Veiligheid en milieu hebben altijd de hoogste prioriteit.

De omgeving wordt niet belast door een afgebakend werkgebied.

Het gehele traject, vanaf de vergunningen tot het bouwklaar opleveren van de grond.

News

KOOLE Contractors ontmanteld een luchtkanaal en portaal Industrial

KOOLE Contractors ontmanteld een luchtkanaal en portaal Al enige tijd is KOOLE aan de buitenkant van de energiecentrale Harculo bezig, deze keer wordt er een luchtkanaal verwijderd. Later op de dag hebben we een portaal omgetrokken van de machine zaal. De metalen kolommen worden verzwakt met snijbranders, zodat de 50 tons kranen het portaal kunnen omtrekken.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met succes de “MV SIRENA” geborgen Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met succes de “MV SIRENA” geborgen Op 13 augustus 2016 liep het ro-ro containerschip de “MV SIRENA” vast op de rotsen van Sint Eustatius. Een poging het schip te bergen faalt met als gevolg dat het schip in tweeën breekt. De lokale weers omstandigheden verslechterden de conditie van het schip aanzienlijk. De “MV SIRENA” was op een lastige plek in het Nationaal Marine Park aan de grond gelopen. Het gebied staat niet alleen bekend om zijn mooie koraalriffen maar vooral om de extreme weersomstandigheden en golven. Na 60 dagen is het schip succesvol weggehaald zonder enig schade aan het rif.

KOOLE MAMMOET Salvage brengt kalksteen naar Saba Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage brengt kalksteen naar Saba KOOLE MAMMOET Salvage kraan en barge verplaatsen kalksteen voor de vervanging van de kustlijn, dit was nodig na de schade aan de zuidkust van Saba door orkaan Maria.

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam Environmental

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam In het centrum van Edam was er een grote brand ontstaan in een snackbar. Verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving werden opgeroepen om te assisteren bij het blussen, KOOLE heeft bijgedragen om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen. Dit hebben we gedaan door de kapconstructie en gevels van de huizen die op instorten stonden veilig te stellen. Verder hebben we het puin en de muren die onveilig werden bevonden verwijderd en afgevoerd, zodat de brandweer zijn werk kon doen.

KOOLE Contractors in het nieuws Salvage

KOOLE Contractors in het nieuws KOOLE Contractors wordt genoemd op de nieuws site van Sint Maarten. Er wordt beschreven dat wij met succes het schip "El Maud" hebben weggehaald. Klik op de link om naar dit artikel toe te gaan.

KOOLE Contractors treft voorbereiding voor het omtrekken van de turbine tafel Industrial

KOOLE Contractors treft voorbereiding voor het omtrekken van de turbine tafel KOOLE is begonnen met het demonteren van de gasturbine - hal en de turbine tafel. Ook is in de film te zien hoe de portals worden weg gesneden met behulp van een hoogwerker. Er wordt ruimte gemaakt rond de ketel boiler 1 en 2 Vervolgens worden er containments gebouwd om de ketel veilig te saneren.

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer Industrial

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer de Harculo 60 Dit is een kamer van een lengte van 250 meter die in 6 delen opgeruimd zal worden.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Environmental

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Kringloopwinkel Rataplan aan de Generatorstraat in Westpoort is in de nacht van zondag op maandag 18 september verwoest door een zeer grote brand. De brandweer is met veel bluseenheden ter plaatse, KOOLE Contractors is gevraagd om te assisteren tijdens het blussen van de brand. De brand was rond een uur of vijf onder controle.

KOOLE Contractors bied hulp aan Sint Maarten Salvage

KOOLE Contractors bied hulp aan Sint Maarten Bericht geplaatst door "VNW - Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad" op Facebook. Veel particulieren boden de laatste paar dagen hulp(goederen) aan voor Sint Maarten. KTK-sleepboot Orca vertrok zaterdagochtend met een barge van Koole richting Bovenwindse Eilanden, zij stelden ruimte aan boord ter beschikking voor hulpgoederen. Prachtig! Al die belangeloze inzet voor de mensen in nood op de Bovenwindse Eilanden. Dank voor alle bijdragen.

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Environmental

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Om in de toekomst voldoende capaciteit te kunnen bieden voor elektriciteitstransport in de regio wordt de komende jaren, in opdracht van TenneT, de 380 kv-hoogspanningsverbinding in de Randstad uitgebreid. KOOLE Contractors gebruikt zijn Vacu-Press om bij te dragen aan de realisatie van perceel 1 van de Noord- Zuidring tussen de Zuidelijke Ringvaart en Vijfhuizen. Van Hattum en Blankevoort realiseert het betonwerk voor de fundaties van de hoogspanningsmasten en de Vacu-Press wordt gebruikt om slibrestanten te zuigen na de stort van onderwaterbeton.

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Environmental

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Op 29 mei 2017 In het westelijk havengebied in Amsterdam heeft een grote brand gewoed. De brand ontstond rond 19:30 bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Kajuitweg. De brandweer heeft de brand gecontroleerd laten uitbranden en heeft dat de brand is oversloeg. KOOLE heeft vervolgens de opslag ruimtes veilig gesteld van instorten. Inmiddels is KOOLE klaar met het opruimen van de brand schade, de verschillende materialen werden gescheiden en afgevoerd.

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Salvage

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Koole Contractors is met de Liebherr HS 895HD 200 tonner op een Barge bij de Scheldekaaien in Antwerpen een historische stenen kaaimuur aan het verwijderen. De oude kaaien van 5.4 km krijgen een facelift. De historische instabiele kaaimuur wordt gesloopt voor een nieuwe kaaimuur met een historische tintje. De massieve kade is gecontroleerd tot ontploffing is gebracht, zodat de brokstukken makkelijker weg gehaald kunnen worden.

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines Salvage

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines KOOLE Contractors heeft de opdrachtgever uit Vilvoorde geassisteerd bij het transporteren van twee “frame 5 gas turbine” waarvan elk een gewicht van honderd ton heeft. KOOLE heeft de twee frames uit het schip gehesen en met trailers getransporteerd naar de gewenste locatie.

KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren Industrial

KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren. Onderdeel van de werkzaamheden zijn asbestsanering, demontage van procesinstallaties, verschepen van de installatie en slopen het afbreken van gebouwen, elektrotechnische installaties en leidingbruggen. De fabriek staat op een live plant van een groot chemieconcern. Rondom de te demonteren gebouwen en installaties staan in bedrijf zijnde installaties. Diverse leidingen en gebouwen lopen door elkaar en gedeeltelijk zijn deze nog in bedrijf. Om deze processen niet te verstoren wordt de grootst mogelijke zorg besteed aan werkmethodiek, veiligheidsaspecten en fasering van de werkzaamheden. Koole heeft inmiddels diverse onderdelen van de procesinstallatiemachines gedemonteerd, verpakt en verscheept naar andere productielocaties in Zweden, België, Spanje en Frankrijk.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam Environmental

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam KOOLE Contractors assisteert de brandweer bij het blussen van een bedrijfsverzamelgebouw in het westelijk havengebied van Amsterdam.

Schoorsteen gecontroleerd neergelegd Harculo Industrial

Schoorsteen gecontroleerd neergelegd Harculo Op zaterdag 18 maart zijn de twee schoorstenen met een hoogte van 112 meter van de voormalige elektriciteitscentrale aan de IJsselcentraleweg in Zwolle volgens plan om tien uur neergehaald met behulp van springlading. Nadat met een hoorn twee maal een signaal was gegeven, werden deze tot ontploffing gebracht en lagen de torens binnen tien seconden op de grond. De ontmanteling van deze schoorstenen vormt een belangrijk deel van de totaalsloop van de Harculo centrale.

600 auto’s geruimd uit autoschip Salvage

600 auto’s geruimd uit autoschip Aan boord van het in Antwerpen aangemeerde autoschip brak in oktober een zware brand uit, die pas na drie dagen geblust was. Ten tijde van het uitbreken van de brand was het schip volgeladen met tweedehands auto’s die bestemd waren voor Afrika. De auto’s hebben onherstelbare schade opgelopen door de brand. Ongeveer 600 uitgebrande auto’s zijn door KOOLE Contractors uit het 182 meter lange autoschip verwijderd. De auto’s werden met behulp van wielladers uit het schip gehaald en opgesteld op de kade. De voertuigen met brandschade worden gezien als gevaarlijk afval en aan de hand van specifieke veiligheidseisen verder verwerkt.

KOOLE MAMMOET Salvage bergt barge in Verenigde Arabische Emiraten Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage bergt barge in Verenigde Arabische Emiraten Op 16 februari heeft KOOLE MAMMOET Salvage een berging voltooid van een op de golfbreker gestrande barge in Mina Saqr Port in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens de inspectie is er significante schade aan stuurboordzijde geconstateerd. Hierdoor was de barge zijn drijfvermogen aan stuurboordzijde verloren. Het opdrijfplan behelsde onder andere het onder luchtdruk zetten van de beschadigde tanks. Na het herstel van het drijfvermogen van de barge is deze van de golfbreker verwijderd met behulp van de sleepboot en naar Dubai Drydocks getransporteerd. Deze 70 zeemijl (130 km) lange tocht duurde 20 uur.

Verwijdering van leidingtracé en tankdaken Eurotank Amsterdam Industrial

Verwijdering van leidingtracé en tankdaken Eurotank Amsterdam Voor Eurotank Amsterdam heeft KOOLE Contractors leidingtracé en “drijvende” tankdaken verwijderd. Voor aanvang van de ontmantelingswerkzaamheden zijn de leidingen geleegd en gespoeld om ervoor te zorgen dat er geen olierestanten aanwezig waren in de leidingen. Het leidingwerk werd in kleine stukken gesneden met behulp van de “cold cutting” methode. Bij deze methode komt er geen gasbrander aan te pas. Dit verkleint het risico op brand en explosies bij het snijden van olieleidingen. Tankdaken Naast het verwijderen van het leidingwerk, heeft KOOLE ook drie “drijvende” tankdaken verwijderd. Deze daken drijven op de vloeistof in de tank en voorkomen dat de vloeistof kan verdampen, en verkleint het risico op luchtvervuiling. De metalen daken van de lege tanks werden in stukken geknipt met behulp van een rupskraan voorzien van een hydraulische schrootschaar, om vervolgens afgevoerd te worden in containers.

Ontmanteling van een 60 meter hoge schoorsteen in Vlissingen Industrial

Ontmanteling van een 60 meter hoge schoorsteen in Vlissingen KOOLE Contractors heeft een schoorsteen ontmanteld in Vlissingen. Met behulp van de spidercrane werd de 60 meter hoge schoorsteen ontmanteld tot een resthoogte van 28 meter. Met de spidercrane werd de betonnen schacht op systematische wijze afgebouwd, waarbij het vrijkomende puin naar beneden wordt gestort binnenin de schoorsteen. Deze methode biedt een alternatief voor het laten omvallen van een schoorsteen, waarbij de omgeving veel last ondervindt. De spidercrane is een onbemande en op afstand bestuurbare graafmachine met vier hydraulische poten, die bovenop een schoorsteen wordt geplaatst. De spidercrane is voorzien van radiozenders en HD-camera’s, zodat de de kraan met behulp van afstandsbedieningen en LED monitoren nauwkeurig bestuurd kan worden. De cabine staat op een veilige afstand op de grond, zo kan de machinist zich optimaal concentreren op zijn werk.

KOOLE Contractors start ontmantelingsproject in Zweden Industrial

KOOLE Contractors start ontmantelingsproject in Zweden Borealis heeft KOOLE Contractors gecontracteerd voor het verwijderen van een ethyleen cracker in Stenungsund, Zweden. KOOLE heeft onlangs het benodigde materieel en personeel gemobiliseerd naar Zweden en is begonnen met de ontmanteling. De Oostenrijkse onderneming Borealis is een fabrikant van polyolefinen, chemicaliën en meststoffen, met kantoren en productielocaties in heel Europa, waaronder Zweden. Een ethyleen cracker breekt met behulp van een hoge temperatuur moleculen uiteen, zodat deze verder verwerkt kunnen worden in de petrochemische industrie. Het ontmantelen van Furnace E is onderdeel van een meerjarig renovatieplan voor meerdere 'crackers'. Het project bestaat uit het gedeeltelijke ontmantelen van de cracker, de bijbehorende pijpleidingen en de vuurvaste materiaalvoering. Het aanwezige asbest wordt ook door KOOLE verwijderd, onder strikte regelgeving. Ongeveer 380 ton staal en 250 ton vuurvaste steen worden afgevoerd tijdens de operatie. De ontmanteling is gestart in januari 2017 en het zal ongeveer acht weken in beslag nemen. Na oplevering van het project zal een aannemer beginnen met de wederopbouw van een nieuwe oven. KOOLE heeft een uitgebreid track record in het ontmantelen van industriële installaties. Dit project heeft echter specifieke kenmerken. Zo vereist de koude winter in Zweden de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals maatregelen voor bevroren wegen en een met sneeuw bedekt werkterrein.

KOOLE Contractors ontvangt vergunning voor asbestverwijdering in Zweden Environmental

KOOLE Contractors ontvangt vergunning voor asbestverwijdering in Zweden Van nu af aan mag KOOLE Contractors asbest verwijderen in Zweden. KOOLE heeft de vergunning ontvangen, omdat het voldoet aan de specifieke veiligheidseisen die worden gesteld aan het verwijderen van asbest. Naast Zweden was KOOLE al bevoegd om asbest te verwijderen in België en Nederland. KOOLE Contractors is op dit moment bezig met een ontmantelingsproject in Stenungsund, Zweden, waarbij asbest verwijderd moet worden.

Ontmanteling patattenfabriek in België Industrial

Ontmanteling patattenfabriek in België In Leuze-en-Hainaut, België, heeft KOOLE Contractors een productiegebouw van een aardappelverwerker ontmanteld. Dit project omvatte het verwijderen van de gehele productielijn inclusief de transportbanden, zeefinstallaties, wastrommels en leidingwerk. Vervolgens werd de gehele loods ontmanteld. De verwijdering gebeurde met behulp van twee rupskranen. De verschillende materialen werden bij de bron gescheiden en vervolgens afgevoerd. In de installatie waren geen asbest of andere milieubelastende stoffen aanwezig. Binnen vijf weken was de gehele installatie en de loods ontmanteld.

Verwijdering van recuperator Zelzate Industrial

Verwijdering van recuperator Zelzate Voor een staalproducent in Zelzate, België heeft KOOLE Contractors een recuperator ontmanteld. Recuperatoren worden in de staalproductie gebruikt om restwarmte op te slaan, zodat dit niet verloren gaat. De eerste fase van dit project was het lossnijden en afvoeren van de ventilatiekanalen en ventilator, daarna werd de recuperator van oven 3 ontmanteld. De grote onderdelen werden met behulp van twee rupskranen naar de lay-down area vervoerd. De verschillende materialen (steen en metaal) zijn bij de bron gescheiden en afgevoerd. In de installatie waren geen asbest of andere milieubelastende stoffen aanwezig.

Next newsitem

Trackrecord

Inovyn, Schkopau, Germany

2017-06 Inovyn, Schkopau, Germany

Ontmantelen van drie pvc productie lijnen in Schkopau, Duitsland

Borealis AB, Stenungsund, Sweden

2017-03 Borealis AB, Stenungsund, Sweden

Gedeeltelijke demontage van een ethyleen oven gedaan in een strak schema van 8 weken. Dit is een onderdeel van het vier jaar durende project, KOOLE is gecontracteerd om de vier ovens te ontmantelen voor renovatie.

VTTI Eurotank Amsterdam

2017-02 VTTI Eurotank Amsterdam

Ontmantelen en verwijderen van een drijvend dak

Leuze-en-Hainaut, België

2017-01 Leuze-en-Hainaut, België

Leuze-en-Hainaut, België - Verwijderen van een productiegebouw van een aardappelverwerker. Dit project bestond uit het ontmantelen van een complete productielijn, inclusief transportbanden, zeefinstallaties, wastrommels en leidingwerk.

ENGIE Centrale Harculo, Zwolle

2017-01 ENGIE Centrale Harculo, Zwolle

Momenteel zijn we bezig om een electro centrale van 350MW te demonteren in Harculo te Zwolle

Arcelor

2016-12 Arcelor

Zelzate, België - Ontmanteling van een recuperator voor een staalfabrikant. Ook zijn de ventilatiekanalen en ventilator losgesneden en verwijderd. De grote onderdelen zijn getransporteerd naar de lay-down area met behulp van twee rupskranen.

Gunvor

2016-11 Gunvor

Rotterdam, Nederland - Verwijdering van dertien olietanks. De hoogte van de tanks varieerde tussen de 5 en 14 meter. Ook een kleine hoeveelheid asbest en restproduct is door KOOLE gesaneerd.

Eurotank Amsterdam

2016-06 Eurotank Amsterdam

Amsterdam, Nederland - Het demonteren en transporteren van meerdere olietanks.

NUFARM

2016-03 NUFARM

Botlek, Rotterdam - Volledige sloop/ontmanteling van een chemische fabriek in Rotterdam, met inbegrip van asbest sanering.

Eurotank Amsterdam

2016-02 Eurotank Amsterdam

Amsterdam, Nederland - Demonteren en asbest opruimen van verschillende olie units, tanks en pijpen bij ETA oil

Evonik

2016-01 Evonik

Antwerpen, België - Demonteren van chemische Fabriek

Total, Feluy, België

2016-01 Total, Feluy, België

Demonteren van twaalf olie tanks.

E.On Centrale Galileistraat

2015-02 E.On Centrale Galileistraat

Rotterdam, Nederland - Complete ontmanteling en demontage van een 220 MW energie centrale.

GDF SUEZ Maximacentrale Lelystad

2015-02 GDF SUEZ Maximacentrale Lelystad

Complete ontmanteling en sloop van een 875 MW energie centrale.

Arcelor Mittal, Gent, België

2015-02 Arcelor Mittal, Gent, België

Demonteren van een productie lijn binnen de staal fabriek Arcelor Mittal

TATA Steel, IJmuiden, Nederland

2015-01 TATA Steel, IJmuiden, Nederland

Verwijderen van een water tank in een staal Fabriek.

Arcelor Mittal, Liege, België

2015-01 Arcelor Mittal, Liege, België

Sloop van een schoorsteen met afstand bestuurbare sloop kraan.

Demonteren bitumenplant Oando

2014-09 Demonteren bitumenplant Oando

Lagos, Nigeria - Demonteren van een bitumenplant op Terminal 1 van Oando PLC. De bitumenplant bestond uit vier stalen tanks, diverse gebouwen met asbestbesmettingen, leidintracés, vulinstallaties en diverse fundaties.

Total

2014-01 Total

Le Havre, Frankrijk - Demontage van diverse installaties en tanks.

Lanxess

2014-01 Lanxess

Straatsburg, Frankrijk - Ontmanteling/sloop diverse installaties en asbestsanering.

Carmeuse: Aisemont, België

2014-01 Carmeuse: Aisemont, België

Demonteren van verschillende productie lijnen.

Rubis Terminal Dunkirk, Frankrijk

2014-01 Rubis Terminal Dunkirk, Frankrijk

Ontmanteling van tank.

Lhoist Nameche, België

2014-01 Lhoist Nameche, België

Demontage van installatie.

Solvay Antwerpen, België

2014-01 Solvay Antwerpen, België

Ontmanteling van het kwik proces unit en verschillende installaties.

Umicore Olen, België

2014-01 Umicore Olen, België

Demonteren van twee tanks.

Lanxess Strasburg, France

2014-01 Lanxess Strasburg, France

Ontmanteling en asbestsaneringen van verschillende installaties.

Lhoist St. Georges, België

2014-01 Lhoist St. Georges, België

Verschillende ontmanteling en demontage projecten.

Monument Chemical, Belgium

2014-01 Monument Chemical, Belgium

Slopen van twee tanks.

Fluxys Zeebrugge, Belgium

2014-01 Fluxys Zeebrugge, Belgium

Demonteren en ontmantelen van de terminal, waaronder ook twee LNG-tanks.

Total Le Havre, Frankrijk

2014-01 Total Le Havre, Frankrijk

Slopen van vijf tanks.

NLR

2013-11 NLR

Amsterdam, Nederland - Sanering van acht gebouwen.

Aquafin

2013-01 Aquafin

Deurne, België - Verwijdering van muren na instorten.

Duvel

2013-01 Duvel

Breendonk, België - Demontage en asbestsanering van de brouwzaal.

Palm

2013-01 Palm

Steenhuffel, België - Demontage diverse lijnen.

Tata Steel

2013-01 Tata Steel

IJmuiden, Nederland - Verwijdering van twee ketels (ketel 21 en 22).

GSK

2013-01 GSK

Rixensart, België - Demontage koelwaterleidingen.

Industeel

2013-01 Industeel

Charleroi, België - Diverse demontage werkzaamheden.

CEI-De Meyer

2013-01 CEI-De Meyer

Duffel, België - Verwijdering spoorweg viaduct bij Duffel België.

Janssen Farmaceutica

2013-01 Janssen Farmaceutica

België - Demontage proeffabriek.

Oiltanking

2013-01 Oiltanking

Antwerpen, België - Demontage van diverse tanks.

Sagrex

2013-01 Sagrex

België - Sloop breekinstallatie.

BP

2013-01 BP

Geel , België - Verwijdering van diverse kabels.

Ineos

2012-04 Ineos

Geel, België - Demontage van gasbollen.

Umicore

2012-01 Umicore

Olen, België - Verwijdering van de 74 meter hoge Brouhon toren en gedeeltelijke installaties.

Smurfit Kappa

2012-01 Smurfit Kappa

Roermond, Nederland - Demontage watertank.

Borealis

2012-01 Borealis

Beringen, België - Demonteren HDPE Plant.

Styrolution

2012-01 Styrolution

Antwerpen, België - Sloop betonconstructies.

Air liquide

2012-01 Air liquide

Seraing, België - Demontage 600 T2 Nebulizer.

Monument Chemicals

2012-01 Monument Chemicals

Antwerpen, België - Sloop schoorstenen en diverse installaties.

ExxonMobil

2012-01 ExxonMobil

Antwerpen, België - Sloop van de Hydrotreater op de Performance Intermediates Plant in Antwerpen.

Fuji Oil

2012-01 Fuji Oil

Gent, België - Demontage EVRA.

ATPC Terminal

2012-01 ATPC Terminal

Antwerpen, België - Maken van betonsparingen op de olieterminal van VTTI.

Praxair

2012-01 Praxair

Oevel, België - Verwijdering coldbox en installaties.

Slopen theater ’t Speelhuis

2012-01 Slopen theater ’t Speelhuis

Helmond, Nederland - Demonteren van theater 't Speelhuis, welke tijdens een zware brand werd verwoest.

BASF

2011-01 BASF

Feluy, België - Verwijdering van meerdere procesinstallaties en twee schoorstenen (+/- 100 meter). Schoorstenen zijn gesloopt met op afstand bestuurbare onbemande sloopkraan en FRACO systeem.

SPE Gent

2011-01 SPE Gent

Gent, België - Demontage inlaatkanalen.

Katoen Natie

2011-01 Katoen Natie

Antwerpen, België - Sanering na schade door brand.

Sadaci

2011-01 Sadaci

Gent, België - Demontage ovens.

NEOCHIM

2011-01 NEOCHIM

Feluy, België - Sloop van diverse tanks.

Pier van Scheveningen

2011-01 Pier van Scheveningen

Scheveningen, Nederland - Verwijdering van gebouw op de pier welke tijdens een brand werd verwoest. Verbrand materiaal werd per helikopter verplaatst.

Shell Gas

2010-10 Shell Gas

Heembeek, België - Asbestsanering en volledige Demonteren van tankencomplex met een oppervlak van 8 hectare.

DSM

2010-07 DSM

IJmuiden, Nederland - Sloop en sanering van het gehele industriecomplex van DSM met een oppervlak van 130.000 m², waaronder koeltorens, 120 meter lange schoorsteen, fundering, absorptiekolommen en kantoorgebouwen.

C.P. Kelco

2010-01 C.P. Kelco

Genk, België - Sloop van gebouwen na explosie.

Esa Estec

2008-03 Esa Estec

Noordwijk, Nederland - Slopen en saneren van een gebouw op de ESA Estec campus onder zwaar regime (trillingsarm).

Arcelor Mittal

2008-01 Arcelor Mittal

Frankrijk - Verwijdering van brug door middel van zwaar hijswerk.

Shell

2008-01 Shell

Gent, België - Verwijdering van gasdepot.

Ardagh Glass

2007-05 Ardagh Glass

Dongen, Nederland - Diverse sloopwerkzaamheden.

Akzo Nobel

2007-01 Akzo Nobel

Amsterdam, Nederland - Diverse sloopwerkzaamheden op de ZBW Plant.

Van Haerents

2007-01 Van Haerents

Gent, België - Sloop- en asbestverwijdering.

BASF, België

2006-04 BASF, België

Demonteren van Tanks en reactoren op chemische industrie terrein van Feluy te Antwerpen.

Electrabel (GDF Suez)

2006-01 Electrabel (GDF Suez)

Lelystad, Nederland - Volledige verwijdering van de Flevocentrale.

2017-06 Inovyn, Schkopau, Germany

Ontmantelen van drie pvc productie lijnen in Schkopau, Duitsland

Inovyn, Schkopau, Germany

2017-03 Borealis AB, Stenungsund, Sweden

Gedeeltelijke demontage van een ethyleen oven gedaan in een strak schema van 8 weken. Dit is een onderdeel van het vier jaar durende project, KOOLE is gecontracteerd om de vier ovens te ontmantelen voor renovatie.

Borealis AB, Stenungsund, Sweden

2017-02 VTTI Eurotank Amsterdam

Ontmantelen en verwijderen van een drijvend dak

VTTI Eurotank Amsterdam

2017-01 Leuze-en-Hainaut, België

Leuze-en-Hainaut, België - Verwijderen van een productiegebouw van een aardappelverwerker. Dit project bestond uit het ontmantelen van een complete productielijn, inclusief transportbanden, zeefinstallaties, wastrommels en leidingwerk.

Leuze-en-Hainaut, België

2017-01 ENGIE Centrale Harculo, Zwolle

Momenteel zijn we bezig om een electro centrale van 350MW te demonteren in Harculo te Zwolle

ENGIE Centrale Harculo, Zwolle

2016-12 Arcelor

Zelzate, België - Ontmanteling van een recuperator voor een staalfabrikant. Ook zijn de ventilatiekanalen en ventilator losgesneden en verwijderd. De grote onderdelen zijn getransporteerd naar de lay-down area met behulp van twee rupskranen.

Arcelor

2016-11 Gunvor

Rotterdam, Nederland - Verwijdering van dertien olietanks. De hoogte van de tanks varieerde tussen de 5 en 14 meter. Ook een kleine hoeveelheid asbest en restproduct is door KOOLE gesaneerd.

Gunvor

2016-06 Eurotank Amsterdam

Amsterdam, Nederland - Het demonteren en transporteren van meerdere olietanks.

Eurotank Amsterdam

2016-03 NUFARM

Botlek, Rotterdam - Volledige sloop/ontmanteling van een chemische fabriek in Rotterdam, met inbegrip van asbest sanering.

NUFARM

2016-02 Eurotank Amsterdam

Amsterdam, Nederland - Demonteren en asbest opruimen van verschillende olie units, tanks en pijpen bij ETA oil

Eurotank Amsterdam

2016-01 Evonik

Antwerpen, België - Demonteren van chemische Fabriek

Evonik

2016-01 Total, Feluy, België

Demonteren van twaalf olie tanks.

Total, Feluy, België

2015-02 E.On Centrale Galileistraat

Rotterdam, Nederland - Complete ontmanteling en demontage van een 220 MW energie centrale.

E.On Centrale Galileistraat

2015-02 GDF SUEZ Maximacentrale Lelystad

Complete ontmanteling en sloop van een 875 MW energie centrale.

GDF SUEZ Maximacentrale Lelystad

2015-02 Arcelor Mittal, Gent, België

Demonteren van een productie lijn binnen de staal fabriek Arcelor Mittal

Arcelor Mittal, Gent, België

2015-01 TATA Steel, IJmuiden, Nederland

Verwijderen van een water tank in een staal Fabriek.

TATA Steel, IJmuiden, Nederland

2015-01 Arcelor Mittal, Liege, België

Sloop van een schoorsteen met afstand bestuurbare sloop kraan.

Arcelor Mittal, Liege, België

2014-09 Demonteren bitumenplant Oando

Lagos, Nigeria - Demonteren van een bitumenplant op Terminal 1 van Oando PLC. De bitumenplant bestond uit vier stalen tanks, diverse gebouwen met asbestbesmettingen, leidintracés, vulinstallaties en diverse fundaties.

Demonteren bitumenplant Oando

2014-01 Total

Le Havre, Frankrijk - Demontage van diverse installaties en tanks.

Total

2014-01 Lanxess

Straatsburg, Frankrijk - Ontmanteling/sloop diverse installaties en asbestsanering.

Lanxess

2014-01 Carmeuse: Aisemont, België

Demonteren van verschillende productie lijnen.

Carmeuse: Aisemont, België

2014-01 Rubis Terminal Dunkirk, Frankrijk

Ontmanteling van tank.

Rubis Terminal Dunkirk, Frankrijk

2014-01 Lhoist Nameche, België

Demontage van installatie.

Lhoist Nameche, België

2014-01 Solvay Antwerpen, België

Ontmanteling van het kwik proces unit en verschillende installaties.

Solvay Antwerpen, België

2014-01 Umicore Olen, België

Demonteren van twee tanks.

Umicore Olen, België

2014-01 Lanxess Strasburg, France

Ontmanteling en asbestsaneringen van verschillende installaties.

Lanxess Strasburg, France

2014-01 Lhoist St. Georges, België

Verschillende ontmanteling en demontage projecten.

Lhoist St. Georges, België

2014-01 Monument Chemical, Belgium

Slopen van twee tanks.

Monument Chemical, Belgium

2014-01 Fluxys Zeebrugge, Belgium

Demonteren en ontmantelen van de terminal, waaronder ook twee LNG-tanks.

Fluxys Zeebrugge, Belgium

2014-01 Total Le Havre, Frankrijk

Slopen van vijf tanks.

Total Le Havre, Frankrijk

2013-11 NLR

Amsterdam, Nederland - Sanering van acht gebouwen.

NLR

2013-01 Aquafin

Deurne, België - Verwijdering van muren na instorten.

Aquafin

2013-01 Duvel

Breendonk, België - Demontage en asbestsanering van de brouwzaal.

Duvel

2013-01 Palm

Steenhuffel, België - Demontage diverse lijnen.

Palm

2013-01 Tata Steel

IJmuiden, Nederland - Verwijdering van twee ketels (ketel 21 en 22).

Tata Steel

2013-01 GSK

Rixensart, België - Demontage koelwaterleidingen.

GSK

2013-01 Industeel

Charleroi, België - Diverse demontage werkzaamheden.

Industeel

2013-01 CEI-De Meyer

Duffel, België - Verwijdering spoorweg viaduct bij Duffel België.

CEI-De Meyer

2013-01 Janssen Farmaceutica

België - Demontage proeffabriek.

Janssen Farmaceutica

2013-01 Oiltanking

Antwerpen, België - Demontage van diverse tanks.

Oiltanking

2013-01 Sagrex

België - Sloop breekinstallatie.

Sagrex

2013-01 BP

Geel , België - Verwijdering van diverse kabels.

BP

2012-04 Ineos

Geel, België - Demontage van gasbollen.

Ineos

2012-01 Umicore

Olen, België - Verwijdering van de 74 meter hoge Brouhon toren en gedeeltelijke installaties.

Umicore

2012-01 Smurfit Kappa

Roermond, Nederland - Demontage watertank.

Smurfit Kappa

2012-01 Borealis

Beringen, België - Demonteren HDPE Plant.

Borealis

2012-01 Styrolution

Antwerpen, België - Sloop betonconstructies.

Styrolution

2012-01 Air liquide

Seraing, België - Demontage 600 T2 Nebulizer.

Air liquide

2012-01 Monument Chemicals

Antwerpen, België - Sloop schoorstenen en diverse installaties.

Monument Chemicals

2012-01 ExxonMobil

Antwerpen, België - Sloop van de Hydrotreater op de Performance Intermediates Plant in Antwerpen.

ExxonMobil

2012-01 Fuji Oil

Gent, België - Demontage EVRA.

Fuji Oil

2012-01 ATPC Terminal

Antwerpen, België - Maken van betonsparingen op de olieterminal van VTTI.

ATPC Terminal

2012-01 Praxair

Oevel, België - Verwijdering coldbox en installaties.

Praxair

2012-01 Slopen theater ’t Speelhuis

Helmond, Nederland - Demonteren van theater 't Speelhuis, welke tijdens een zware brand werd verwoest.

Slopen theater ’t Speelhuis

2011-01 BASF

Feluy, België - Verwijdering van meerdere procesinstallaties en twee schoorstenen (+/- 100 meter). Schoorstenen zijn gesloopt met op afstand bestuurbare onbemande sloopkraan en FRACO systeem.

BASF

2011-01 SPE Gent

Gent, België - Demontage inlaatkanalen.

SPE Gent

2011-01 Katoen Natie

Antwerpen, België - Sanering na schade door brand.

Katoen Natie

2011-01 Sadaci

Gent, België - Demontage ovens.

Sadaci

2011-01 NEOCHIM

Feluy, België - Sloop van diverse tanks.

NEOCHIM

2011-01 Pier van Scheveningen

Scheveningen, Nederland - Verwijdering van gebouw op de pier welke tijdens een brand werd verwoest. Verbrand materiaal werd per helikopter verplaatst.

Pier van Scheveningen

2010-10 Shell Gas

Heembeek, België - Asbestsanering en volledige Demonteren van tankencomplex met een oppervlak van 8 hectare.

Shell Gas

2010-07 DSM

IJmuiden, Nederland - Sloop en sanering van het gehele industriecomplex van DSM met een oppervlak van 130.000 m², waaronder koeltorens, 120 meter lange schoorsteen, fundering, absorptiekolommen en kantoorgebouwen.

DSM

2010-01 C.P. Kelco

Genk, België - Sloop van gebouwen na explosie.

C.P. Kelco

2008-03 Esa Estec

Noordwijk, Nederland - Slopen en saneren van een gebouw op de ESA Estec campus onder zwaar regime (trillingsarm).

Esa Estec

2008-01 Arcelor Mittal

Frankrijk - Verwijdering van brug door middel van zwaar hijswerk.

Arcelor Mittal

2008-01 Shell

Gent, België - Verwijdering van gasdepot.

Shell

2007-05 Ardagh Glass

Dongen, Nederland - Diverse sloopwerkzaamheden.

Ardagh Glass

2007-01 Akzo Nobel

Amsterdam, Nederland - Diverse sloopwerkzaamheden op de ZBW Plant.

Akzo Nobel

2007-01 Van Haerents

Gent, België - Sloop- en asbestverwijdering.

Van Haerents

2006-04 BASF, België

Demonteren van Tanks en reactoren op chemische industrie terrein van Feluy te Antwerpen.

BASF, België

2006-01 Electrabel (GDF Suez)

Lelystad, Nederland - Volledige verwijdering van de Flevocentrale.

Electrabel (GDF Suez)
Next Trackrecord

Cases

GDF Suez Maxima-Centrale

GDF Suez Maxima-Centrale >>

De rol van de Maxima-Centrale was al langere tijd beperkt. Hierdoor was het sluiten en saneren van de centrale de meest rendabele oplossing. KOOLE werd aangewezen voor de ontmanteling van de energiecentrale. Units FL30 en FL32 en alle bijgebouwen werden volledig ontmanteld. KOOLE was verantwoordelijk voor het gehele project, van de eerste voorbereidingen tot het bouwklaar opleveren van het terrein.

Afbraak uit gebruik genomen Fluxys LNG-reservoirs

Afbraak uit gebruik genomen Fluxys LNG-reservoirs >>

Verwijdering van twee LNG tanks (doorsnede circa 50m) met alle bijbehorende installaties. Tevens uitvoerige grondwerkzaamheden uitgevoerd.

BASF

BASF >>

Door de voortschrijdende technieken en inzichten zijn de plants van chemiebedrijf BASF altijd in ontwikkeling. Zo werd op de locatie Feluy in België een gebied van circa 10 hectare met verscheidene installaties overbodig. De twee meest in het oog springende objecten waren schoorstenen van respectievelijk 110 en 65 meter hoog. Naast de twee schoorstenen, heeft KOOLE het gebied van 10 hectare in 6 maanden volledig bouwklaar opgeleverd. Onder de sloop viel ontmanteling van een scala aan objecten zoals gasbollen, reactoren en leidingtracés en uiteindelijk de gescheiden afvoer van het afval. Op enkele nabij gelegen locaties zijn tevens grote opslagtanks (met een doorsnede van 30 meter) verwijderd.

 • KOOLE head office
 • Vijfhuizerdijk 110
 • 2141 BD Vijfhuizen
 • The Netherlands
 • T +31(0)23 558 19 37
 • KOOLE nv
 • Elzasweg 13/B
 • 2030 Antwerp
 • Belgium
 • T +32(0)347 50 78 3
 • KOOLE MAMMOET Salvage Singapore Pte. Ltd.
 • Singapore
 • T (+31)6 33 71 76 36
 • T (+31)6 46 36 86 62
 •  
Back to top