Expertise en certificering in het verwijderen van asbest en andere schadelijke stoffen.

Het waarborgen van de veiligheid en gezondheid staat voorop.

News

KOOLE Contractors ontmanteld een luchtkanaal en portaal Industrial

KOOLE Contractors ontmanteld een luchtkanaal en portaal Al enige tijd is KOOLE aan de buitenkant van de energiecentrale Harculo bezig, deze keer wordt er een luchtkanaal verwijderd. Later op de dag hebben we een portaal omgetrokken van de machine zaal. De metalen kolommen worden verzwakt met snijbranders, zodat de 50 tons kranen het portaal kunnen omtrekken.

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met succes de “MV SIRENA” geborgen Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage heeft met succes de “MV SIRENA” geborgen Op 13 augustus 2016 liep het ro-ro containerschip de “MV SIRENA” vast op de rotsen van Sint Eustatius. Een poging het schip te bergen faalt met als gevolg dat het schip in tweeën breekt. De lokale weers omstandigheden verslechterden de conditie van het schip aanzienlijk. De “MV SIRENA” was op een lastige plek in het Nationaal Marine Park aan de grond gelopen. Het gebied staat niet alleen bekend om zijn mooie koraalriffen maar vooral om de extreme weersomstandigheden en golven. Na 60 dagen is het schip succesvol weggehaald zonder enig schade aan het rif.

KOOLE MAMMOET Salvage brengt kalksteen naar Saba Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage brengt kalksteen naar Saba KOOLE MAMMOET Salvage kraan en barge verplaatsen kalksteen voor de vervanging van de kustlijn, dit was nodig na de schade aan de zuidkust van Saba door orkaan Maria.

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam Environmental

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam In het centrum van Edam was er een grote brand ontstaan in een snackbar. Verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving werden opgeroepen om te assisteren bij het blussen, KOOLE heeft bijgedragen om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen. Dit hebben we gedaan door de kapconstructie en gevels van de huizen die op instorten stonden veilig te stellen. Verder hebben we het puin en de muren die onveilig werden bevonden verwijderd en afgevoerd, zodat de brandweer zijn werk kon doen.

KOOLE Contractors in het nieuws Salvage

KOOLE Contractors in het nieuws KOOLE Contractors wordt genoemd op de nieuws site van Sint Maarten. Er wordt beschreven dat wij met succes het schip "El Maud" hebben weggehaald. Klik op de link om naar dit artikel toe te gaan.

KOOLE Contractors treft voorbereiding voor het omtrekken van de turbine tafel Industrial

KOOLE Contractors treft voorbereiding voor het omtrekken van de turbine tafel KOOLE is begonnen met het demonteren van de gasturbine - hal en de turbine tafel. Ook is in de film te zien hoe de portals worden weg gesneden met behulp van een hoogwerker. Er wordt ruimte gemaakt rond de ketel boiler 1 en 2 Vervolgens worden er containments gebouwd om de ketel veilig te saneren.

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer Industrial

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer de Harculo 60 Dit is een kamer van een lengte van 250 meter die in 6 delen opgeruimd zal worden.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Environmental

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Kringloopwinkel Rataplan aan de Generatorstraat in Westpoort is in de nacht van zondag op maandag 18 september verwoest door een zeer grote brand. De brandweer is met veel bluseenheden ter plaatse, KOOLE Contractors is gevraagd om te assisteren tijdens het blussen van de brand. De brand was rond een uur of vijf onder controle.

KOOLE Contractors bied hulp aan Sint Maarten Salvage

KOOLE Contractors bied hulp aan Sint Maarten Bericht geplaatst door "VNW - Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad" op Facebook. Veel particulieren boden de laatste paar dagen hulp(goederen) aan voor Sint Maarten. KTK-sleepboot Orca vertrok zaterdagochtend met een barge van Koole richting Bovenwindse Eilanden, zij stelden ruimte aan boord ter beschikking voor hulpgoederen. Prachtig! Al die belangeloze inzet voor de mensen in nood op de Bovenwindse Eilanden. Dank voor alle bijdragen.

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Environmental

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Om in de toekomst voldoende capaciteit te kunnen bieden voor elektriciteitstransport in de regio wordt de komende jaren, in opdracht van TenneT, de 380 kv-hoogspanningsverbinding in de Randstad uitgebreid. KOOLE Contractors gebruikt zijn Vacu-Press om bij te dragen aan de realisatie van perceel 1 van de Noord- Zuidring tussen de Zuidelijke Ringvaart en Vijfhuizen. Van Hattum en Blankevoort realiseert het betonwerk voor de fundaties van de hoogspanningsmasten en de Vacu-Press wordt gebruikt om slibrestanten te zuigen na de stort van onderwaterbeton.

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Environmental

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Op 29 mei 2017 In het westelijk havengebied in Amsterdam heeft een grote brand gewoed. De brand ontstond rond 19:30 bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Kajuitweg. De brandweer heeft de brand gecontroleerd laten uitbranden en heeft dat de brand is oversloeg. KOOLE heeft vervolgens de opslag ruimtes veilig gesteld van instorten. Inmiddels is KOOLE klaar met het opruimen van de brand schade, de verschillende materialen werden gescheiden en afgevoerd.

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Salvage

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Koole Contractors is met de Liebherr HS 895HD 200 tonner op een Barge bij de Scheldekaaien in Antwerpen een historische stenen kaaimuur aan het verwijderen. De oude kaaien van 5.4 km krijgen een facelift. De historische instabiele kaaimuur wordt gesloopt voor een nieuwe kaaimuur met een historische tintje. De massieve kade is gecontroleerd tot ontploffing is gebracht, zodat de brokstukken makkelijker weg gehaald kunnen worden.

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines Salvage

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines KOOLE Contractors heeft de opdrachtgever uit Vilvoorde geassisteerd bij het transporteren van twee “frame 5 gas turbine” waarvan elk een gewicht van honderd ton heeft. KOOLE heeft de twee frames uit het schip gehesen en met trailers getransporteerd naar de gewenste locatie.

KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren Industrial

KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren. Onderdeel van de werkzaamheden zijn asbestsanering, demontage van procesinstallaties, verschepen van de installatie en slopen het afbreken van gebouwen, elektrotechnische installaties en leidingbruggen. De fabriek staat op een live plant van een groot chemieconcern. Rondom de te demonteren gebouwen en installaties staan in bedrijf zijnde installaties. Diverse leidingen en gebouwen lopen door elkaar en gedeeltelijk zijn deze nog in bedrijf. Om deze processen niet te verstoren wordt de grootst mogelijke zorg besteed aan werkmethodiek, veiligheidsaspecten en fasering van de werkzaamheden. Koole heeft inmiddels diverse onderdelen van de procesinstallatiemachines gedemonteerd, verpakt en verscheept naar andere productielocaties in Zweden, België, Spanje en Frankrijk.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam Environmental

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam KOOLE Contractors assisteert de brandweer bij het blussen van een bedrijfsverzamelgebouw in het westelijk havengebied van Amsterdam.

Schoorsteen gecontroleerd neergelegd Harculo Industrial

Schoorsteen gecontroleerd neergelegd Harculo Op zaterdag 18 maart zijn de twee schoorstenen met een hoogte van 112 meter van de voormalige elektriciteitscentrale aan de IJsselcentraleweg in Zwolle volgens plan om tien uur neergehaald met behulp van springlading. Nadat met een hoorn twee maal een signaal was gegeven, werden deze tot ontploffing gebracht en lagen de torens binnen tien seconden op de grond. De ontmanteling van deze schoorstenen vormt een belangrijk deel van de totaalsloop van de Harculo centrale.

600 auto’s geruimd uit autoschip Salvage

600 auto’s geruimd uit autoschip Aan boord van het in Antwerpen aangemeerde autoschip brak in oktober een zware brand uit, die pas na drie dagen geblust was. Ten tijde van het uitbreken van de brand was het schip volgeladen met tweedehands auto’s die bestemd waren voor Afrika. De auto’s hebben onherstelbare schade opgelopen door de brand. Ongeveer 600 uitgebrande auto’s zijn door KOOLE Contractors uit het 182 meter lange autoschip verwijderd. De auto’s werden met behulp van wielladers uit het schip gehaald en opgesteld op de kade. De voertuigen met brandschade worden gezien als gevaarlijk afval en aan de hand van specifieke veiligheidseisen verder verwerkt.

KOOLE MAMMOET Salvage bergt barge in Verenigde Arabische Emiraten Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage bergt barge in Verenigde Arabische Emiraten Op 16 februari heeft KOOLE MAMMOET Salvage een berging voltooid van een op de golfbreker gestrande barge in Mina Saqr Port in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens de inspectie is er significante schade aan stuurboordzijde geconstateerd. Hierdoor was de barge zijn drijfvermogen aan stuurboordzijde verloren. Het opdrijfplan behelsde onder andere het onder luchtdruk zetten van de beschadigde tanks. Na het herstel van het drijfvermogen van de barge is deze van de golfbreker verwijderd met behulp van de sleepboot en naar Dubai Drydocks getransporteerd. Deze 70 zeemijl (130 km) lange tocht duurde 20 uur.

Verwijdering van leidingtracé en tankdaken Eurotank Amsterdam Industrial

Verwijdering van leidingtracé en tankdaken Eurotank Amsterdam Voor Eurotank Amsterdam heeft KOOLE Contractors leidingtracé en “drijvende” tankdaken verwijderd. Voor aanvang van de ontmantelingswerkzaamheden zijn de leidingen geleegd en gespoeld om ervoor te zorgen dat er geen olierestanten aanwezig waren in de leidingen. Het leidingwerk werd in kleine stukken gesneden met behulp van de “cold cutting” methode. Bij deze methode komt er geen gasbrander aan te pas. Dit verkleint het risico op brand en explosies bij het snijden van olieleidingen. Tankdaken Naast het verwijderen van het leidingwerk, heeft KOOLE ook drie “drijvende” tankdaken verwijderd. Deze daken drijven op de vloeistof in de tank en voorkomen dat de vloeistof kan verdampen, en verkleint het risico op luchtvervuiling. De metalen daken van de lege tanks werden in stukken geknipt met behulp van een rupskraan voorzien van een hydraulische schrootschaar, om vervolgens afgevoerd te worden in containers.

Ontmanteling van een 60 meter hoge schoorsteen in Vlissingen Industrial

Ontmanteling van een 60 meter hoge schoorsteen in Vlissingen KOOLE Contractors heeft een schoorsteen ontmanteld in Vlissingen. Met behulp van de spidercrane werd de 60 meter hoge schoorsteen ontmanteld tot een resthoogte van 28 meter. Met de spidercrane werd de betonnen schacht op systematische wijze afgebouwd, waarbij het vrijkomende puin naar beneden wordt gestort binnenin de schoorsteen. Deze methode biedt een alternatief voor het laten omvallen van een schoorsteen, waarbij de omgeving veel last ondervindt. De spidercrane is een onbemande en op afstand bestuurbare graafmachine met vier hydraulische poten, die bovenop een schoorsteen wordt geplaatst. De spidercrane is voorzien van radiozenders en HD-camera’s, zodat de de kraan met behulp van afstandsbedieningen en LED monitoren nauwkeurig bestuurd kan worden. De cabine staat op een veilige afstand op de grond, zo kan de machinist zich optimaal concentreren op zijn werk.

KOOLE Contractors start ontmantelingsproject in Zweden Industrial

KOOLE Contractors start ontmantelingsproject in Zweden Borealis heeft KOOLE Contractors gecontracteerd voor het verwijderen van een ethyleen cracker in Stenungsund, Zweden. KOOLE heeft onlangs het benodigde materieel en personeel gemobiliseerd naar Zweden en is begonnen met de ontmanteling. De Oostenrijkse onderneming Borealis is een fabrikant van polyolefinen, chemicaliën en meststoffen, met kantoren en productielocaties in heel Europa, waaronder Zweden. Een ethyleen cracker breekt met behulp van een hoge temperatuur moleculen uiteen, zodat deze verder verwerkt kunnen worden in de petrochemische industrie. Het ontmantelen van Furnace E is onderdeel van een meerjarig renovatieplan voor meerdere 'crackers'. Het project bestaat uit het gedeeltelijke ontmantelen van de cracker, de bijbehorende pijpleidingen en de vuurvaste materiaalvoering. Het aanwezige asbest wordt ook door KOOLE verwijderd, onder strikte regelgeving. Ongeveer 380 ton staal en 250 ton vuurvaste steen worden afgevoerd tijdens de operatie. De ontmanteling is gestart in januari 2017 en het zal ongeveer acht weken in beslag nemen. Na oplevering van het project zal een aannemer beginnen met de wederopbouw van een nieuwe oven. KOOLE heeft een uitgebreid track record in het ontmantelen van industriële installaties. Dit project heeft echter specifieke kenmerken. Zo vereist de koude winter in Zweden de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals maatregelen voor bevroren wegen en een met sneeuw bedekt werkterrein.

KOOLE Contractors ontvangt vergunning voor asbestverwijdering in Zweden Environmental

KOOLE Contractors ontvangt vergunning voor asbestverwijdering in Zweden Van nu af aan mag KOOLE Contractors asbest verwijderen in Zweden. KOOLE heeft de vergunning ontvangen, omdat het voldoet aan de specifieke veiligheidseisen die worden gesteld aan het verwijderen van asbest. Naast Zweden was KOOLE al bevoegd om asbest te verwijderen in België en Nederland. KOOLE Contractors is op dit moment bezig met een ontmantelingsproject in Stenungsund, Zweden, waarbij asbest verwijderd moet worden.

Ontmanteling patattenfabriek in België Industrial

Ontmanteling patattenfabriek in België In Leuze-en-Hainaut, België, heeft KOOLE Contractors een productiegebouw van een aardappelverwerker ontmanteld. Dit project omvatte het verwijderen van de gehele productielijn inclusief de transportbanden, zeefinstallaties, wastrommels en leidingwerk. Vervolgens werd de gehele loods ontmanteld. De verwijdering gebeurde met behulp van twee rupskranen. De verschillende materialen werden bij de bron gescheiden en vervolgens afgevoerd. In de installatie waren geen asbest of andere milieubelastende stoffen aanwezig. Binnen vijf weken was de gehele installatie en de loods ontmanteld.

Verwijdering van recuperator Zelzate Industrial

Verwijdering van recuperator Zelzate Voor een staalproducent in Zelzate, België heeft KOOLE Contractors een recuperator ontmanteld. Recuperatoren worden in de staalproductie gebruikt om restwarmte op te slaan, zodat dit niet verloren gaat. De eerste fase van dit project was het lossnijden en afvoeren van de ventilatiekanalen en ventilator, daarna werd de recuperator van oven 3 ontmanteld. De grote onderdelen werden met behulp van twee rupskranen naar de lay-down area vervoerd. De verschillende materialen (steen en metaal) zijn bij de bron gescheiden en afgevoerd. In de installatie waren geen asbest of andere milieubelastende stoffen aanwezig.

Next newsitem

Trackrecord

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam

2017-11 KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam

KOOLE Contractors heeft bijgedragen om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen. Dit hebben we gedaan door de kapconstructie en gevels van de huizen die op instorten stonden veilig te stellen. Verder hebben we het puin en de muren die onveilig werden bevonden verwijderd en afgevoerd, zodat de brandweer zijn werk kon doen.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort.

2017-10 KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort.

KOOLE Contractors is gevraagd om te assisteren tijdens het blussen van de brand. De brand was rond een uur of vijf onder controle.

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep

2017-07 KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep

KOOLE Contractors gebruikt zijn Vacu-Press om bij te dragen aan de realisatie van perceel 1 van de Noord- Zuidring tussen de Zuidelijke Ringvaart en Vijfhuizen. Van Hattum en Blankevoort realiseert het betonwerk voor de fundaties van de hoogspanningsmasten en de Vacu-Press wordt gebruikt om slibrestanten te zuigen na het storten van onderwaterbeton.

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld

2017-05 KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld

KOOLE Contractors heeft vervolgens de opslag ruimtes veilig gesteld van instorten. Inmiddels is KOOLE klaar met het opruimen van de brand schade, de verschillende materialen werden gescheiden en afgevoerd.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam

2017-04 KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam

KOOLE Contractors assisteert de brandweer bij het blussen van een bedrijfsverzamelgebouw in het westelijk havengebied van Amsterdam.

600 auto’s geruimd uit autoschip

2017-02 600 auto’s geruimd uit autoschip

Ongeveer 600 uitgebrande auto’s zijn door KOOLE Contractors uit het 182 meter lange autoschip verwijderd. De auto’s werden met behulp van wielladers uit het schip gehaald en opgesteld op de kade. De voertuigen met brandschade worden gezien als gevaarlijk afval en aan de hand van specifieke veiligheidseisen verder verwerkt.

Ballast-Nedam

2016-10 Ballast-Nedam

Harlingen, Nederland - Voor de aanleg van de nieuwe N31 in Harlingen heeft KOOLE Contractors slib verwijderd. Het slib werd schoongemaakt om ruimte te maken voor de stortvloer van de autoweg. Met behulp van de Vacupress zuigwagen werd een oppervlakte van bijna 550 m2 gereinigd.

Dycore

2016-09 Dycore

Oosterhout, Nederland - Verwijdering van een deels verbrande loods. De omliggende gebouwen die geen schade opliepen worden gespaard.

M/V Alexander von Humboldt, Jan de Nul, Bremerhaven, Duitsland

2016-08 M/V Alexander von Humboldt, Jan de Nul, Bremerhaven, Duitsland

Asbestsanering werk op pakkingen en hotspot reiniging in de machinekamer van het schip.

CSD Zeeland, Van Oord, Safi, Jordanië

2016-08 CSD Zeeland, Van Oord, Safi, Jordanië

Asbest hotspot sanering in machinekamer van de cutterzuiger Zeeland.

Lommerse-Uitendaal

2016-07 Lommerse-Uitendaal

Hillegom, Nederland - Het assisteren van de brandweer door het ontmantelen van een deels verbrande fabrieksloods.

Damen, Schiedam, Nederland

2016-07 Damen, Schiedam, Nederland

Asbest gesaneerd op de volgende schepen bij Damen Shipyards: - Foresight (pakkingen) - HAI GONG YOU 309 (diverse) - Alaya (pakkingen) - Hagen (pakkingen) - Skagen (diverse)

Sirius, Greenpeace, Amsterdam, Nederland

2016-07 Sirius, Greenpeace, Amsterdam, Nederland

Asbestsanering werk op pakkingen en leidingen, de machinekamer en trechter van het schip.

Verwijdering deels verbrande loods in De Meern.

2016-07 Verwijdering deels verbrande loods in De Meern.

De Meern, Nederland - Een brand beschadigde een groot deel van een loods in De Meern. In de loods stonden honderden sinaasappels opgeslagen toen de brand uitbrak. KOOLE werd gecontracteerd om de loods veilig te stellen en te verwijderen.

HAM 602, Van Oord, Moerdijk, Nederland

2016-07 HAM 602, Van Oord, Moerdijk, Nederland

Sanering van asbesthoudende pakkingen op de hopper baggerschip op de Van Oord werf in Moerdijk.

Naarden, Nederland

2016-06 Naarden, Nederland

Koole heeft met twee vacuümtrucks geassisteerd tijdens de schoonmaakwerkzaamheden van het bovendek van spoorwegbrug (KW050) bij de Naardervaart.

Castor, Van Oord, Curacao, Nederlandse Antillen

2016-06 Castor, Van Oord, Curacao, Nederlandse Antillen

Het Saneren van asbesthoudende materialen door het gehele baggerschip.

Cormorant, Multraship, Vlissingen, Nederland

2016-06 Cormorant, Multraship, Vlissingen, Nederland

Het saneren van asbesthoudende bekleding op "heavy lift Ship" de Cormorant

CGM Camelia, Keppel Verolme, Rotterdam, Nederland

2016-05 CGM Camelia, Keppel Verolme, Rotterdam, Nederland

Asbest verwijderd tussen het pijp systeem van het container schip.

Allseas Bright Spark, Dunquerque, Frankrijk

2016-04 Allseas Bright Spark, Dunquerque, Frankrijk

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen en pakkingen van het schip . Dit project was onder grote tijdsdruk . Technisch inspecteur : De heer W. J. Duijndam

HMC, Barge H-541, Vlissingen, Nederland

2016-04 HMC, Barge H-541, Vlissingen, Nederland

Het verwijderen van asbest van het H-541 bak.

Allseas Calamity Jane, Rozenburg, Nederland

2016-04 Allseas Calamity Jane, Rozenburg, Nederland

Asbest pakking sanering gedurende de normale werkzaamheden van het graven van Sleuven. Support schip "Calamity Jane" . Technisch inspecteur : J. Gerrits

Vroon vessels, Europa

2016-03 Vroon vessels, Europa

(2011-2016) asbest technisch onderhoud voor de Europese vloot van Vroon

Svanen, van Oord, Rotterdam, Nederland

2016-03 Svanen, van Oord, Rotterdam, Nederland

Asbest verwijderen op de bok Svanen

HMC Balder, Atlantische Oceaan

2015-12 HMC Balder, Atlantische Oceaan

Asbest sanering op zware hijsbok op balder. Sanering tijdens het varen van New Orleans naar Rotterdam.

Oil/chemical tanker Octaden, Gran Canaria, Spanje

2015-08 Oil/chemical tanker Octaden, Gran Canaria, Spanje

Asbest schoonmaak werkzaamheden aan boord van olie en chemie tanker in opdracht van "Victoria Ship Management Japan".

Seaway Heavy Lifting Stanislav Yudin, Rotterdam, Nederland

2015-04 Seaway Heavy Lifting Stanislav Yudin, Rotterdam, Nederland

Asbest Sanering op zware kraanschepen, tijdens de normale werkzaamheden.

SVITZER Sleepboot Nabi an Nari, Rotterdam, Nederland

2015-02 SVITZER Sleepboot Nabi an Nari, Rotterdam, Nederland

Het Opruimen en schoonmaken van asbest op sleepboten. Gestationeerd in Rotterdam.

CMA/CGM Camarat, Algeria

2015-02 CMA/CGM Camarat, Algeria

Asbestsanering op container schip Camarat

Carla Maersk oil tanker, Bilbao, Spanje

2015-02 Carla Maersk oil tanker, Bilbao, Spanje

Asbest schoonmaak werkzaamheden door het gehele schip

Duvel

2015-01 Duvel

Breendonk, België - Demontage en asbestsanering van de brouwzaal.

Cruiseschip Saga Sapphire

2014-11 Cruiseschip Saga Sapphire

Azoren, Atlantische Oceaan - Asbest saneringswerkzaamheden op cruiseschip Saga Sapphire. Het schip vervoerde passagiers tijdens de werkzaamheden.

Demonteren van bitumenplant Oando

2014-09 Demonteren van bitumenplant Oando

Lagos, Nigeria - Demonteren van een bitumenplant op Terminal 1 van Oando PLC. De bitumenplant bestond uit vier stalen tanks, diverse gebouwen met asbestbesmettingen, leidintraces, vulinstallaties en diverse fundaties.

FPSO Petrojarl 1, Schiedam, Nederland

2014-08 FPSO Petrojarl 1, Schiedam, Nederland

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen in het schip.

Paul B. Lloyd, Rotterdam, the Netherlands

2014-07 Paul B. Lloyd, Rotterdam, the Netherlands

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen in het Schip

Arcelor Mittal Gent, België

2014-01 Arcelor Mittal Gent, België

Asbest sanering van de kabelgoten.

Lanxess Strasburg, France

2014-01 Lanxess Strasburg, France

Ontmanteling en asbestsaneringen van verschillende installaties.

Stena Spey, Rotterdam, Netherlands

2013-06 Stena Spey, Rotterdam, Netherlands

Sanering van de verschillende asbesthoudende materialen door het gehele schip.

BAM

2013-01 BAM

Gent, België - Asbestsanering Universiteit Gent.

Keppel Verolme

2012-11 Keppel Verolme

Rotterdam-Botlek, Nederland - Saneren van diverse asbesthoudende toepassingen op de semi-submersible booreilanden Scarabeo 5 en 6.

ExxonMobil

2012-07 ExxonMobil

Rotterdam, Nederland - Gehele administratiegebouw gesaneerd terwijl deze in gebruik was.

HMC heavy lift vessels, Worldwide

2012-04 HMC heavy lift vessels, Worldwide

Continue Asbest sanering (2009-2015) aan boord van de heavy lift schepen. Thialf, Hermod and Balder van Heerema Marine Contractors. Deze werkzaamheden zijn over de gehele wereld.

VESTA

2012-01 VESTA

Antwerpen, België - Asbestsanering aanlegsteiger.

Heerema Hermod

2010-11 Heerema Hermod

Atlantische Oceaan - Asbest veilige situatie creëren op semi-submersible kraanschip Hermod.

Shell Gas

2010-11 Shell Gas

Heembeek, België - Asbestsanering en volledige Demontage van tankencomplex met een oppervlak van 8 hectare.

ExxonMobile

2010-09 ExxonMobile

Rotterdam, Botlek, Nederland - Asbestsanering van met asbest besmet leidingtrace.

Tanker Caroline Essberger

2009-06 Tanker Caroline Essberger

Dordrecht, Nederland - Verwijderen van asbesthoudende pakkingen en monteren leidingwerksystemen.

Kotug

2009-05 Kotug

Nederland - Verwijderen van asbesthoudende pakkingen en monteren van leidingsystemen op diverse schepen.

Vroon Offshore Services

2008-11 Vroon Offshore Services

Diverse locaties in Europa - Europees asbest technisch onderhoud voor Vroon Offshore Services.

Castoro Sei

2008-07 Castoro Sei

Nederland - Saneren van diverse asbesthoudende toepassingen op semi-submersible pijpenlegger Castoro Sei.

van Oord

2008-04 van Oord

Wereldwijd - Asbest technisch onderhoud op diverse schepen.

Evonik

2008-01 Evonik

Antwerpen, België - Asbestsanering van de schoorsteen van de B-unit.

Sleephopperzuiger HAM 318

2008-01 Sleephopperzuiger HAM 318

Dalian, China - Schoonmaak van Sleephopperzuiger HAM 318 na asbestbesmetting. De sleephopperzuiger is onderdeel van de van Oord vloot.

Van Haerents

2007-01 Van Haerents

Gent, België - Demontage en asbestverwijdering.

Rijksoverheid – Otapan

2006-03 Rijksoverheid – Otapan

Amsterdam, Nederland - Sanering van 77.000 kilo asbest op de voor de sloop bestemde tanker Otapan welke tussen 1996 en 2006 in Amsterdam heeft gelegen.

GDF Suez

2006-02 GDF Suez

Lelystad, Nederland - Demontage en asbestsanering van Flevo unit 1 op de Flevocentrale.

2017-11 KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam

KOOLE Contractors heeft bijgedragen om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen. Dit hebben we gedaan door de kapconstructie en gevels van de huizen die op instorten stonden veilig te stellen. Verder hebben we het puin en de muren die onveilig werden bevonden verwijderd en afgevoerd, zodat de brandweer zijn werk kon doen.

KOOLE Contractors assisteerde de brandweer bij grote brand Edam

2017-10 KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort.

KOOLE Contractors is gevraagd om te assisteren tijdens het blussen van de brand. De brand was rond een uur of vijf onder controle.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort.

2017-07 KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep

KOOLE Contractors gebruikt zijn Vacu-Press om bij te dragen aan de realisatie van perceel 1 van de Noord- Zuidring tussen de Zuidelijke Ringvaart en Vijfhuizen. Van Hattum en Blankevoort realiseert het betonwerk voor de fundaties van de hoogspanningsmasten en de Vacu-Press wordt gebruikt om slibrestanten te zuigen na het storten van onderwaterbeton.

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep

2017-05 KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld

KOOLE Contractors heeft vervolgens de opslag ruimtes veilig gesteld van instorten. Inmiddels is KOOLE klaar met het opruimen van de brand schade, de verschillende materialen werden gescheiden en afgevoerd.

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld

2017-04 KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam

KOOLE Contractors assisteert de brandweer bij het blussen van een bedrijfsverzamelgebouw in het westelijk havengebied van Amsterdam.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam

2017-02 600 auto’s geruimd uit autoschip

Ongeveer 600 uitgebrande auto’s zijn door KOOLE Contractors uit het 182 meter lange autoschip verwijderd. De auto’s werden met behulp van wielladers uit het schip gehaald en opgesteld op de kade. De voertuigen met brandschade worden gezien als gevaarlijk afval en aan de hand van specifieke veiligheidseisen verder verwerkt.

600 auto’s geruimd uit autoschip

2016-10 Ballast-Nedam

Harlingen, Nederland - Voor de aanleg van de nieuwe N31 in Harlingen heeft KOOLE Contractors slib verwijderd. Het slib werd schoongemaakt om ruimte te maken voor de stortvloer van de autoweg. Met behulp van de Vacupress zuigwagen werd een oppervlakte van bijna 550 m2 gereinigd.

Ballast-Nedam

2016-09 Dycore

Oosterhout, Nederland - Verwijdering van een deels verbrande loods. De omliggende gebouwen die geen schade opliepen worden gespaard.

Dycore

2016-08 M/V Alexander von Humboldt, Jan de Nul, Bremerhaven, Duitsland

Asbestsanering werk op pakkingen en hotspot reiniging in de machinekamer van het schip.

M/V Alexander von Humboldt, Jan de Nul, Bremerhaven, Duitsland

2016-08 CSD Zeeland, Van Oord, Safi, Jordanië

Asbest hotspot sanering in machinekamer van de cutterzuiger Zeeland.

CSD Zeeland, Van Oord, Safi, Jordanië

2016-07 Lommerse-Uitendaal

Hillegom, Nederland - Het assisteren van de brandweer door het ontmantelen van een deels verbrande fabrieksloods.

Lommerse-Uitendaal

2016-07 Damen, Schiedam, Nederland

Asbest gesaneerd op de volgende schepen bij Damen Shipyards: - Foresight (pakkingen) - HAI GONG YOU 309 (diverse) - Alaya (pakkingen) - Hagen (pakkingen) - Skagen (diverse)

Damen, Schiedam, Nederland

2016-07 Sirius, Greenpeace, Amsterdam, Nederland

Asbestsanering werk op pakkingen en leidingen, de machinekamer en trechter van het schip.

Sirius, Greenpeace, Amsterdam, Nederland

2016-07 Verwijdering deels verbrande loods in De Meern.

De Meern, Nederland - Een brand beschadigde een groot deel van een loods in De Meern. In de loods stonden honderden sinaasappels opgeslagen toen de brand uitbrak. KOOLE werd gecontracteerd om de loods veilig te stellen en te verwijderen.

Verwijdering deels verbrande loods in De Meern.

2016-07 HAM 602, Van Oord, Moerdijk, Nederland

Sanering van asbesthoudende pakkingen op de hopper baggerschip op de Van Oord werf in Moerdijk.

HAM 602, Van Oord, Moerdijk, Nederland

2016-06 Naarden, Nederland

Koole heeft met twee vacuümtrucks geassisteerd tijdens de schoonmaakwerkzaamheden van het bovendek van spoorwegbrug (KW050) bij de Naardervaart.

Naarden, Nederland

2016-06 Castor, Van Oord, Curacao, Nederlandse Antillen

Het Saneren van asbesthoudende materialen door het gehele baggerschip.

Castor, Van Oord, Curacao, Nederlandse Antillen

2016-06 Cormorant, Multraship, Vlissingen, Nederland

Het saneren van asbesthoudende bekleding op "heavy lift Ship" de Cormorant

Cormorant, Multraship, Vlissingen, Nederland

2016-05 CGM Camelia, Keppel Verolme, Rotterdam, Nederland

Asbest verwijderd tussen het pijp systeem van het container schip.

CGM Camelia, Keppel Verolme, Rotterdam, Nederland

2016-04 Allseas Bright Spark, Dunquerque, Frankrijk

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen en pakkingen van het schip . Dit project was onder grote tijdsdruk . Technisch inspecteur : De heer W. J. Duijndam

Allseas Bright Spark, Dunquerque, Frankrijk

2016-04 HMC, Barge H-541, Vlissingen, Nederland

Het verwijderen van asbest van het H-541 bak.

HMC, Barge H-541, Vlissingen, Nederland

2016-04 Allseas Calamity Jane, Rozenburg, Nederland

Asbest pakking sanering gedurende de normale werkzaamheden van het graven van Sleuven. Support schip "Calamity Jane" . Technisch inspecteur : J. Gerrits

Allseas Calamity Jane, Rozenburg, Nederland

2016-03 Vroon vessels, Europa

(2011-2016) asbest technisch onderhoud voor de Europese vloot van Vroon

Vroon vessels, Europa

2016-03 Svanen, van Oord, Rotterdam, Nederland

Asbest verwijderen op de bok Svanen

Svanen, van Oord, Rotterdam, Nederland

2015-12 HMC Balder, Atlantische Oceaan

Asbest sanering op zware hijsbok op balder. Sanering tijdens het varen van New Orleans naar Rotterdam.

HMC Balder, Atlantische Oceaan

2015-08 Oil/chemical tanker Octaden, Gran Canaria, Spanje

Asbest schoonmaak werkzaamheden aan boord van olie en chemie tanker in opdracht van "Victoria Ship Management Japan".

Oil/chemical tanker Octaden, Gran Canaria, Spanje

2015-04 Seaway Heavy Lifting Stanislav Yudin, Rotterdam, Nederland

Asbest Sanering op zware kraanschepen, tijdens de normale werkzaamheden.

Seaway Heavy Lifting Stanislav Yudin, Rotterdam, Nederland

2015-02 SVITZER Sleepboot Nabi an Nari, Rotterdam, Nederland

Het Opruimen en schoonmaken van asbest op sleepboten. Gestationeerd in Rotterdam.

SVITZER Sleepboot Nabi an Nari, Rotterdam, Nederland

2015-02 CMA/CGM Camarat, Algeria

Asbestsanering op container schip Camarat

CMA/CGM Camarat, Algeria

2015-02 Carla Maersk oil tanker, Bilbao, Spanje

Asbest schoonmaak werkzaamheden door het gehele schip

Carla Maersk oil tanker, Bilbao, Spanje

2015-01 Duvel

Breendonk, België - Demontage en asbestsanering van de brouwzaal.

Duvel

2014-11 Cruiseschip Saga Sapphire

Azoren, Atlantische Oceaan - Asbest saneringswerkzaamheden op cruiseschip Saga Sapphire. Het schip vervoerde passagiers tijdens de werkzaamheden.

Cruiseschip Saga Sapphire

2014-09 Demonteren van bitumenplant Oando

Lagos, Nigeria - Demonteren van een bitumenplant op Terminal 1 van Oando PLC. De bitumenplant bestond uit vier stalen tanks, diverse gebouwen met asbestbesmettingen, leidintraces, vulinstallaties en diverse fundaties.

Demonteren van bitumenplant Oando

2014-08 FPSO Petrojarl 1, Schiedam, Nederland

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen in het schip.

FPSO Petrojarl 1, Schiedam, Nederland

2014-07 Paul B. Lloyd, Rotterdam, the Netherlands

Sanering van de verschillende asbesthoudende toepassingen in het Schip

Paul B. Lloyd, Rotterdam, the Netherlands

2014-01 Arcelor Mittal Gent, België

Asbest sanering van de kabelgoten.

Arcelor Mittal Gent, België

2014-01 Lanxess Strasburg, France

Ontmanteling en asbestsaneringen van verschillende installaties.

Lanxess Strasburg, France

2013-06 Stena Spey, Rotterdam, Netherlands

Sanering van de verschillende asbesthoudende materialen door het gehele schip.

Stena Spey, Rotterdam, Netherlands

2013-01 BAM

Gent, België - Asbestsanering Universiteit Gent.

BAM

2012-11 Keppel Verolme

Rotterdam-Botlek, Nederland - Saneren van diverse asbesthoudende toepassingen op de semi-submersible booreilanden Scarabeo 5 en 6.

Keppel Verolme

2012-07 ExxonMobil

Rotterdam, Nederland - Gehele administratiegebouw gesaneerd terwijl deze in gebruik was.

ExxonMobil

2012-04 HMC heavy lift vessels, Worldwide

Continue Asbest sanering (2009-2015) aan boord van de heavy lift schepen. Thialf, Hermod and Balder van Heerema Marine Contractors. Deze werkzaamheden zijn over de gehele wereld.

HMC heavy lift vessels, Worldwide

2012-01 VESTA

Antwerpen, België - Asbestsanering aanlegsteiger.

VESTA

2010-11 Heerema Hermod

Atlantische Oceaan - Asbest veilige situatie creëren op semi-submersible kraanschip Hermod.

Heerema Hermod

2010-11 Shell Gas

Heembeek, België - Asbestsanering en volledige Demontage van tankencomplex met een oppervlak van 8 hectare.

Shell Gas

2010-09 ExxonMobile

Rotterdam, Botlek, Nederland - Asbestsanering van met asbest besmet leidingtrace.

ExxonMobile

2009-06 Tanker Caroline Essberger

Dordrecht, Nederland - Verwijderen van asbesthoudende pakkingen en monteren leidingwerksystemen.

Tanker Caroline Essberger

2009-05 Kotug

Nederland - Verwijderen van asbesthoudende pakkingen en monteren van leidingsystemen op diverse schepen.

Kotug

2008-11 Vroon Offshore Services

Diverse locaties in Europa - Europees asbest technisch onderhoud voor Vroon Offshore Services.

Vroon Offshore Services

2008-07 Castoro Sei

Nederland - Saneren van diverse asbesthoudende toepassingen op semi-submersible pijpenlegger Castoro Sei.

Castoro Sei

2008-04 van Oord

Wereldwijd - Asbest technisch onderhoud op diverse schepen.

van Oord

2008-01 Evonik

Antwerpen, België - Asbestsanering van de schoorsteen van de B-unit.

Evonik

2008-01 Sleephopperzuiger HAM 318

Dalian, China - Schoonmaak van Sleephopperzuiger HAM 318 na asbestbesmetting. De sleephopperzuiger is onderdeel van de van Oord vloot.

Sleephopperzuiger HAM 318

2007-01 Van Haerents

Gent, België - Demontage en asbestverwijdering.

Van Haerents

2006-03 Rijksoverheid – Otapan

Amsterdam, Nederland - Sanering van 77.000 kilo asbest op de voor de sloop bestemde tanker Otapan welke tussen 1996 en 2006 in Amsterdam heeft gelegen.

Rijksoverheid – Otapan

2006-02 GDF Suez

Lelystad, Nederland - Demontage en asbestsanering van Flevo unit 1 op de Flevocentrale.

GDF Suez
Next Trackrecord

Cases

Vacupress

Vacupress >>

KOOLE beschikt over twee multifunctionele zuigwagens. Inzetbaar in een breed toepassingsgebied dat variëert van slib, zand, grind, cement, granulaat en asbesthoudende materialen. De Vacupress wordt regelmatig ingezet bij calamiteiten reiniging, industriële reiniging, petrochemische activiteiten en scheepsreinigingen.

Vacupak

Vacupak >>

De Vacu-pak is een in eigen beheer ontwikkelde zuig- en afzakinstallatie die ondergebracht is in een vrachtwagencombinatie. De zuigwagen is uniek in zijn soort en is ideaal voor het opzuigen en afzakken van onder andere glas- en steenwol, asbest- en keramische vezels en andere verontreinigde dan wel gevaarlijke stoffen.

Asbestsanering Otapan

Asbestsanering Otapan >>

Tanker Otapan lag van 1999 tot 2006 in Amsterdam aan de ketting. In het najaar van 2006 kreeg de Otapan zelfs internationale bekendheid toen het, om gesloopt te worden, naar Turkije was vertrokken. De Turkse autoriteiten weigerden het schip toe te laten toen bleek dat de opgegeven hoeveelheid asbest van 1000 kilo veel meer bleek te zijn. KOOLE heeft opdracht gekregen om uiteindelijk 77.000 kilo asbest te verwijderen, waarna het schip vrijgegeven kon worden.

 • KOOLE head office
 • Vijfhuizerdijk 110
 • 2141 BD Vijfhuizen
 • The Netherlands
 • T +31(0)23 558 19 37
 • KOOLE nv
 • Elzasweg 13/B
 • 2030 Antwerp
 • Belgium
 • T +32(0)347 50 78 3
 • KOOLE MAMMOET Salvage Singapore Pte. Ltd.
 • Singapore
 • T (+31)6 33 71 76 36
 • T (+31)6 46 36 86 62
 •  
Back to top