aan de grond en brak in twee stukken. De accommodatie spoelde aan wal tijdens een zware storm terwijl het voorste stuk van het schip, volgeladen met ijzererts, zonk door de storm. Berging van het complete schip en lading.

Wrakverwijdering van bulkschip Oriental Hope

2012-02 Wrakverwijdering vissersschepen Mauritanië

Nouadhibou, Mauritanië - Aan de kust van Mauritanië lagen 130 achtergelaten vissersschepen. Het contract voor de verwijdering van 74 schepen werd verleend. Een volledige sloop site werd gebouwd om milieuvriendelijke verwijdering en sloop van de wrakken te garanderen.

Wrakverwijdering vissersschepen Mauritanië

2011-10 Berging MV Miner

Scatarie Island, Canada – Het schip strandde op de rotsen op een afgelegen eiland in een natuurgebied. De verwijdering van de olie en olieresiduen uit het schip samen met alle andere verontreinigende stoffen om milieuschade te voorkomen.

Berging MV Miner

2011-09 Opdrijven van bitumentanker AB9

Het schip strandde op de rotsen op een afgelegen eiland in een natuurgebied. Het verwijderen van de olie en olieresiduen uit het schip samen met alle andere verontreinigende stoffen.

Opdrijven van bitumentanker AB9

2011-06 Berging van SSV Jupiter I

Een 9.000 ton drijvende installatie zonk tijdens een operatie. De installatie werd gelicht en naar een veilige plaats gebracht, zonder het stilleggen van de productie van de naastgelegen pijplijn.

Berging van SSV Jupiter I

2010-12 Verwijdering wrak van Apollo-S

Port Lincoln, Australië - Berging van een tonijnvissersboot Apollo-S, door het toepassen van onderwater snijden met een graafmachine.

Verwijdering wrak van Apollo-S

2010-09 Opdrijven van de bulkcarrier Yue Dian 82

Dit schip liep aan de grond als gevolg van een storing in de hoofdmotor. Het schip werd gelicht, zonder enige schade aan de structuur van het schip.

Opdrijven van de bulkcarrier Yue Dian 82

2010-07 Opdrijven van het gloednieuwe onderzoeksschip Cabo de Hornos

Talcahuano, Chili – Het schip was klaar voor tewaterlating toen een tsunami haar op de pier spoelde. Het schip werd geplaatst op een SPMT's door middel van hydraulische jacks en rolde in het droogdok.

Opdrijven van het gloednieuwe onderzoeksschip Cabo de Hornos

2010-05 Berging van platform leg van Trident 17

Een jack-up booreiland verloor haar legs tijdens een zware storm. Redding van de gezonken leg van een diepte van 85 meter.

Berging van platform leg van Trident 17

2010-04 Herstel en tewaterlating van een ontziltingspijpleiding

Het Kanaal, Verenigd Koninkrijk - Een drijvend 500 meter lange pijpleiding werd overzees gesleept, totdat het werd overvaren door een containerschip. De pijp werd aan de kant getrokken en na reparatie opnieuw te water gelaten.

Herstel en tewaterlating van een ontziltingspijpleiding

2009-09 Brandbestrijding aan boord van marineschip Seri Indrapura

Straat van Malakka, Maleisië - Een marineschip was in brand gevlogen tijdens reparaties in de haven. De brand werd geblust en het schip werd naar een veilige locatie gesleept.

Brandbestrijding aan boord van marineschip Seri Indrapura

2009-06 Berging van de TSC Supreme

Een OSV botste met de aanlegsteiger van een platform, het schip zonk en rustte op de jacket constructie. Parbuckled en gelicht door middel van een 2000 ton bok.

Berging van de TSC Supreme

2009-06 Redding van een lading goud uit Polar Mist,

Zuidelijke Oceaan - Een omgebouwd vissersvaartuig zonk met een kostbare lading van goud in de Zuidelijke Oceaan. Met behulp van duikers en ROV's werd het wrak gelokaliseerd en alle lading gered van een diepte van 80 meter.

Redding van een lading goud uit Polar Mist,

2009-05 Berging van een tankwagen uit Robson Bight

Vancouver, Canada - Een tankwagen viel van een logging barge in het midden van een orkareservaat waar het de natuur bedreigde. Met behulp van een diepe waterindamming werd de truck hersteld van een diepte van 360 meter, zonder olie te lekken.

Berging van een tankwagen uit Robson Bight

2008-11 Verwijdering lading Norsul

Ilha Maiau, Brazilië - Berging van honderden rollen staal van de zeebodem van in 1989 gezonken vrachtschip.

Verwijdering lading Norsul

2008-04 Berging vissersvaartuig Spinningdale

St Kilda, Noord-Atlantische Oceaan - Het schip strandde op de rotsen van dit onbewoonde eiland en vogelreservaat wat tevens een UNESCO World Heritage Site is. Verwijdering van de verontreinigingen van het vaartuig voor aanvang van het broedseizoen.

Berging vissersvaartuig Spinningdale

2008-01 Sleephopperzuiger HAM 318

Dalian, China - Schoonmaak van Sleephopperzuiger HAM 318 na asbestbesmetting. De sleephopperzuiger is onderdeel van de van Oord vloot.

Sleephopperzuiger HAM 318

2007-08 Redding van aluminium lading van Runner 4

Oostzee, Estland – Een stukgoed schip was gezonken met 7000 blokken van aluminium (elk 750 kg). Het bergen van deze blokken van een diepte van 100 meter met de in-house ontwikkeld en gebouwde diep water reddingssysteem.

Redding van aluminium lading van Runner 4

2007-04 Vrachtverwijdering uit Republica di Genova

Antwerpen, België - Verwijdering van duizenden auto's en tientallen vrachtwagens uit de 216 meter lange gekapseisde Ro-Ro schip Republica di Genova, eigendom van Grimaldi Lines, in de haven van Antwerpen.

Vrachtverwijdering uit Republica di Genova

2007-03 Verwijdering lading Republica di Genova

Antwerpen, België - Verwijdering van duizenden auto's en tientallen vrachtwagens uit de 216 meter lange gekapseisde Ro-Ro schip Republica di Genova, eigendom van Grimaldi Lines.

Verwijdering lading Republica di Genova

2006-11 Berging van een F16 gevechtsvliegtuig

Een F-16 gevechtsvliegtuig landde in zee. De overblijfselen van het vliegtuig werden geborgen en weer terug naar de kust vervoerd.

Berging van een F16 gevechtsvliegtuig

2006-05 Redding van vracht en verwijdering barge Thor

Antwerpen, België - Deze binnenvaart barge zonk met een volle lading van stalen platen (340 stuks / 2800 ton) terwijl hij stond te wachten voor de sluizen. De gehele lading werd geborgen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De barge werd hierna in twee stukken verwijderd en aan wal gebracht.

Redding van vracht en verwijdering barge Thor

2006-05 Verwijdering van containerschip Safmarine Agulhas

Het vaartuig strandde op de golfbrekers door de zware zee. Volledige verwijdering van de lading en het schip van de golfbreker.

Verwijdering van containerschip Safmarine Agulhas

2006-03 Rijksoverheid – Otapan

Amsterdam, Nederland - Sanering van 77,000 kilo asbest op de voor de sloop bestemde tanker Otapan welke tussen 1996 en 2006 in Amsterdam heeft gelegen.

Rijksoverheid – Otapan
Next Trackrecord

Cases

Berging van gestrand drijvend droogdok

Berging van gestrand drijvend droogdok >>

Om een in een natuurgebied gestrand droogdok van 165 x 35 meter te bergen en daarbij de natuur zoveel mogelijk te ontzien is een bassin van 800 bij 500 meter gebouwd. Door het bassin te vullen is het dok weer drijvend gemaakt en vervolgens door een 1,8 km gegraven kanaal teruggesleept naar de haven van Landskrona. Na de berging is het natuurgebied in oude glorie hersteld.

Wrakverwijdering van gestrand vrachtschip

Wrakverwijdering van gestrand vrachtschip >>

Het verwijderen van een vrachtschip dat was gestrand in twee stukken, aan beide zijden van een golfbreker. Door middel van chainpullers werden de delen het strand op gesleept, en met graafmachines, kranen en snijbranders werden de delen teruggebracht tot containerformaat voor verwijdering.

Wrakverwijdering MV Saloos

Wrakverwijdering MV Saloos >>

Roll-on-roll-off containerschip Saloos kapseisde in mei 2014 in ankerplaats Cabinda in Angola, met 155 containers en vracht aan boord. Na het zinken van het schip, werd een onbekende hoeveelheid containers verspreid in een gebied van 60 km² waarvan een aantal containers strandde op het strand. KOOLE werd aangenomen in 2015 om het volledige schip te verwijderen, het onderzoeken van een oppervlakte van 60 km² en het verwijderen van alle gedetecteerde containers en puin.

 • KOOLE head office
 • Vijfhuizerdijk 110
 • 2141 BD Vijfhuizen
 • The Netherlands
 • T +31(0)23 558 19 37
 • KOOLE nv
 • Elzasweg 13/B
 • 2030 Antwerp
 • Belgium
 • T +32(0)347 50 78 3
 • KOOLE MAMMOET Salvage Singapore Pte. Ltd.
 • 7 Clementi Loop
 • 129811 Singapore
 • Singapore
 • T (+65) 6302 9743
 •  
Back to top