Kademuren, afmeersteigers, fundaties, tankenparken en maritieme bouwwerken.

Recente investeringen in gespecialiseerd bouwmaterieel en personeel.

Goede communicatie vormt de basis van elke goede samenwerking.

News

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer Industrial

KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer KOOLE Contractors begint met het ontmantelen van de machine kamer de Harculo 60 Dit is een kamer van een lengte van 250 meter die in 6 delen opgeruimd zal worden.

KOOLE Contractors assisteert brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Environmental

KOOLE Contractors assisteert brandweer tijdens blussen van kringloopwinkel Rataplan in Amsterdam Westpoort. Kringloopwinkel Rataplan aan de Generatorstraat in Westpoort is in de nacht van zondag op maandag 18 september verwoest door een zeer grote brand. De brandweer is met veel bluseenheden ter plaatse, KOOLE Contractors is gevraagd om te assisteren tijdens het blussen van de brand. De brand was rond een uur of vijf onder controle.

KOOLE Contractors bied hulp aan st. Maarten Salvage

KOOLE Contractors bied hulp aan st. Maarten Bericht geplaatst door "VNW - Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad" op Facebook. Veel particulieren boden de laatste paar dagen hulp(goederen) aan voor St. Maarten. KTK-sleepboot Orca vertrok zaterdagochtend met een barge van Koole richting Bovenwindse Eilanden, zij stelden ruimte aan boord ter beschikking voor hulpgoederen. Prachtig! Al die belangeloze inzet voor de mensen in nood op de Bovenwindse Eilanden. Dank voor alle bijdragen.

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Environmental

KOOLE Contractors reinigt de funderingen voor de elektriciteit masten in Nieuw -Vennep Om in de toekomst voldoende capaciteit te kunnen bieden voor elektriciteitstransport in de regio wordt de komende jaren, in opdracht van TenneT, de 380 kv-hoogspanningsverbinding in de Randstad uitgebreid. KOOLE Contractors gebruikt zijn Vacu-Press om bij te dragen aan de realisatie van perceel 1 van de Noord- Zuidring tussen de Zuidelijke Ringvaart en Vijfhuizen. Van Hattum en Blankevoort realiseert het betonwerk voor de fundaties van de hoogspanningsmasten en de Vacu-Press wordt gebruikt om slibrestanten te zuigen na de stort van onderwaterbeton.

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Environmental

KOOLE Contractors heeft opslag ruimte in Amsterdam veilig gesteld Op 29 mei 2017 In het westelijk havengebied in Amsterdam heeft een grote brand gewoed. De brand ontstond rond 19:30 bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Kajuitweg. De brandweer heeft de brand gecontroleerd laten uitbranden en heeft dat de brand is oversloeg. KOOLE heeft vervolgens de opslag ruimtes veilig gesteld van instorten. Inmiddels is KOOLE klaar met het opruimen van de brand schade, de verschillende materialen werden gescheiden en afgevoerd.

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Salvage

Koole Contractors is aan het werk bij de Scheldekaaien in Antwerpen Koole Contractors is met de Liebherr HS 895HD 200 tonner op een Barge bij de Scheldekaaien in Antwerpen een historische stenen kaaimuur aan het verwijderen. De oude kaaien van 5.4 km krijgen een facelift. De historische instabiele kaaimuur wordt gesloopt voor een nieuwe kaaimuur met een historische tintje. De massieve kade is gecontroleerd tot ontploffing is gebracht, zodat de brokstukken makkelijker weg gehaald kunnen worden.

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines Salvage

Koole Contractors heeft geassisteerd bij het transporteren van twee turbines KOOLE Contractors heeft de opdrachtgever uit Vilvoorde geassisteerd bij het transporteren van twee “frame 5 gas turbine” waarvan elk een gewicht van honderd ton heeft. KOOLE heeft de twee frames uit het schip gehesen en met trailers getransporteerd naar de gewenste locatie.

KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren Industrial

KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren KOOLE Contractors is momenteel een pvc-fabriek in Duitsland aan het demonteren. Onderdeel van de werkzaamheden zijn asbestsanering, demontage van procesinstallaties, verschepen van de installatie en slopen het afbreken van gebouwen, elektrotechnische installaties en leidingbruggen. De fabriek staat op een live plant van een groot chemieconcern. Rondom de te demonteren gebouwen en installaties staan in bedrijf zijnde installaties. Diverse leidingen en gebouwen lopen door elkaar en gedeeltelijk zijn deze nog in bedrijf. Om deze processen niet te verstoren wordt de grootst mogelijke zorg besteed aan werkmethodiek, veiligheidsaspecten en fasering van de werkzaamheden. Koole heeft inmiddels diverse onderdelen van de procesinstallatiemachines gedemonteerd, verpakt en verscheept naar andere productielocaties in Zweden, België, Spanje en Frankrijk.

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam Environmental

KOOLE Contractors assisteert de brandweer in Amsterdam KOOLE Contractors assisteert de brandweer bij het blussen van een bedrijfsverzamelgebouw in het westelijk havengebied van Amsterdam.

Schoorsteen gecontroleerd neergelegd Harculo Industrial

Schoorsteen gecontroleerd neergelegd Harculo Op zaterdag 18 maart zijn de twee schoorstenen met een hoogte van 112 meter van de voormalige elektriciteitscentrale aan de IJsselcentraleweg in Zwolle volgens plan om tien uur neergehaald met behulp van springlading. Nadat met een hoorn twee maal een signaal was gegeven, werden deze tot ontploffing gebracht en lagen de torens binnen tien seconden op de grond. De ontmanteling van deze schoorstenen vormt een belangrijk deel van de totaalsloop van de Harculo centrale.

600 auto’s geruimd uit autoschip Salvage

600 auto’s geruimd uit autoschip Aan boord van het in Antwerpen aangemeerde autoschip brak in oktober een zware brand uit, die pas na drie dagen geblust was. Ten tijde van het uitbreken van de brand was het schip volgeladen met tweedehands auto’s die bestemd waren voor Afrika. De auto’s hebben onherstelbare schade opgelopen door de brand. Ongeveer 600 uitgebrande auto’s zijn door KOOLE Contractors uit het 182 meter lange autoschip verwijderd. De auto’s werden met behulp van wielladers uit het schip gehaald en opgesteld op de kade. De voertuigen met brandschade worden gezien als gevaarlijk afval en aan de hand van specifieke veiligheidseisen verder verwerkt.

KOOLE MAMMOET Salvage bergt barge in Verenigde Arabische Emiraten Salvage

KOOLE MAMMOET Salvage bergt barge in Verenigde Arabische Emiraten Op 16 februari heeft KOOLE MAMMOET Salvage een berging voltooid van een op de golfbreker gestrande barge in Mina Saqr Port in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens de inspectie is er significante schade aan stuurboordzijde geconstateerd. Hierdoor was de barge zijn drijfvermogen aan stuurboordzijde verloren. Het opdrijfplan behelsde onder andere het onder luchtdruk zetten van de beschadigde tanks. Na het herstel van het drijfvermogen van de barge is deze van de golfbreker verwijderd met behulp van de sleepboot en naar Dubai Drydocks getransporteerd. Deze 70 zeemijl (130 km) lange tocht duurde 20 uur.

Verwijdering van leidingtracé en tankdaken Eurotank Amsterdam Industrial

Verwijdering van leidingtracé en tankdaken Eurotank Amsterdam Voor Eurotank Amsterdam heeft KOOLE Contractors leidingtracé en “drijvende” tankdaken verwijderd. Voor aanvang van de ontmantelingswerkzaamheden zijn de leidingen geleegd en gespoeld om ervoor te zorgen dat er geen olierestanten aanwezig waren in de leidingen. Het leidingwerk werd in kleine stukken gesneden met behulp van de “cold cutting” methode. Bij deze methode komt er geen gasbrander aan te pas. Dit verkleint het risico op brand en explosies bij het snijden van olieleidingen. Tankdaken Naast het verwijderen van het leidingwerk, heeft KOOLE ook drie “drijvende” tankdaken verwijderd. Deze daken drijven op de vloeistof in de tank en voorkomen dat de vloeistof kan verdampen, en verkleint het risico op luchtvervuiling. De metalen daken van de lege tanks werden in stukken geknipt met behulp van een rupskraan voorzien van een hydraulische schrootschaar, om vervolgens afgevoerd te worden in containers.

Ontmanteling van een 60 meter hoge schoorsteen in Vlissingen Industrial

Ontmanteling van een 60 meter hoge schoorsteen in Vlissingen KOOLE Contractors heeft een schoorsteen ontmanteld in Vlissingen. Met behulp van de spidercrane werd de 60 meter hoge schoorsteen ontmanteld tot een resthoogte van 28 meter. Met de spidercrane werd de betonnen schacht op systematische wijze afgebouwd, waarbij het vrijkomende puin naar beneden wordt gestort binnenin de schoorsteen. Deze methode biedt een alternatief voor het laten omvallen van een schoorsteen, waarbij de omgeving veel last ondervindt. De spidercrane is een onbemande en op afstand bestuurbare graafmachine met vier hydraulische poten, die bovenop een schoorsteen wordt geplaatst. De spidercrane is voorzien van radiozenders en HD-camera’s, zodat de de kraan met behulp van afstandsbedieningen en LED monitoren nauwkeurig bestuurd kan worden. De cabine staat op een veilige afstand op de grond, zo kan de machinist zich optimaal concentreren op zijn werk.

KOOLE Contractors start ontmantelingsproject in Zweden Industrial

KOOLE Contractors start ontmantelingsproject in Zweden Borealis heeft KOOLE Contractors gecontracteerd voor het verwijderen van een ethyleen cracker in Stenungsund, Zweden. KOOLE heeft onlangs het benodigde materieel en personeel gemobiliseerd naar Zweden en is begonnen met de ontmanteling. De Oostenrijkse onderneming Borealis is een fabrikant van polyolefinen, chemicaliën en meststoffen, met kantoren en productielocaties in heel Europa, waaronder Zweden. Een ethyleen cracker breekt met behulp van een hoge temperatuur moleculen uiteen, zodat deze verder verwerkt kunnen worden in de petrochemische industrie. Het ontmantelen van Furnace E is onderdeel van een meerjarig renovatieplan voor meerdere 'crackers'. Het project bestaat uit het gedeeltelijke ontmantelen van de cracker, de bijbehorende pijpleidingen en de vuurvaste materiaalvoering. Het aanwezige asbest wordt ook door KOOLE verwijderd, onder strikte regelgeving. Ongeveer 380 ton staal en 250 ton vuurvaste steen worden afgevoerd tijdens de operatie. De ontmanteling is gestart in januari 2017 en het zal ongeveer acht weken in beslag nemen. Na oplevering van het project zal een aannemer beginnen met de wederopbouw van een nieuwe oven. KOOLE heeft een uitgebreid track record in het ontmantelen van industriële installaties. Dit project heeft echter specifieke kenmerken. Zo vereist de koude winter in Zweden de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals maatregelen voor bevroren wegen en een met sneeuw bedekt werkterrein.

KOOLE Contractors ontvangt vergunning voor asbestverwijdering in Zweden Environmental

KOOLE Contractors ontvangt vergunning voor asbestverwijdering in Zweden Van nu af aan mag KOOLE Contractors asbest verwijderen in Zweden. KOOLE heeft de vergunning ontvangen, omdat het voldoet aan de specifieke veiligheidseisen die worden gesteld aan het verwijderen van asbest. Naast Zweden was KOOLE al bevoegd om asbest te verwijderen in België en Nederland. KOOLE Contractors is op dit moment bezig met een ontmantelingsproject in Stenungsund, Zweden, waarbij asbest verwijderd moet worden.

Ontmanteling patattenfabriek in België Industrial

Ontmanteling patattenfabriek in België In Leuze-en-Hainaut, België, heeft KOOLE Contractors een productiegebouw van een aardappelverwerker ontmanteld. Dit project omvatte het verwijderen van de gehele productielijn inclusief de transportbanden, zeefinstallaties, wastrommels en leidingwerk. Vervolgens werd de gehele loods ontmanteld. De verwijdering gebeurde met behulp van twee rupskranen. De verschillende materialen werden bij de bron gescheiden en vervolgens afgevoerd. In de installatie waren geen asbest of andere milieubelastende stoffen aanwezig. Binnen vijf weken was de gehele installatie en de loods ontmanteld.

Verwijdering van recuperator Zelzate Industrial

Verwijdering van recuperator Zelzate Voor een staalproducent in Zelzate, België heeft KOOLE Contractors een recuperator ontmanteld. Recuperatoren worden in de staalproductie gebruikt om restwarmte op te slaan, zodat dit niet verloren gaat. De eerste fase van dit project was het lossnijden en afvoeren van de ventilatiekanalen en ventilator, daarna werd de recuperator van oven 3 ontmanteld. De grote onderdelen werden met behulp van twee rupskranen naar de lay-down area vervoerd. De verschillende materialen (steen en metaal) zijn bij de bron gescheiden en afgevoerd. In de installatie waren geen asbest of andere milieubelastende stoffen aanwezig.

Dertien olietanks verwijderd in Rotterdam Industrial

Dertien olietanks verwijderd in Rotterdam Momenteel is KOOLE Contractors bezig met het verwijderen van dertien olietanks in de haven van Rotterdam. De tanks worden weggehaald omdat ze overbodig zijn geworden. De hoogte van de tanks varieert van 5 tot 14 meter hoog. Voordat de tanks systematisch worden verwijderd wordt eerst het isolatiemateriaal en de aluminium beplating verwijderd en gescheiden bij de bron. In enkele tanks is een kleine hoeveelheid asbest en restproduct aanwezig. Ook dit wordt door KOOLE vakkundig gesaneerd. Het saneren van deze mens- en milieubelastende stoffen vraagt om een veilige en nauwkeurige aanpak. Zo wordt asbesthoudende materialen hermetisch afgesloten, gescheiden en afgevoerd. Het is niet voor het eerst dat KOOLE een tankenpark verwijderd. Zo heeft KOOLE eerder al een tankenpark verwijderd in Feluy, België.

Eerste KOOLE Nieuwsbrief verstuurd Contractors

Eerste KOOLE Nieuwsbrief verstuurd De eerste editie van de KOOLE Nieuwsbrief is verstuurd. Deze nieuwsbrief geeft u een update van de activiteiten van KOOLE Contractors. Hier vindt u alle informatie over onze projecten, materieel en alles wat daar tussen zit. Wilt u de nieuwsbrief voortaan ook ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

KOOLE Contractors verwijdert slib voor aanleg N31 Environmental

KOOLE Contractors verwijdert slib voor aanleg N31 Voor de aanleg van de nieuwe N31 in Harlingen heeft KOOLE Contractors slib verwijderd. Het slib lag op het onderwaterbeton, dat werd schoongemaakt om ruimte te maken voor de stortvloer van de autoweg. Met behulp van de Vacupress zuigwagen werd een oppervlakte van bijna 550 m2 gereinigd. De Vacupress zuigwagen kan naast vloeibare stoffen ook klein materiaal, zoals grind, zand en granulaat opzuigen. De N31 is de directe verbinding tussen Amsterdam en Leeuwarden, via de Afsluitdijk en Harlingen. Deze weg wordt opnieuw aangelegd om de bereikbaarheid van Friesland te verbeteren. Bekijk de film om te zien hoe KOOLE te werk is gegaan.

Ontmanteling chemische installatie in Geel, België Industrial

Ontmanteling chemische installatie in Geel, België KOOLE is bezig met het ontmantelen van chemische installaties op de site van INEOS in Geel, België. Een vrachtwagenlaadstation, een deel van een productiegebouw, enkele siloconstructies en kleinere productie installaties zullen verwijderd worden. Met als hoogtepunt de demontage van een fakkel van 76 meter hoog. Ook de asbesthoudende materialen in de installaties worden door KOOLE gesaneerd. De werkzaamheden zijn half augustus 2016 van start gegaan en zullen eind december 2016 afgerond zijn.

KOOLE Contractors behaalt A-award op Integrated Event 2016 Industrial

KOOLE Contractors behaalt A-award op Integrated Event 2016 KOOLE heeft tijdens het Integrated Event 2016 op de ESSO raffinaderij in Rotterdam de A-award in de wacht gesleept. Tijdens dit evenement werden contractors geëvalueerd op het gebied van veiligheid, kwaliteit, efficiëntie en samenwerking. Dit is gebeurd in 73 dagen van intensieve activiteiten, zoals; werken op hoogte, werken in besloten ruimtes en complexe rigging-jobs. De contractors die op deze gebieden tot de top behoorden, verdienden de A-award. KOOLE heeft veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan tijdens de bedrijfsvoering. Deze award is erkenning en waardering voor alle inspanningen van de medewerkers van KOOLE.

KOOLE Spidercrane bewijst al meer dan 5 jaar zijn dienst Industrial

KOOLE Spidercrane bewijst al meer dan 5 jaar zijn dienst De spidercrane bewijst al meer dan 5 jaar zijn dienst! De spidercrane is een op afstand bestuurbare graafmachine met vier hydraulische poten, die boven op een schoorsteen geplaatst wordt. De spidercrane is voorzien van radiozenders en HD camera's, zodat de machinist de spidercrane met behulp van afstandsbedieningen en LED monitoren nauwkeurig kan besturen. De cabine staat op een veilige afstand op de grond, zodat de machinist zich kan concentreren op zijn werk. Deze onbemande kraan betekent een grote sprong voorwaarts op het gebied van veiligheid en risicoreductie. Bekijk de video om te zien hoe de spidercrane werkt. https://www.youtube.com/watch?v=buLbVFh7p-8

Next newsitem

Trackrecord

Eurotank Amsterdam

2016-04 Eurotank Amsterdam

Amsterdam, Nederland - Het bouwen van een damwand om een tankenpark heen. De damwand vormt een barrière die de omgeving moet beschermen tegen het eventuele overstromen van de tanks. Zo voldoet Eurotank aan de veiligheidseisen voor het veilig opslaan van vloeistoffen.

Bouw tijdelijke aanlegsteiger

2014-07 Bouw tijdelijke aanlegsteiger

Lagos, Nigeria - Bouw en installatie van tijdelijke meerpalen bij een energieterminal.

Fundering oliedepot

2014-07 Fundering oliedepot

Lagos, Nigeria - CFA paalfundering voor de bouw van drie nieuwe tanks met een diameter van 30 meter bij een olie -en gasterminal.

Paalfundering voor appartementencomplex

2014-04 Paalfundering voor appartementencomplex

Lagos, Nigeria - CFA paalfundering voor een appartementencomplex op Banana Island.

Greenfield kadebouw

2014-03 Greenfield kadebouw

Lagos, Nigeria - 600m combiwand, verankering, betonconstructie en funderingswerken voor diverse bouwwerken op een eiland aan de havenmonding van Lagos.

Voorbereiding poloveld

2014-02 Voorbereiding poloveld

Abuja, Nigeria - Voorbereidende werkzaamheden voor een nieuw te ontwikkelen poloveld in Abuja.

Uitbreiding kade olie- en gasterminal

2013-12 Uitbreiding kade olie- en gasterminal

Lagos, Nigeria - Engineering en bouw van 480m combiwand, 14.000 m² betonconstructie, verankering, brandbestrijdingssysteem, planning en aanleg van led verlichting voor de uitbreiding van een olie -en gasterminal in de haven van Lagos.

2016-04 Eurotank Amsterdam

Amsterdam, Nederland - Het bouwen van een damwand om een tankenpark heen. De damwand vormt een barrière die de omgeving moet beschermen tegen het eventuele overstromen van de tanks. Zo voldoet Eurotank aan de veiligheidseisen voor het veilig opslaan van vloeistoffen.

Eurotank Amsterdam

2014-07 Bouw tijdelijke aanlegsteiger

Lagos, Nigeria - Bouw en installatie van tijdelijke meerpalen bij een energieterminal.

Bouw tijdelijke aanlegsteiger

2014-07 Fundering oliedepot

Lagos, Nigeria - CFA paalfundering voor de bouw van drie nieuwe tanks met een diameter van 30 meter bij een olie -en gasterminal.

Fundering oliedepot

2014-04 Paalfundering voor appartementencomplex

Lagos, Nigeria - CFA paalfundering voor een appartementencomplex op Banana Island.

Paalfundering voor appartementencomplex

2014-03 Greenfield kadebouw

Lagos, Nigeria - 600m combiwand, verankering, betonconstructie en funderingswerken voor diverse bouwwerken op een eiland aan de havenmonding van Lagos.

Greenfield kadebouw

2014-02 Voorbereiding poloveld

Abuja, Nigeria - Voorbereidende werkzaamheden voor een nieuw te ontwikkelen poloveld in Abuja.

Voorbereiding poloveld

2013-12 Uitbreiding kade olie- en gasterminal

Lagos, Nigeria - Engineering en bouw van 480m combiwand, 14.000 m² betonconstructie, verankering, brandbestrijdingssysteem, planning en aanleg van led verlichting voor de uitbreiding van een olie -en gasterminal in de haven van Lagos.

Uitbreiding kade olie- en gasterminal
Next Trackrecord

Cases

Bouw damwand om tankenpark

Bouw damwand om tankenpark >>

Om te voldoen aan veiligheidseisen voor het veilig opslaan van vloeistoffen, moeten er om tankenpark wanden gebouwd worden tegen het eventuele overstromen van de tanks. KOOLE heeft voor Eurotank Amsterdam een vier meter hoge damwand gebouwd.

Uitbreiding aanlegsteiger olieterminal

Uitbreiding aanlegsteiger olieterminal >>

Uitbreiding van de bestaande kade (480 m) met 28 meter. KOOLE Construction is verantwoordelijk voor de gehele constructie van de nieuwe kade, de fundering en ankers. Hiernaast bouwt KOOLE een volledig firefighting system, fundering voor een nieuw tankenpark, voorbereiding voor electra- en watervoorziening, een led-verlichting opstelling, security torens, hekwerk en een geautomatiseerde luboil-plant.

Greenfield kadebouw eiland

Greenfield kadebouw eiland >>

Voor de ontwikkeling van een "greenfield" eiland, direct aan de ingang van de haven van Lagos, is KOOLE Construction gecontracteerd voor de bouw van 600m kadewand, fundaties en voorbereidende werkzaamheden voor de constructie van verscheidene gebouwen.

  • KOOLE head office
  • Vijfhuizerdijk 110
  • 2141 BD Vijfhuizen
  • The Netherlands
  • T +31(0)23 558 19 37
  • KOOLE nv
  • Elzasweg 13/B
  • 2030 Antwerp
  • Belgium
  • T +32(0)347 50 78 3
  •  
Back to top